C chyba v dělení – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C chyba v dělení – C / C++ – Fórum – Programujte.comC chyba v dělení – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
kotis0
Duch
1. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, 

mohl by mi někdo prosím vysvětlit, proč to takhle nefunguje? 

#include <stdio.h>

int main()
{
  double a, b, c;
  printf("zadejte delku strany a:");
  scanf ("%f", &a);

  printf("zadejte delku strany b:");
  scanf("%f", &b);

  printf("zadejte delku strany c:");
  scanf("%f", &c);

  double cos_a = (b * b + c * c - a * a) / (2 * b * c);
  printf("cos a je  %f", cos_a);
  return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.17.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
1. 10. 2011   #2
-
0
-

co nefunguje?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
kotis0
Duch
1. 10. 2011   #3
-
0
-

#2 KIIV


Ono to nějak funguje, ale ne tak jak bylo v plánu =) Když přidám i vypsání a, b, c tak to po spuštění vypadá takto:
zadejte delku strany a:3
zadejte delku strany b:4
zadejte delku strany c:5
a = 0.000000  b = 36993043692080228714911297433336597786312745013833854784219032499299287040.000000  c = nan
cos a je  nan

Chci, aby se prostě zadaly strany a, b, c a ono to vyhodilo hodnotu cos a.

Edit: Tak problém vyřešen, do scanf() to chtělo zadat "%lf" místo "%f", tak teď už jen nevím proč to tak je?

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.17.–
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 10. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

#3 kotis
double načítej modifikátorem %lf

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
kotis0
Duch
1. 10. 2011   #5
-
0
-

#4 crazy
Ale proč je třeba zadávat "long"? btw jsi těsně předběhl editaci mého posledního postu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.209.17.–
Řešení
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
1. 10. 2011   #6
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#5 kotis
protože float má méně bajtů v paměti než double a tak by scanf vyplnilo do double špatnou hodnotu... u printf je to jedno, protože když printf předáš float tak se z něho stejně automaticky stane double a printf pracuje s double...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
All you need is vision and time.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 73 hostů

Podobná vlákna

[C++] Delení % — založil Re4DeR

Delphi Dělení — založil WiseGuy

Dělení obrázku — založil Dex

Dělení - vysvětlení — založil Alexí

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý