Stopky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Stopky – C / C++ – Fórum – Programujte.comStopky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dragon124-10
Stálý člen
25. 9. 2011   #1
-
0
-

dobrý den,

chtěl bych udělat program který stopne jak dlouho bude trvat než se něco stane.

v ideálním případě by to měl stopovot v milisekundách ale to není nutnost

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
Reklama
Reklama
yaqwsx+9
Posthunter
25. 9. 2011   #2
-
0
-

Není to nic složitého - stačí si uložit aktuální čas na začátku a na konci oné akce. Pak ty časy od sebe jen odečteš.

V základu ti C poskytuje přesnost na sekundy - čas získáš pomocí funkce time() (viz. http://www.cplusplus.com/reference/clibrary/ctime/time/)

Pokud používáš Windows, tak můžeš použít funkci GetTickCount() - ta ti zajistí přenost na milisekundy. Viz http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms724408%28VS.85%29.aspx Abys ale mohl tuto funkci použít, musíš mít nainstalované Windows SDK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.103.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
dragon124-10
Stálý člen
28. 9. 2011   #3
-
0
-

diky moc a mohu se zeptat co je to windows SDK?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
dragon124-10
Stálý člen
28. 9. 2011   #4
-
0
-

hele pls nenapsali by ste mi ten kód já hledám na googlu a nic.

ty odkazy necapu. jak teda dám do roměné čas

int t=?;

jak teda?

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.235.32.–
yaqwsx+9
Posthunter
28. 9. 2011   #5
-
0
-

Windows SDK stáhneš třeba na http://lmgtfy.com/?q=Windows+SDK - nelejkej se toho pro Windows 7 - znamená to pouze, že jde o nejnovější variantu.

Řešení pomocí C:

#include <ctime>

int main()
{
	time_t pred, po;
	pred = time(NULL);
	//Zde spustíš to, co chceš změřit
	nejakaFunkce();
	po = time(NULL);
	cout << "Zpracování trvalo " << po - pred << " sekund";
}

A řešení s GetTicksCount je stejné, jen místo time_t použiješ DWORD a místo time GetTicsCount().

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.127.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Podobná vlákna

Stopky — založil jvaclavik

Stopky — založil hektor

Stopky — založil Bunny

Stopky — založil Franceq

Stopky — založil iref

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý