Parsování části obsahu souboru do struktůry – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Parsování části obsahu souboru do struktůry – C / C++ – Fórum – Programujte.comParsování části obsahu souboru do struktůry – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

nareklam
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 10. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

mám soubor z kterého načtu určitý blok a data z tohoto bloku potřebuju nacpat do struktůry. Velikost dat je pevně daná a předem známa. Napadají mě samé složitosti, nakopne mě někdo jak jednoduše tyto data rozparsovat do struktůry? Nechci nějaké knihovny, potřebuju si to sám napsat, jde o úkol do školy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.197.36.–
devilfish0
Stálý člen
6. 10. 2011   #2
-
0
-

Skús byť konkrétnejší...

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
yaqwsx+9
Posthunter
6. 10. 2011   #3
-
0
-

Pořádně nechápu, co potřebuješ (v jakém formátu jsou data uložena, do jaké struktury se načítá, apod.). Pokud však načítáš do struktury obsahující pouze základní datové typy, pole či řetězce konstantní délky a nemáš v ní definované žádné virtuální funkce a napříč platformami nemícháš ediany, můžeš strukturu ukládat a načítat do binárního souboru následovně:

//Příklad struktury
struct dataS
{
	int A, B, C;
	double x, y, z;
};
//Uložení 
ofstream s("soubor");
s.write(&data, sizeof(dataS));
//Načtení
dataS data2;
s.read(&data2, sizeof(dataS));
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.69.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
devilfish0
Stálý člen
6. 10. 2011   #4
-
0
-

   

struct dataS data2;

;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
vitamin+8
Grafoman
6. 10. 2011   #5
-
+1
-
Zajímavé

#4 devilfish
Ten priklad je v c++, tam netreba pisat struct :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.128.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 60 hostů

Podobná vlákna

Parsování souboru — založil oxidián

Parsování souboru — založil cniry

Parsování php souboru — založil Konycz

Edit části textového souboru[c++] — založil Jiří Kadlec

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý