Načtení většího čísla do jedné proměnné bez scanf – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načtení většího čísla do jedné proměnné bez scanf – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení většího čísla do jedné proměnné bez scanf – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
23. 9. 2011   #1
-
+1
-
Zajímavé

Zdravím, jak načtu v C do jedné proměnné číslo, dejme tomu 841688641? Normálně bych použil scanf, ale to není povoleno.

Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.117.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
23. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 Tom
zapomněl jsem dodat, ze standartního vstupu

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.117.–
kju:b
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
23. 9. 2011   #3
-
0
-

#include <stdio.h>

int main(int argc, char **argv){
int a;

scanf("%d", &a);
printf("%d", a);

return 0;
}

jak jako není povoleno?

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
24. 9. 2011   #4
-
0
-

No mám projekt s tím, že nemám používat scanf :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.117.–
m->29+6
Super člen
24. 9. 2011   #5
-
0
-

while + getchar() + isdigit() a následne použiť operátor "krát" so základom sústavy na ktorú tie číslice prevádzaš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
kju:b
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
24. 9. 2011   #6
-
0
-

omlouvám se, moje blbost ;-)

#include <stdio.h>


int main(int argc, char **argv){
	char str[16];

	puts("zadejte cislo");
	gets(str);

	printf("vami zadane cislo je %d", atoi(str));


	return 0;
}

ošetři si vstup....

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
m->29+6
Super člen
24. 9. 2011   #7
-
0
-

#6 kju:b
Mám takého tušáka, že zadanie je z FIT VUT v Brně a zadanie hovorí: 

Standardní vstup zpracovávejte po znacích. Pro čtení ze standardního vstupu smíte použít výhradně funkce getchar(), getc() nebo fgetc(). Pro zpracování dat ze standardního vstupu nelze používat žádné funkce ze standardní knihovny pro analýzu textových řetězců (scanf, sscanf a podobně). Pro tisk výsledku nebo chybových hlášení je povoleno použít funkci printf a její varianty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
25. 9. 2011   #8
-
0
-

Tušák správný :) Né že bych chtěl být plagiátor, já už to mám víceméně hotové, ale se scanf :) A nemůžu přijít na to, jak to bez scanf udělat, měl jsem od C menší pauzu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.188.117.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý