Jak na StringGrid – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak na StringGrid – Delphi – Fórum – Programujte.comJak na StringGrid – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Borisek0
Návštěvník
27. 9. 2011   #1
-
0
-

Zdravim.

Delphi jsem poprve spustil před 4 dny takže uplna lama.

Potřebuji uděůat seznam AP a vybral jsem si na to StringGrid

Par info našel google.
To co se snažim udělat jsem už zkoušel v Excelu a i v HTML.
Stravíl jsem u toho dost času a spalil jsem se.
Vždy něco nebylo možno udělat.
Proto bych měl par dotazu než se do toho pustim abych se zas nespalil.

Pujde udělat, aby se po kliknuti na bunku spustil nějaky EXE program.
Pujde udělat, aby se po kliknuti na bunku spustil prohližeč s určitou zadanou www strankou.

Pujde seznam uložit do ini souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
Reklama
Reklama
Borisek0
Návštěvník
28. 9. 2011   #2
-
0
-

Hm.Tak všem moc dik za ochotu.

Už to skoro mam.

Alespon poradte jak udělat, aby se po najeti miši nad nějakou tabulku zobrazil help 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 9. 2011   #3
-
0
-

Pokud myslíš tooltip, tak je to atribut Hint (příklad).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek0
Návštěvník
29. 9. 2011   #4
-
0
-

#3 liborb
Děkuji mooc.

Kdyby člověk věděl jak se tomu řika tak by stačil kamoš google.

http://www.greatis.com/…ridhint.html

A i source pro lamy jako ja 

Ještě jeden dotaz.

StringGrid ma automaticke autoposunutí.

Při kliknuti na uplně pravou bunku v tabulce se bunky automaticky posunou v vpravo.
Jak to vypnout.
Pry jde odchytávat zprávu a zrušit její následky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.248.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 9. 2011   #5
-
0
-

Asi hledáš AutoScrollInView, ale nejspíš bys musel vytvořit vlastní třídu, která by dědila ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek
~ Anonymní uživatel
112 příspěvků
29. 9. 2011   #6
-
0
-

Mam tabulku (5 sloubcu)
scrollbaru jen  jen vertikalně.
Vše je OK.
Když však kliknu na 5 sloupec uděla to toto.
http://i55.tinypic.com/8vooeh.jpg
Prostě cela tabulka se posune vpavo o 1 sloupec i když tam už žadny neni.

Našel jsem na netu toto.

"Je to typické autoposunutí gridu. Je třeba odchytávat zprávu (myslím, že je to WM_VSCROLL) a zrušit její následky."

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.173.83.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
29. 9. 2011   #7
-
0
-

To je venkoncem jedno, kde to odchytíš a upravíš. Zpráva chodí do okna komponenty, takže potřebuješ "podstrčit" svojí s reakcí na tuto zprávu. Určitě na to najdeš nějaký příklad (jako je třeba tento první odkaz z google).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek0
Návštěvník
30. 9. 2011   #8
-
0
-

Děkuji.

Už to skoro vše funguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
Borisek0
Návštěvník
2. 10. 2011   #9
-
0
-

Poradi někdo jak změnit barvu pisma "FONT COLOR" jen u jedne bunky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
3. 10. 2011   #10
-
0
-

Musíš vhodně reagovat na DrawCell - příklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek0
Návštěvník
7. 10. 2011   #11
-
0
-

Zdravím.

Potřebuji odstranit můj posled problém a nevím jak na to.
Když kliknu na nějakou buňku, tak zůstane označena i když s ni dam myš pryč .
Ne že by mi to vadilo, ale pokud se přiřadí každé buňce nějaká akce, buňka je označena, a omylem se potočí kolečkem na myši tak je to maras.
Program začne provádět všechny přiřazené akce buňkám přes které omylem myš přejela.

[IMG]http://i54.tinypic.com/2qjwp07.jpg[/IMG]

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
7. 10. 2011   #12
-
0
-

Jestli jsem to dobře pochopil, tak by mělo stačit, aby se ta akce u buňky nevztahovala k jejímu výběru, ale ke stisku tlačítka myši (MouseDown).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek0
Návštěvník
9. 10. 2011   #13
-
0
-

#12 liborb
Hm.Taka kravina a mně to nenapadlo. 

Dalši problem.

Program šlape a jsem spokojen.
Tu tabulku mam udělanou ve Win 7.
Vše je ok,
Když to však spustim ve Win XP, tak text do buněk nevleze i když ve win 7 jsou bunky nastavene tak, že je za textem ještě mezera.

Form1.width je 920, takže necela polovina šiřky obrazovky.

Proč ???????

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 10. 2011   #14
-
0
-

Problém bude už v tom, že v XP a ve W7 budou různé verze této komponenty, takže se mohou chovat různě. To tak je. Nehledě na to, že v každé verzi woken můžeš mít jinak velký font a jiná nastavení. Řešení bych hledal jako columns autosize. I kdyby si ho měl po vytvoření a naplnění StringGrid zavolat sám :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Borisek0
Návštěvník
10. 10. 2011   #15
-
0
-

Hm.Toto vypada dobře.
http://www.festra.com/eng/mtut09.htm
Jak však zaregistrovat tuto proceduru.
Přes Object inspector to už zvladnu ale jak na toto jsem se ještě nikde nedočet.

Neporadite

Doufam že už naposled.

Tak to vypadalo jednoduše a furt se to komplikuje, ale začina mně to bavit a asi neskončim jen u tohohle programku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.195.237.–
Borisek0
Návštěvník
11. 10. 2011   #16
-
0
-

Tak to lama zvladla sama 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.30.255.–
beni0170
Duch
6. 7. 2014   #17
-
0
-

mam dotaz ked mam stringgrid a chcem jeden stlpec hodit do hodnoty x1 napr ako integer tak mi to hadze tuto hlasku "is not a valid floating point value"nespravny format  ale ked dam vypisat hodnotu x1 do napr listboxu tak mi to pekne ukazuje ze je v nej ulozeny stlpec ale nechcem aby mi vyhadzovalo tu hlasku pouzivam bezne prevedenie. ci uvazujem zo zlym tipom premennej vo stringgrid? 

x11:=strtoint(stringgrid2.cells[0,q]);
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.6.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
7. 7. 2014   #18
-
0
-

Jsi si jistý, že chyba vzniká zrovna na tomhle řádku? Jak máš deklarované proměnné x11 a q (jaký typ)? Když převádíš text, u něhož si nejsi na 100% jistý co obsahuje, tak nepoužívej obyčejné StrToXXX konverze, ale StrToXXXDef nebo TryStrToXXX.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
beni017
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 7. 2014   #19
-
0
-

#18 Sniper
 

procedure TForm3.Panel10Click(Sender: TObject);
var
  data        : TextFile;
  zap          : TStringDynArray;
  splitedString: String;
  columnNumber  : Integer;
  K : Integer;
  L,p,r,w,q : Integer;
  x11,x1,x2,x3,x4:integer;
begin
  AssignFile(data,'zapisnik.txt');
  Reset(data); // otvorenie súboru
  K := 0;
  while not (Eof(data)) do    //prečíta súbor do konca
  begin
    Readln(data,splitedString);  // prečíta a rozdeli
    zap := SplitString(splitedString,' '); //stĺpce delené medzerov
    L := 0;
    columnNumber := Length(zap); //počet stĺpcov
    for L := 0 to columnNumber-1 do
    begin
      self.StringGrid2.Cells[L,K] := zap[L]; //uloženie do tabuľkového editoru
      stringgrid2.RowCount:=K+1; //počet riadkov
    end;
    Inc(K); //načíta riadky
  end;
  CloseFile(data);
  r:=0;
  w:=L;
  for p:=0 to r do //stlpec
  for q:=0 to w do  //riadok
  Begin
  x1:=strtoint(stringgrid2.cells[0,q]);
  x2:=strtoint(stringgrid2.cells[1,q]);
  x3:=strtoint(stringgrid2.cells[2,q]);
  x4:=strtoint(stringgrid2.cells[3,q]);
  x11:=x1+x2;
  listbox1.Items.Add(inttostr(x11));

  End;
end;


takto neako to mam problem je v podtrzenom

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.12.–
beni017
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
21. 7. 2014   #20
-
0
-

#19 beni017
nejde to posledne z premennymi x1 a x2...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.12.–
beni017
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 9. 2014   #21
-
0
-

ahoj mam stringgrid a v nom v bunkach cisla. a potrebujem aby pri dvojkliku na niektory z riadkov sa mi cisla v riadku ulozili do premennych. mam nieco taketo a potrebujem spravne zadefinovat riadok. ale neak to nejde :-) prosim help. ako to prosim doplnit ?

procedure TForm3.StringGrid1DblClick(Sender: TObject);
var
I,J:integer;
begin
edit1.Text:=stringgrid1.cells[i,j];
edit2.Text:=stringgrid1.cells[i,j+1];
edit3.Text:=stringgrid1.cells[i,j+2];
edit4.Text:=stringgrid1.cells[i,j+3];
end;
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:67c:1220:c1c0:485c:a...–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
27. 9. 2014   #22
-
0
-

Co hledáš je vlastnost TStringGrid.Row (StringGrid1.Row), případně TStringGrid.Col (StringGrid1.Col) pro sloupec.
Mimochodem google nefunguje? Vyhledat "delphi stringgrid selected cell" a první odkaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
beni017
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
27. 10. 2014   #23
-
0
-

potreboval by som vypisat pole do textaku je to v delphi mozne hladal som ale akosi som to nenasiel cez writeln mi to nejde tak prosim radu

Nahlásit jako SPAM
IP: 145.255.157.–
miHan0
Návštěvník
4. 12. 2014   #24
-
0
-

#23 beni017
Ahoj, tohle by ti mohlo pomoct ...

http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=TextFile

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.193.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 1 registrovaný, 19 hostů

Podobná vlákna

Stringgrid — založil Mates

Stringgrid — založil Honzik

Delphi - StringGrid — založil Jossip

Mazání ve stringgrid — založil katy

Stringgrid + image — založil Tom

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý