Char ve volne paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Char ve volne paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.comChar ve volne paměti – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kowalsky
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
20. 9. 2011   #1
-
0
-

Dobry den,

mam takovy problem, nejdemi vytvořit char ve volne paměti a následně s nim pracovat. Při deklarani mi to chybu nehlásí ale jakmile jej chci inicializovat tak mi to kompilátor nahlásí chybu, a to i když deklaruji další char kterému inicializuji ten char ve volne paměti 
 

char *uk_pamet=new char;
*uk_pamet[0]='s';	//vim ze je to blbost
char pomoc=*uk_pamet;
pomoc[0]='a';		//error

Co mam prosim udelat abych s tim mohl pracovat? Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.240.178.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
20. 9. 2011   #2
-
0
-

   

char *uk_pamet=new char;
*uk_pamet='s';
char pomoc=*uk_pamet;
pomoc='a';

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Kowalsky
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
20. 9. 2011   #3
-
0
-

Ale když chci přistupovat k jednotlivým prvkům? Třeba:

char *uk_char=new char;
*uk_char='sad';
char pomoc=*uk_char;

Jak se mam teď dostat k tomu sd?

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.44.–
KIIV+42
God of flame
20. 9. 2011   #4
-
+2
-
Zajímavé

#3 Kowalsky
to bude chtit alokovat pole ->   char * uk = new char[predpokladana_velikost];

pak strcpy na nakopirovani do pameti,

a retezec je samozrejme "sad" ne 'sad'

char *uk_char=new char[50];
strcpy( uk_char, "sad");

char pomoc= uk_char[0];  // pomoc == 's'
     pomoc= uk_char[1];  // pomoc == 'a'
     pomoc= uk_char[2];  // pomoc == 'd'
     pomoc= uk_char[3];  // pomoc == '\0' - ukoncovaci znak pro retezce
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 102 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý