Vytvoriť databazu?! – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoriť databazu?! – Pascal – Fórum – Programujte.comVytvoriť databazu?! – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
29. 9. 2011   #1
-
0
-

Hi all,

Chcel by som  Databázu, ktorá bude mať dve hlavné ponuky:

1: Vytvoriť Záznam.

2: Hľadanie:

  3  podľa mena

    4-//- priezviska

  5  -//- dediny

   vždy ked vytvorím záznam alebo vyhľadám podľa ((napr. mena pozriem výstup a potom sa ma opíta či chcem skončit a prejsť na Hlavnú ponuku t.j. 1 a 2))  tak ma hodí na Hlavnú ponuku 1: a 2: mám zdroják tak by som bol rád keby ste my pomohli.. 

program DatabazA;

uses Crt;

type osoby = record
     meno  : String;
     priez : String;
     ulica : String;
     osada : String;
     psc   : longint;
     mobil : longint;
     end;

var  osoba1: array [1..PocetOsob] of osoby;
     tlacitko : integer;
     tlacitko1 : integer;
     Kon : String[3];
     subor : file of osoby;
begin
  writeln('Dobrý deň, vyberte si z možností.');
  writeln();
  Kon:='Kon';
  delay(1500);
  writeln('1: vytvoriť zoznam.');
  writeln('2: Hľadanie v databáze, podľa:');
  readln(tlacitko);
  if tlacitko = 1 then
    repeat
    begin
     writeln('1: vytvoriť zoznam.');
  writeln('2: Hľadanie v databáze, podľa:');
    delay(1000);
    case tlacitko of
    1:
      begin
      textcolor(9);
      writeln('Aké je vaše krstné meno?');
      readln(osoba1.meno);
      writeln('Aké je vaše priezvisko?');
      readln(osoba1.priez);
      writeln('Ako sa volá vaša ulica?');
      readln(osoba1.ulica);
      writeln('Ako sa volá vaša Dedina?');
      readln(osoba1.osada);
      writeln('Aké psč má vaša dedina?');
      readln(osoba1.psc);
      writeln('Aké máte číslo mobilu?');
      readln(osoba1.mobil);
      assign(subor, 'C:\subor1.txt');
      rewrite(subor);
      write(osoba1.meno);
      write(osoba1.priez);
      write(osoba1.ulica);
      write(osoba1.osada);
      write(osoba1.psc);
      write(osoba1.mobil);
      read();
      close(subor);
      end;
    2:
      begin
      textcolor(9);
      writeln('3:  podľa: Mena.');
      writeln('4:  podľa: Priezviska.');
      writeln('5:  podľa: Ulice.');
      writeln('6:  podľa: Dediny.');
      writeln('7:  podľa: PSČ.');
      end;
      end;
      until ( Kon = 'Kon');
  case tlacitko1 of
    3:
      begin
      assign(subor, 'C:\subor1.txt');
      reset(subor);
      read(subor, osoba1.meno, osoba1.priez,osoba1.ulica, osoba1.osada, osoba1.psc, osoba1mobil);
Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.200.–
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
29. 9. 2011   #2
-
0
-

Z dotazu nechápu, čeho přesně chceš dosáhnout. Myslím, že problém bude zase v tom odsazování, jak už ti minule psal KIIV, a prostě nevidíš, jak jsi tam ty bloky nafrkal.

var
  key, key2: char;

begin
    repeat
        clrscr;
        writeln('1: vytvorit');
        writeln('2: hledat');
        writeln('3: konec');
        repeat
            key := readkey;
        until key in ['1', '2', '3'];

        case key of
            '1':
                begin
                    writeln('111');

                    writeln('...'); readkey;
                end;
            '2':
                begin
                    clrscr;
                    writeln('1: podle jmena');
                    writeln('2: podle prijmeni');
                    writeln('3: konec');
                    repeat
                        key2 := readkey;
                    until key2 in ['1', '2', '3'];

                    case key2 of
                        '1':
                            writeln('111');
                        '2':
                            writeln('222');
                    end;

                    writeln('...'); readkey;
                end;
        end;
    until key = '3';
end.
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Michal
~ Anonymní uživatel
683 příspěvků
29. 9. 2011   #3
-
0
-

#2 zlz
dikz.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.244.200.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Jde to vytvořit? — založil Ras1331

Jak vytvořit databazi — založil da11niel

Jak vytvořit prstenec? — založil Vladimír

V čem vytvořit pc hru — založil Alterna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý