Vícenásobná dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vícenásobná dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.comVícenásobná dědičnost – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #1
-
0
-

Jak se dá obejít vícenásobná dědičnost?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Jura_0
Stálý člen
26. 11. 2006   #2
-
0
-

Muzes to trochu upresnit? Nejaky priklad, kde ti to vadi by nebyl?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
26. 11. 2006   #3
-
0
-

To Jura_: Spíš mě zajímá jestli jsou nějaké konkrétní spolehlivé způsoby, které lze použít vždy, nebo se musí používat pokaždé něco jiného podle typu problému?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Jura_
~ Anonymní uživatel
236 příspěvků
27. 11. 2006   #4
-
0
-

To midin:
Uprimne, ted jsem jeste vice v lese, nez predtim. Ale abych aspon nejak odpovedel, tak na reseni nekterych problemu se daji pouzit uz predem vymyslene navrhove vzory(design pattern), ale samozrejme si je musis upravit vzhledem k problemu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Meneltharion0
Návštěvník
27. 11. 2006   #5
-
0
-

To midin: No a co třeba dědit jen od jedné třídy a do nové třídy zahrnout ty ostatní jako její soukromé/veřejné členy a potom je volat podle jejich jmen?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Miroslav Kajan0
Věrný člen
27. 11. 2006   #6
-
0
-

To meneltharion: Aj, vůbec jsem netušil, že to jde :) Mohl bys uvést jen krátký kód pro pochopení? Dík :)
To Jura_: :) Stejně díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
27. 11. 2006   #7
-
0
-

To midin: sice niesom meneltharion ale skusim ;)



class BaseClass
{// nejake cleny
protected:
void Method();
}
class AnotherBaseClass
{// nejake cleny
public:
void Metoda();
}
class DerivedClass : public BaseClass
{
AnotherBaseClass instance;
public:
DerivedClass()
{
instance.Metoda(); // vola sa metoda instancie
Method(); // vola sa zdedena metoda
}
}

nevyhoda tohoto riesenia je, ze jediny sposob ako volat private cleny AnotherBaseClass je cez priatelov

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Miroslav Kajan0
Věrný člen
27. 11. 2006   #8
-
0
-

To PaLaDiN: Proč teda existuje dědičnost, když si můžu v jakékoliv třídy vytvořit instanci jiné třídy?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zápisky z dění na FB (momentálně ve vývoji): http://fbpd.ic.cz/
Pedro0
Stálý člen
28. 11. 2006   #9
-
0
-

ono ved po novom sa aj dedicnost zavrhuje. ale je to hlavne preto, ze niektore veci bez nej by boli riesitelne dost zlozito

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vsetci ste blazni, to len ja som lietadlo
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Dědičnost — založil paul27

Dedicnost ... — založil Koudis

Dedicnost — založil Jumper

Dědičnost — založil Bobek

Dědičnost — založil cheeester

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý