Pěkný den, mám celkem složitý dotázek, budu doufat, že mi nějaká dobrá duše poradí. Co se týče navrhování DB jsem samouk a v podstatě ještě začátečník. Dříve jsem si vždy věděl rady, ale nyní mám před sebou zvláštní problém.
Moje aplikace bude sloužit k zapisování výsleedků nějaké činnosti ke konkrétnímu člověku. Vždy jednou za týden udělám "test" všech zaměstnanců v nějakých činnostech a jejich výseldky budu uchovávat. Předem budu mít v aplikaci nejaké 4 činnosti. Každou činnost provádí nějaký člověk. Tady by to bylo jednoduché... udělám si tabulku a sloupce budou jednotlivé činnosti + jeden sloupec na osobu která činnost provedla. pak v řádce budu mít dejme tomu : [Petr, 100, 132, 142, 98], kde ta čísla budou představovat moje výsledky.
Jenže se mi stane(a vím že se to stane párkrát do roka), že přibude (nebo i ubude) činnost. to znamená, že bych jednou potřeboval zapsat výsledek "testu" se 4mi činnostmi a jedno s 6ti činnnostmi.
Potřeboval bych poradit, jak takové tabulky navrhnout nejlépe. Mě napadla jenom 2 řešení, která se mi nezdají uplně ok co se týče velikosti dat.
Díky za každou odpověď, Petr.