Aritmetika ukazovatov – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aritmetika ukazovatov – C / C++ – Fórum – Programujte.comAritmetika ukazovatov – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
devilfish0
Stálý člen
9. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravim,
Je nejaka moznost pohybovat sa s void pointerom po pamati po 1B ak na danej architekture pocitaca ma char velkost 2B? Asi nie ze? Alebo sa mylim?

Dakujem za rychlu odpoved!

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
Reklama
Reklama
m->29+6
Super člen
10. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 devilfish
 

#include <stdint.h>

int main(void) {
  void *ptr = ...;
  uint8_t *bytePtr = ptr;

  bytePtr++;

  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
devilfish0
Stálý člen
10. 10. 2011   #3
-
0
-

V konecnom dosledku aj tak nepomohlo ale dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.172.–
Peppy0
Stálý člen
10. 10. 2011   #4
-
-1
-
Mimo téma

sa mi zdá, že tam má byť  

*(ptr++);

ale nie som si celkom istý...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.187.–
Qt, QML, C++
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Podobná vlákna

Dlouhá aritmetika? — založil randomák

Smernikova aritmetika — založil bbeni

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý