Kam dál ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kam dál ? – C / C++ – Fórum – Programujte.comKam dál ? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
8. 10. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

chtěl bych se s vámi poradit, co bych se v C++ mohl naučit dál, něco co by bylo zajímavé, ale zárověn i použitelné.

Nyní ve svých 14 letech již ovládám C++, Win32 API, TCP/IP, načítání zdrojů z DLL, něco málo se Static Library. Grafiku ovládám také na slušné úrovni, takže vzhed mích programů, není úplně k zahození.

Nad otázkou, co jsem vám zde položil, jsem přemýšlel také, a našel jsem nějaké věci, o kterých si myslím, že by mohly být zajímavé a použitelné.

Rád bych se naučil něco víc o DLL a o Static Library, dále pak FTP a určitě bych se rád podíval také na MFC, ale o ničem další nevím.

Mohli byste mi prosím poradit, odkázat, na nějaké články, nebo mi ukázat cestu kudy dál ?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Peppy0
Stálý člen
8. 10. 2011   #2
-
0
-

Čo chceš vedieť o DLL? O statických knižniciach? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.165.–
Qt, QML, C++
m->29+6
Super člen
8. 10. 2011   #3
-
0
-

Ja len takú prosbu. Nemáš nejaké programy čo si spravil na ukážku? Chcem vidieť čo je to "grafika na slušnej úrovni, ktorá nie je k zahodeniu". Čo myslíš tým ovládam C++, TCP/IP, ...? A tiež by si sa mohol pochváliť aké programy si už naprogramoval.

Napísal si totiž že ovládaš C++, TCP/IP, WinAPI, atď čo je podľa mňa veľmi slušné keďže máš iba 14 rokov. Chcel by som ale vedieť/vidieť čo si s týmito vedomosťami už spravil. Zaujíma ma čoho je schopný človek v 14tich rokoch ;-)

Inak, čo sa týka napríklad FTP, tak ak ovládaš TCP/IP tak by to nemal byť problém. Buď si stiahneš nejakú knižnicu s čím by si nemal mať problém, alebo sa pozrieš na príslušný RFC dokument a spravíš si knižnicu vlastnú.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.141.66.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
8. 10. 2011   #4
-
0
-

Programy jako takové aktuálně nemám, vždy si naprogramuju to co chci a pak to smažu, nebo to není publikovatelné :D . Zatím jsem nenašel uplatnění někde na veřejnosti, takzvaně nidky jsem ještě nedělal program pro někoho. Neměl jsem tu příležitost.

Pokuď byste mi dal nějaké zadání, rád se pokusím podle něj naprogramovat program podle vašich představ. 

V minulosti jsem udělal již několik programů, jako například Fake Logger pro Skype. Program jsem udělal před rokem, zdrojový kód programu už neexistuje, ale zachoval jsem video, které jsem uploadnul na youtube.com.

http://www.youtube.com/watch?…

Na videu je ukázka porovnání dvou oken, reakce různých dětských oken a položek menu mezi pravým a takzvaně Fake oknem. Po "přihlášení" přes Fake Logger se uživatelské jméno a heslo uloží do registrů a do souboru, kde si je lze později přečíst. Poté vyhodí chybovou hlášku a ukončí program. Při dělání tohoto programu (v mých 13 letech) jsem neměl tolik zkušeností jako teď, takže nyní si troufám říct, že bych program udělal na lepší úrovni. Asi bych se naboural rovnou do procedury okna, a heslo a uživatelské jméno bych si poslal pšes Email.

Co se týče vzhedu mých aplikací, jsem odázán na dětská okna typu "Static", kam nahraji obrázek. Nějaké ukázky mé práce z grafiky ? Mám tu několik odkazů na animované texty a obrázky, které jsem dělal nedávno. Zde máte něco z mé tvorby.

http://hunters-space.ucoz.com/…97061933.gif

http://hunters-space.ucoz.com/…04835212.gif

http://hunters-space.ucoz.com/…83768202.gif

http://hunters-space.ucoz.com/…78331503.gif

Bohužel tyto GIF obrázky neumím nahrát do mých programů, myslím že by se to dalo udělat nějak přes Active Control, ale nějak sem se tím nezabýval. 

Udělal jsem pár programů, které využívají TCP/IP připojení. Jeden, který posílá Fake Emaily přes smtp.seznam.cz, na principu nahrazování hlaviček (From, To, Date, Subject, Priority), a druhý, který komunikuje se serverem (též můj program na bázi TCP/IP) v síti LAN. Posílám tak z mého PC 1 příkazy do PC 2. Zprovoznil jsem si všechny příkazy, co jsou v CMD, dále pak např. příkaz "user", kdy my PC2 odešle informace o prihlášeném uživately, a další příkazy tohoto nebo podobného typu. Mezi další mé programy na bázi TCP/IP je program, který mi po přihlášení a odhlášení  uživatele odešle email, s informacemi typu názvu uživatele, času přihlášení/odhlášení a ID [což je time_t ID = time(NULL)], pomocí tohoto ID je možné otevřít databázi těchto informací. Jedná se o soubor, který otevřu pomocí klávesové zkratky Ctrl+Alt+P, tuto klávesovou zkratku zachytává samotný program.

Udělal jsem i takové malé instalace na hry. Všechny soubory, které se mi nainstalují z původní instalace hry, si zabalím do DLL souborů (.ZIP a .RAR soubory neumím). Uživatele provedu různým nastavením instalace, tím myslím například výsledný adresář, a poté mu zobrazím dialogové okno, kde se nachází mimo jiné i ProgressBar, na němž zobrazuji postup instalace. V dialogovém okně se nachází i Static Window, ve kterém se zobrazují screenshoty ze hry. Screen se vžy změní po určitém čase nebo když se progress bar dostane na nějakou pozici.

Myslím, že na můj věk toho oládám v celku dost, ale otázka je co stím  :/.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Peppy0
Stálý člen
8. 10. 2011   #5
-
0
-

Keď tak kukám na ten tvoj "Skype Fake Logger", mohol by som ťa označiť za crackera, naprogramoval si niečo, čo by som mohol označiť za "phishingovú aplikáciu". To, že si si napísal spammerský program, pekné,ale nič zložité. Až ma mrazí, keď hovoríš o sebe, že máš 14. Máš pred sebou sľubnú karieru crackera :D... 

Čo s tým? Ja by som povedal, žeby si mal začať študovať objektové programovanie, ale ja si myslím, že teba by asi viacej ťahalo sa šprtať v cudzích veciach, že?    

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.165.–
Qt, QML, C++
m->29+6
Super člen
9. 10. 2011   #6
-
0
-

No čo s tým? Myslím, že by si si mal spraviť nejakú aplikáciu, ktorú aj sám využiješ a tú potom niekde publikovať. Tiež vidím, že ťa to nejak ťahá k hackovaniu, ale podľa mňa sa nájde aj niečo iné čo ťa baví. Ak existuje nejaký program čo ti chýba a vieš, že by si ho využíval tak sa do neho pusti. Ak žiadny taký nemáš, tak ja mám takých pre teba dosť :-D

A keby si len nemal čo robiť tak niekto tu pred nedávnom dal tieto programátorské ciele - kým ich dosiahneš máš čo robiť :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
9. 10. 2011   #7
-
0
-

Hunter at se klidne o "hackovani" zajima, ale pokud mozno at sve usili napne k trosku svetlejsi strane bezpecnosti :) Je dobre (a casto i zabavne a poucne) zkoumat zranitelnosti aplikaci nebo operacniho systemu a obcas napsat nejaky exploit, pokud to zustane jen jako proof of concept a pujde to do rukou autorum zranitelneho softwaru a nebude se to pokouset zneuzivat ve svuj prospech (coz bych ani neradil, vzhledem k tomu, ze se da casto autor kodu vystopovat....vid Miro).

Ale je ti 14, urcite te bavi pocitacove hry.....tak si nejakou jednoduchou naprogramuj....to je docela dobry cviceni pro vyvojare, pac ukocirovat takovy projekt jako je hra, aby se ti nerozpadl pod rukama, neni uplne jen tak...
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.120.–
martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
9. 10. 2011   #8
-
0
-

běž studovat na www.iivos.cz/ institut informatiky. Tam se o tebe postarají a udělají z tebe kapitálního programátora.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.97.–
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
10. 10. 2011   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
10. 10. 2011   #10
-
0
-

Ok, děkuji vám všem.

Určitě se na vámi doporučená témata podívám, a případné další dotazy budu směřovat sem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
11. 10. 2011   #11
-
0
-

Přeci jenom bych si chtěl něco naprogramovat, něco co bych využil, jak již řekl m->29. Nic mě ale nenapadá, nemáte nějaké tipy ?

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.70.–
street punk+1
Návštěvník
11. 10. 2011   #12
-
+1
-
Zajímavé

#11 Hunty
Napíšte program, ktorý umožní používateľovi (PC) hrať hazardnú kockovú hru proti počítaču (CPU). Pravidlá sú nasledovné:

Hráči (PC a CPU) vsadia pevnú čiastku do banku.
Hráč PC hodí kockou. Ak chce, môže zvýšiť svoj vklad o zvolenú sumu, max. však do výšky svojich zostávajúcich peňazí (doplní ju do banku).
CPU hodí kockou. Ak padne číslo väčšie alebo rovné ako hráčovo, akceptuje navýšenú stávku (doplní rovnakú sumu do banku), inak sa vzdá hry (hráč získa bank).
Ak bola prijatá stávka, obaja hráči hodia ešte jednou kockou a vyhodnotí sa výherca nasledovne:
Ak obaja hráči hodili tú istú dvojicu hodnôt, vyhráva CPU (napr. 3+4 a 3+4).
Vyhráva vyšší súčet hodnôt kociek, ak však jeden hráč má dve rovnaké hodnoty na oboch kockách a druhý nie, vyhráva hráč s rovnakými hodnotami. (t.j. 1+1 je viac ako 5+6)
Ak je súčet rovnaký, ale hodnoty na jednotlivých kockách rôzne, vyhráva hráč s vyššou hodnotou na nejakej kocke (napr. 1+6 vyhráva nad 3+4).
Výherca získava bank.
Ak PC nemá peniaze na základný vklad, tak končí (žiadne požičiavanie :)). Ak má peniaze aspoň na základný vklad, môže sa rozhodnúť pokračovať (spustí sa nová partia - treba použiť vhodný interaktívny cyklus). Predpokladá sa, že CPU má nekonečne veľa peňazí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.179.–
H4wk.cz0
Newbie
12. 10. 2011   #13
-
0
-

#1 Hunty
Umíš toho docela dost, zkoušel jsi nějaké soutěže v programování? Nemluvil jsi vůbec o algoritmizaci, na to bych ti asi doporučil se zaměřit, jestli chceš být fakt dobrý. Třeba při pohovoru do facebooku se mě vůbec neptali na věci okolo TCP/IP, DLL a podobných věcí. Dostal jsem problém a měl jsem ho vyřešit, v jakémkoli programovacím jazyce.

Pokud bys třeba ze začátku nevěděl, tak existují semináře / soutěže, které učí algoritmizaci. Na matfyzu děláme KSP, na MUNI dělají KSI.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.21.–
http://ksp.mff.cuni.cz - Nauč se opravdu programovat
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

Co dal? — založil bbtrash

Co dál — založil Quimby

Co dal? — založil matesz

Poradte mi, co dál... — založil xxxxxx

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý