Načtení z txt – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Načtení z txt – C / C++ – Fórum – Programujte.comNačtení z txt – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
matesz0
Návštěvník
25. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím

Chtěl bych se zeptat jak se dá načíst do programu text z .txt souboru. Zapisovat do něj umím, ale nevím jak třeba ten zapsaný text zase otevřít.

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
Reklama
Reklama
street punk+1
Návštěvník
25. 9. 2011   #2
-
0
-

nato slúži hlavička #include <fstream>
na otváranie súborov slúži dátový typ ifstream, v ktorom si urobíš nejakú premennú, napríklad ifstream infile;
o už stačí len príkaz na otvorenie infile.open(tu zadáš, kde to máš uložené);

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.119.–
matesz0
Návštěvník
25. 9. 2011   #3
-
0
-

Díky,a musí se tam zadávat celá cesta, nebo stačí když to mám na ploše zadat : plocha / neco.txt

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
street punk+1
Návštěvník
25. 9. 2011   #4
-
0
-

no napríklad ja mám uložený dokument v C - temp - dokument, tak do programu napíšem C:\\temp\\dokument.txt
takže ano, celú cestu treba zadať.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.119.–
yaqwsx+9
Posthunter
25. 9. 2011   #5
-
0
-

Musíš uvést cestu

  • buď relativní (tzn. z aktuálního adresáře programu)
  • nebo úplnou (včetně disku)
  • anebo využít proměnných prostředí (což je pro tebe momentálně nevhodnější) - viz MSDN

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.103.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
matesz0
Návštěvník
25. 9. 2011   #6
-
0
-

Skusil sem to udělat takhle :  

#include <iostream>
#include<fstream>

using namespace std;

int main()
 {
          ifstream infile;
          infile.open(C:\\nic\\Tables.txt);
          
          
           cin.get();
           return 0;
           }

a hlásí to tyhle hlášky:10 `C' undeclared (first use this function) (Each undeclared    

        identifier is reported only once for each function it appears in.)

  2) stray '\' in program 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
25. 9. 2011   #7
-
0
-

#6 matesz
infile.open("C:\\blabla");

musí to být jako řetězcová konstanta... 

btw tenhle program ti pouze otevře soubor pro čtení, ale nic s ním nedělá...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
street punk+1
Návštěvník
25. 9. 2011   #8
-
0
-

Sorry, zabudol som na tie uvodzovky. Ano, toto ti len otvorí súbor. potom postupuj ako vždy, len na miesto cin dávaj infile. A na konci to zavri infile.close();

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.216.191.–
matesz0
Návštěvník
26. 9. 2011   #9
-
0
-

Díky za rady, ale asi jsem uplně blbej   ,pořád mě to nechce fungovat, i s úplnou cestou...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 9. 2011   #10
-
0
-

#9 matesz
a co přesně ti na tom neffunguje? píše to nějakou chybovou hlášku? nemáme křišťálovou kouli :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
matesz0
Návštěvník
26. 9. 2011   #11
-
0
-

#10 crazy
Kod mám napsaný dobře, zkompiluju to a když ti spustím,tak se my ukáže jen prázdný černý okno....

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
26. 9. 2011   #12
-
0
-

#11 matesz
však jsem ti psal, že program, který si sem postnul nic nedělá... 

Pouze otevře soubor pro čtení pro další práci.... musíš s ním dále pracovat jako s objektem cin (číst po slovech, nebo getline, apod.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
matesz0
Návštěvník
26. 9. 2011   #13
-
0
-

 Díky,konečně se mě to podařilo,ale zatím mě to jde jen po slovech, dalo by se udělat,aby se celý text načetl celý,jak je uložený v tom txt ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
matesz0
Návštěvník
26. 9. 2011   #15
-
0
-

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.181.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 230 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý