XSLT spolu s DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

XSLT spolu s DB – PHP – Fórum – Programujte.comXSLT spolu s DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
26. 9. 2011   #1
-
0
-

Dobry den,

mam zajimavy problem. Mam xml ve formatu

.... nejaky ty xml definice .....

<template>

   <text id="1" />

</template>

pak bych si vytvoril nejaky XSL stylesheet a prohnal to tim XSL parserem, ale chtel bych to tak, aby se mi tag text nahradil radkem v databazi, ktery ma ID 1 (nazev sloupce je mi burt, jde jen o princip ted).

Jde mi o to, aby ta XSL tranformace si pri te transformaci sahla do DB a uz ten hotovy kod, ktery dostavam mel v sobe jiz data z db. Abych to nemusel resit zvlast pres PHPko ? Je nekde nejaky srozumitelny navod jak toto udelat? Dost by me to pomohlo.

Dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Reklama
Reklama
sputnikone+1
Věrný člen
26. 9. 2011   #2
-
0
-

#1 jerkyrama
A jakou máš databázovou technologii?

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.251.46.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 9. 2011   #3
-
+1
-
Zajímavé

Pokud používáš MSSQL, tak tady je jeden hezký návod.

EDIT: Jenže ty budeš mít asi PHP a MySQL, že? XSLT je transformační jazyk, který nemá přímou podporu pro SQL dotazy. Možná i existují situace, kdy je potřeba, aby si transformace do dB pro nějaká data sáhla. A když se podíváš na ten příklad, jak je koncipovaný, tak jde vlastně o volání dalšího dokumentu. V tvém případě by se stejně volal nějaký PHP skript, který by ty data dodával do toho transformačního skriptu (asi nejlépe jako XML data). Tak jako tak musíš ten SQL dotaz řešit jinde než v XSL.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
27. 9. 2011   #4
-
0
-

#3 liborb
jo opravdu by to chtelo Mysql popripade Postgresql. Kouknu na ten navod dik

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.122.223.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 45 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý