Image Hotlink bez .htaccess – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Image Hotlink bez .htaccess – PHP – Fórum – Programujte.comImage Hotlink bez .htaccess – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
1. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, mal by som jednu otázku, týkajúcu sa načítania cieľového obrázka, mimo stránky (presný odkaz s celým súborom .jpg). Ako by to bolo možné bez použitia .htaccess zablokovať a pri pokuse o zobrazenie cieľového súboru, by bol prehliadač presmerovaný na stránku.

Príklad cieľového súboru, pre lepšie pochopenie:

http://stranka.sk/fotky/obrazok.jpg

Ďakujem za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
1. 10. 2011   #2
-
0
-

soubor robots.txt

User-agent: *
Disallow: /fotky/

takhle tu fotku nikdo nezaindexuje

a zobrazení fotky můžeš udělat jednoduchým příkazem v PHP přes řetězec. Pokud se bude v řetězci URL adres objevovat /fotky/ nebo konkrétní fotografie, zvolíš header location. 

$_SERVER['SERVER_NAME'];
$_SERVER["PHP_SELF"];
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
1. 10. 2011   #3
-
0
-

#2 null_while

Ďakujem za pomoc, súbor robots.txt už mám vytvorený, ale tej druhej rade som síce teoreticky pochopil, ale neviem ako by som ju prakticky spravil. Teda, ako by som vytvoril ten reťazec a následne pri prístupe na /fotky/ presmeroval návštevníka inam. Nejako si s tým neviem rady, vďaka za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
Paja2
~ Moderátor
+2
Věrný člen
3. 10. 2011   #4
-
0
-

#3 Anonym
co třeba takto:

<?
if(strpos($_SERVER['PHP_SELF'],'fotka.jpg')!==false){
header('location:wwwadresa');
}
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 178.20.137.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 10. 2011   #5
-
0
-

Paja2: co třeba toto: url: neco.tld/fotky/../index.php ;)

já nějak nepochopil co potřebuješ :(
pokud chceš zobrazit obrázek tak ho Apache zobrazí sám, pokud chceš zobrazit HTML, zobrazí HTML

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
3. 10. 2011   #6
-
0
-

Potrebujem zabrániť tomu, aby ak by si chcel niekto pozrieť súbor fotky, mimo stránky, teda iba ako súbor, aby mu to bolo zablokované. Jediné čo by bolo umožnené, pozrieť si fotku na stránke spolu s ostatným obsahom, článkami apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
CZechBoY+4
Věrný člen
3. 10. 2011   #7
-
0
-

to vůbec nechápu..

ty chceš aby nešlo stáhnout fotky? tak je tam nedávej ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
3. 10. 2011   #8
-
0
-

No ja hľadám len cesty, ako zabrániť ich stiahnutiu... ako napr. vodoznak,krytie css background,blokovanie pravého tlačítka, sú to možno zbytočnosti a fotka sa tak či onak bude dať stiahnuť, ale ja by som rád vedel riešenie, ako umožniť návštevníkovi prezrieť si daný obrázok, len ak je na stránke s obsahom a neumožniť mu priamu cestu k súboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
CZechBoY+4
Věrný člen
4. 10. 2011   #9
-
0
-

nechápu jak chceš zabránit stáhnutí, když se ta fotka stahuje stejně na klientský PC, jinak by se přece nezobrazila

vodoznak si tam klidně dej

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
4. 10. 2011   #10
-
0
-

#8 Anonym
Řeš to pomocí neindexace robotů a hashování souborů ve skrité složce. Například stará funkce md5() by ti na to stačila klidně. Takže fotku typu DSC_0587452145.jpg zahashuj do 989586cc0a9f005cf2d81bf36cdf7d6a.jpg a klidně k tomu dej nějakej salt, jako se to používá u hesel. Potom tento soubor nikdo nenajde - postup je stejný jako např. s hrou Aurora - hledej auroru, která proběhla na tomto portále. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
4. 10. 2011   #11
-
0
-

#10 null_while

Ďakujem za odpoveď, obrázky hashujem a ukladám rovno. Asi využijem ten vodoznak, inak čo znamená ten "salt"?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
4. 10. 2011   #12
-
0
-

 Je jedno co použiješ, jestli MD5 nebo SHA1. 

<?php
    public function hashSSHA($password) 
    { 
        
        $salt = sha1(rand()); 
        $salt = substr($salt, 0, 4); 
        $hash = base64_encode( sha1($password . $salt, true) . $salt ); 
        return $hash; 
    } 
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
4. 10. 2011   #13
-
0
-

Jinak je ten překlad docela výstižný, je to prostě taková sůl (drobky, částice), ve formě znaků nebo čísel, které dynamicky nebo staticky přiřadíš k zahashování. U hesel se to používá trošku jinak, tam nemůže být náhoda (rand), ale statické znaky, protože by si při zpětné vazbě již nedohledal heslo, ale u obrázku ti to stačí. :-) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Anonym
~ Anonymní uživatel
454 příspěvků
4. 10. 2011   #14
-
0
-

#13 null_while

Aha, vďaka za vysvetlenie, znova viem niečo nové o PHP, vďaka všetkým zúčastneným za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.210.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
5. 10. 2011   #15
-
0
-

Rádo se stalo. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Image map — založil Jockie

Background image — založil Sarumanes

Pohyblivý image — založil stanke

C# panel + image — založil Martin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý