Null hodnoty DataReader – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Null hodnoty DataReader – .NET – Fórum – Programujte.comNull hodnoty DataReader – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johnnny0
Návštěvník
9. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravim :) 

mam takyto kod  

Contact contact = new Contact();
                    contact.ContactID = (int)reader["ContactID"];
                    contact.ContactName = (string)reader["ContactName"];
                    contact.ContactSurname = (string)reader["ContactSurname"];
                    if (reader["MobilePhoneNo"] == DBNull.Value)
                        contact.MobilePhoneNo = "Nezname";
                    else
                        contact.MobilePhoneNo = (string)reader["MobilePhoneNo"];

                    if (reader["HomePhoneNo"] == DBNull.Value)
                        contact.HomePhoneNo = "Nezname";
                    else
                        contact.HomePhoneNo = (string)reader["HomePhoneNo"];

                    if (reader["WorkPhoneNo"] == DBNull.Value)
                        contact.WorkPhoneNo = "Nezname";
                    else
                        contact.WorkPhoneNo = (string)reader["WorkPhoneNo"];

                    if (reader["OtherPhoneNo"] == DBNull.Value)
                        contact.OtherPhoneNo = "Nezname";
                    else
                        contact.OtherPhoneNo = (string)reader["OtherPhoneNo"];
                    #endregion
                    contacts.Add(contact);

Chcem sa spytat, preco mi nikdy nezmeni hodnoty null na "Nezname". Co som sa docital, tak ak DataReader narazi v DB na null, vracia DBNull.Value, ale nefunguje mi to. Prehliadol som nieco ? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.232.–
Reklama
Reklama
X30
Newbie
9. 10. 2011   #2
-
0
-

Zkus debug, dej si na rádek s "if" breakpoint a zjisti co reader["HomePhoneNo"] obsahuje...

Jestli je null zjistí líp než porovnáváním takto - if (reader.IsNull("HomePhoneNo")) //... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
Johnnny0
Návštěvník
9. 10. 2011   #3
-
0
-

Obsahuje null. Napadlo ma aj to, ale vysledok bol rovnaky. Potom som to nechal takto, lebo to je tymto sposobom overovane aj v jednej velmi drahej knizke ... . Na druhej strane, premyslal som, ze to mam navrhnute aj tak zle a ze nastavenie tych cisel na "Nezname" spravim radsej v property Contactu. Pripadne nastavit pridavanie tak, aby priamo do DB ukladalo retazec "Nezname". Neviem ako by to bolo vhodnejsie ... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.232.–
CZechBoY+4
Věrný člen
10. 10. 2011   #4
-
0
-

co třeba navrhnout tabulku tak aby měly sloupce Default nastavený?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Johnnny0
Návštěvník
10. 10. 2011   #5
-
0
-

Asi by to slo, ale uz sa s tym nejdem prplat. Zvolil som moznost s nastavenim property, hoci existuju asi lepsie moznosti. Skor mi vadi, ze neviem preco to nefungovalo s tym DataReaderom. Riesenie sice za vela nestalo, ale stve ma, ze neviem preco nefunguje :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 48 hostů

Podobná vlákna

JpGraph - null hodnoty — založil Pavelv

(Array == NULL) = 1 -> ? — založil Matěj Andrle

Realloc a NULL — založil olgo

Poker (null reference) — založil RePRO

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý