Visual studio - vhodnost pro začátečníka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Visual studio - vhodnost pro začátečníka – C / C++ – Fórum – Programujte.comVisual studio - vhodnost pro začátečníka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
26. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravím,používal jsem spokojeně dev-c++ , bohužel je už kapku zastaralé,mým potřebám plně stačilo ale rozhodl jsem se vyzkoušel visual studio 2008 c++ express. Nepochybně je to nejlepší vývojové prostředí, ale pro začátečníka který dělá například úkoly z kurzů mi to připadá jako kladivo na komára. Celkem mě otravovala nutnost u každého projektu se složitě proklikávat k nastavení linkeru a vypnout přidání ladících informací a nějakého pdb souboru. Dnes jsem vyzkoušel verzi 2010. Tentokrát to není kladivo na komára ale cisterna pro kapku vody. Z neznámeho důvodu vytvoří spoustu souborů,z toho několik celkem velkých. Například mám přeložený program,jeho velikost je 50kB . visual studio si vytvořilo soubor pdb co ma 300kb . To mi ještě nevadí. ale když jsem uviděl 3  které měli po 20 mb tak to už bylo na mě moc. Je mi jasné že je to mojí blbostí ale mýslím že tohle se pro začátečníka nehodí. a teď konečně ten dotaz,důvod proč to píšu. jaké používaté vývojové prostředí a které by ste mi doporučili? Pravděpodobně se vrátím ke starému ale dobrému  dev-c++. Neni pro mě problém psát to v pspadu nebo vimu a překládat z příkazové řádky ale přece jenom vývojová prostředí mají pár výhod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.28.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
27. 9. 2011   #2
-
0
-

Moc nechápu proč ti vadí dočasné soubory u VS. Jak je pak příjemné, když funguje intellisense a ty si všechno nemusíš pamatovat, ale můžeš si to nechat napovědět a případně i nechat doplnit. Jistě se tu najde zastánce Code:Blocks, ale já na VS nedám dopustit. Je tam plno věcí, které teď jistě nepoužiješ. Pokud ovšem předpokládáš, že se budeš alespoň trochu vyvíjet, tak si za 2 roky nebudeš muset znovu zvykat na nové IDE, protože VS ti bude stále poskytovat vše, co potřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
osel
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
27. 9. 2011   #3
-
0
-

Tohle je problem vsech velkych IDE. Pokud toho chces malo tak obvykle spis zdrzuji. Muzes skusit code:blocks jak pise liborb. Nebo klidne zustan u dev-c++ jestli ti to vyhovuje.

Je tam plno věcí, které teď jistě nepoužiješ. Pokud ovšem předpokládáš, že se budeš alespoň trochu vyvíjet, tak si za 2 roky nebudeš muset znovu zvykat na nové IDE, protože VS ti bude stále poskytovat vše, co potřebuješ.

To si myslim, ze neni vubec dulezite. Naucit se pouzivat nove IDE, pokud znas principy, neni problem. Naucit se programovat je o dost tezsi. A jeste tezsi to je, kdyz ti nastroje hazou klacky pod nohy. Navic za 2 roky muze programovat v upne necem jinem nez C/C++ a platforma windows a pak si pridelaval praci zbytecne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 130.233.241.–
kju:b
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
28. 9. 2011   #4
-
0
-

jednoduché programy píšu ve Studiu s tím, že překládám v cmd, konkrétně Tiny C Compilerem (TCC) ... Výhody - vidím syntaxi pěkně barevně, ale zase nemusím kvůli každé pi****ně vytvářet projekt... jednoduchý program zkompilovaný v TCC mívá kolem 2-4 kb. Taky se můžeš podívat na LCC (Local/Little C Compiler), ten už má i IDE, teprve ho zkouším, ale dělá na mě zatím hodně dobrý dojem... jednoduché, pochopitelné, žádné zbytečné věci, soustředíš se jenom na psaní... (Debugger, make isajd ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.115.249.–
yaqwsx+9
Posthunter
28. 9. 2011   #5
-
0
-

#1 Martin
K velikosti výsledného program - asi jej kompiluješ v debug profilu. Tehdy jsou do výsledného exe přidány navíc debugovací informace. Přepni se do profilu Release a hne uvidíš, jak velikost programu spadne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.127.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý