JQuery - jak vybrat parent v tabulce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

JQuery - jak vybrat parent v tabulce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comJQuery - jak vybrat parent v tabulce – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jakub Dibala
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mám takový problém. 

Mám tabulku: 

<table class="datatable" cellpadding="5" rules="groups">
            
            
            
            <tr class="dash-head">
                <td width="20">ID:</td>
                <td width="400">Název kategorie:</td>
                <td width="200">Systémové jméno:</td>
                <td width="200">Status:</td>
                <td width="200">Akce:</td>
            </tr>
            
            <tr class="row"><col>
                <td class="editable" id="id">id1</td>
                <td class="editable">Tabulka 1</td>
                <td class="editable">tabulka-1</td>
                <td><span class="label-green" class="editable">public</span></td>
                <td class="editable" id="category-name">Upravit</td>
            </tr></col>
            
            <tr class="row"><col>
                <td class="editable" id="id">id2</td>
                <td class="editable">tabulka 2</td>
                <td class="editable">tabulka-2</td>
                <td class="editable"><span class="label-green">public</span></td>
                <td class="editable">Upravit | Odstranit</td>
            </tr></col>
            
        </table>

Vše, co je class .editable, se dá měnit (EDIT-IN-PLACE plugin). Potřebuji nějakým "multiselectorem" zjistit, pokud kliknu na Tabulka 1 , abych dostal příslušné id, tudíž to, co je ve stejném <tr> ale pouze s id="id".

Poradíte prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.217.–
Reklama
Reklama
Kobi
~ Moderátor
+1
Věrný člen
20. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 Jakub Dibala
 

$(document).ready(function() {

  $(".editable").click(function() {

    $(this).parent().find("td:first").attr("id");

  });

});

... za předpokladu, že to "id" bude mít vždy první buňka v řádku

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
20. 9. 2011   #3
-
0
-

Máš tam špatně zapsané tagy <tr> a <col>, jQuery by v tom mohlo mít rochu guláš, takže místo současného

<tr><col>...</tr></col>

by mělo být

<tr><col>...</col></tr>
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý