J2ME – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

J2ME – Java – Fórum – Programujte.comJ2ME – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Black750
Duch
27. 11. 2006   #1
-
0
-

Muzete mi nekdo napsat kde se da naucit jazyk na programovani mobilnich aplikaci v jave a kde se da stahnout J2ME???? PREDEM DIKY :ms_0795:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
eMan0
Stálý člen
27. 11. 2006   #2
-
0
-

omg googluj, je toho plnej internet i dokonce cesky.... na www.interval.cz jsou naky clanky...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Black750
Duch
27. 11. 2006   #3
-
0
-

To eMan:omg, dik, ja googluju, ale najde mi to vzdycky samy blbosti

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
27. 11. 2006   #4
-
0
-

No a intervalu se mi tty clanky moc neliby. Nejlepsi na zacatek jsou tutorialy od 3wE na jeho strankach: j2me.vhodek.net

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
eMan0
Stálý člen
27. 11. 2006   #5
-
0
-

To Al: njn, ceskych totorialu je desne malo, takze ja jsem vdecnej za kazdej...

btw: je i ceska kniha J2ME v kostce, neni to uplne vono ale je to jedina kniha takze jasnej vyber :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Black750
Duch
28. 11. 2006   #6
-
0
-

Jj, dik vam oboum a jak dlouho trva, nez se clovek nauci dobre javu?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
28. 11. 2006   #7
-
0
-

IMHO pokud mas zkusenosti s jinym programovacim jazykem, nejlip C/C++ tak se da naucit celkem rychle,par mesicu, ale pokud ne, muze to trvat i roky;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Tom?? Bos0
Stálý člen
28. 11. 2006   #8
-
0
-

Moj nazor je zas taky, ze ti to pojde tak rychlo ako velmi budes do toho zanieteny a ako ta to bude bavit. Jednoznace je to jazyk a technologia, do ktorej sa oplati investovat cas.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Jay
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
28. 11. 2006   #9
-
0
-

Taktez doporucuji knihu "J2ME v kostce" ... clovek ziska prehled, jak to vlastne na tech mobilech funguje. Na Javu jsem se preucoval z C a Object Pascalu, takze to slo rychle (jen je treba zvyknout si na to, ze co bys ve vyse uvedenych jazycich delat mel, v Jave delat musis:). Je to super jazyk. A neni nad to udelat si do Siemensu M55 piskvorky, marias nebo interaktivni jizdni rad :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
28. 11. 2006   #10
-
0
-

Java jen ten nejmensi problem, tu zvladnes za 2 tydny pokud jsi uz delal objektove programovani v C++, pruser je spis portovat na ruzne mobily, to je kapitolka sama o sobe :(.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Black750
Duch
30. 11. 2006   #11
-
0
-

Njn, ja zacinal C++, ale slysel jsem, ze java je jednodussi a udela spoustu veci sama. Se C++ jsem se nedostal moc daleko dostal jsem se jen k cyklum (if else for atd.).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
eMan0
Stálý člen
30. 11. 2006   #12
-
0
-

le slysel jsem, ze java je jednodussi a udela spoustu veci sama.



jj treba Garbage Collector(zprava pameti) coz je podle me pro aplikace pro mobily zcela nevhodne... :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rudolf PECINOVSKY0
Návštěvník
1. 12. 2006   #13
-
0
-

Pokud už umíš programovat objektově (ne jenom používat třídy, ale opravdu objektově programovat), stačí ti jakákoliv učebnice Javy včetně těch, které najdeš na Internetu.

Neumíš-li programovat objektově, kup si knihu "Myslíme objektově v jazyku Java 5.0". Je to jediná kniha, která učí opravdu programovat. Je sice maličko tlustší, ale díky tomu tě může vést celou dobu pěkně za ruku. Navíc tě upozorní i na řadu podrazů, o nichž ostatní učebnice taktně mlčí a které ti pak při vývoji svého programu mohou dát pěkně zabrat. Je sice určená pro naprosté začátečníky, ale už jsem se potkal s řadou profíků, kteří si ji koupili a libovali si, že jim konečně vysvětlita řadu věcí, které z jiných knih pochopit nedokázali.

Až budeš umět Javu, tak pro naučení se J2ME existuje vedle javy v kostce i kniha "Naučte se Java 2 Micro Edition", která je výrazně tenčí a tím i levnější. Pokud se J2ME nechceš živit, mohla by ti stačit.
Neobsahuje ale přílohu o MIDP 2.0 - o tom se dočteš jedině v knize "Java v kostce"

Chceš-li zkusit hledat informace o J2ME na webu, najdi si články Lucky Bittnerové - ta píše opravdu dobře. Musíš ale předem znát standardní Javu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
3wE0
Newbie
15. 12. 2006   #14
-
0
-

To Black75: Myslim, ze kupovat knizky je zcela zbytecne. Abych pravdu rekl javu jsem se naucil az behem studia J2ME. Nejake clanky o J2ME jsem napsal a najdes je bud na www.pcsvet.cz nebo j2me.vhodek.net. Sice je moc pekne myslet objektove a vyuzivat vsech vyhod, ktere to poskytuje, ale casem zjistis, ze u mobilnich telefonu se proste musi delat kompromisyi. Pokud se terpve chystas vrhnout na J2ME, tak smele do toho. Postaci ti par clanku jak zacit a urcite to pujde. V podstate je J2ME jako takove stupidni. Zdaleka nema takovy rozsah jako standard nebo enterprise edition.

Takze co se tyka skutecne telefonu je pouze tvorba formularu a nebo vykreslovani a prebirani udalosti (vsechno velice jednoduche), to skutecne umeni je pak programovat algoritmy, ktere nejenom, ze budou fungovat na vsech typech mobilnich telefonu, ale budou velice rychle a pametove nenarocne.

Kdyztak se mi muzes ozvat na icq 195 348 035, rad poradim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vhx
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 10. 2009   #15
-
0
-

C++ Ovládam celkom dobre ale už tyzden sa prehrabávam internetom a nemôžem nájsť j2me základ systemu najlepšie priamo v .jar alebo .sis viete poradiť ??

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.239.242.–
baca85
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
30. 11. 2009   #16
-
0
-

Dobrý den mám problém s databází, jestli byste mi mohli poradit?
Zobrazím na displej mobilu co je v databázi uloženo, ale když smažu libovlný záznam z databáze (vím že bude posloupnost v databázi přerušena) a chci přidat další udaj a pak zobrazit tak mi to tam vložit nejde(na displej), ale přitom to mám v databázi uložen ten nový udaj. Zajímá mě jak vyřešit tu narušenou posloupnost abych klidně vkládat a načítat údaje? Nešlo by ty data v databázi posunout o pozici na který chybí místo?

Zde jsou moje zdrojové kody na ten problém
public void Delete(){
try {

int pozice=list.getSelectedIndex()+1;
databaze= RecordStore.openRecordStore("Databaze", false);
databaze.deleteRecord(pozice);
for(int i=pozice;i<5;i++)
{
byte[] bytes = databaze.getRecord(i+1);
//databaze.addRecord(bytes, 0, bytes.length);
databaze.setRecord(i,bytes,0, bytes.length);
}
databaze.closeRecordStore();

UzivatData();

} catch (RecordStoreException ex) {
ex.printStackTrace();
}
}

private void UzivatData(){

try {
list.setCommandListener(this);
disp.setCurrent(list);
list.deleteAll();
for(int i=1;i<=5;i++){
databaze= RecordStore.openRecordStore("Databaze", false);
byte[] pole =new byte[databaze.getRecord(i).length];
pole=databaze.getRecord(i);
databaze.closeRecordStore();
DataInputStream output = new DataInputStream(new ByteArrayInputStream(pole));
String p=output.readUTF();

list.append(p, null);
System.out.println(p);
output.close();}
} catch (IOException ex) {
ex.printStackTrace();
} catch (RecordStoreException ex) {
ex.printStackTrace();
}

}

Ještě jedna otázka proč se mi nezobrazují v aplikaci názvy tlačítek(ale tlačítka fungují a plní svůj úkol)?

Děkuji za odpověd a rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.9.–
šnek
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 11. 2009   #17
-
0
-

K tomu prvnímu, nepoužívá se obvykle právě na výčet toho zobrazení nějaký druh iterátoru místo pevného přístupu podle Id - RecordEnumeration dbenum = databaze.enumerate(); while(dbenum.hasNextElement()) { dbenum.nextRecord(); }

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.152.–
baca85
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 12. 2009   #18
-
0
-

To šnek :
Máš pravdu taky to jde, ale vyřešil jsem to trochu jinak ... Zajímalo by mě ted jestli jde za běhu vymazat databázi a pak hned do ni nahrát data?

Vyřešil jsem to takhle:
int pozice=list.getSelectedIndex()+1;
seznamIndexu[poziceSeznamuIndexu]=pozice;
poziceSeznamuIndexu++;
databaze= RecordStore.openRecordStore("Databaze", false);
databaze.deleteRecord(pozice);
list.deleteAll();
//databaze= RecordStore.openRecordStore("Databaze", false);
int a=databaze.getNumRecords();
for(int i=1;i<=a+1;i++)
{
if(i!=pozice)
{
byte[] pole =new byte[databaze.getRecord(i).length];
pole=databaze.getRecord(i);
//databaze.closeRecordStore();
DataInputStream output = new DataInputStream(new ByteArrayInputStream(pole));
String p=output.readUTF();
if(p!=null)
{
// list.append(output.readUTF(),null);
list.append(p, null);
System.out.println(p);
output.close();
// databaze.deleteRecord(i);
}
}
}
databaze.closeRecordStore();
RecordStore.deleteRecordStore("Databaze");

Skončil jsem u vymazání databáze za běhu vůbec mi to nejde .. A jde to vůbec vymazat databázi za běhu? Tady je přiložen zdroják k tomu.. Díky za tvou radu za ten recordenumeration...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.80.64.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

J2ME v kostce — založil Turdus

J2me problem — založil XGeniuS

Hra v J2ME — založil Elektron112

J2ME překeslování — založil Pavel

J2ME aplikace — založil nohis

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý