Uspesne alebo neuspesne vlozenie do DB – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Uspesne alebo neuspesne vlozenie do DB – .NET – Fórum – Programujte.comUspesne alebo neuspesne vlozenie do DB – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Johnnny0
Návštěvník
10. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahojte

Napisal som kod SQL ktory vklada do DB nejake udaje ktore ale nemozu byt duplicitne.

nieco ako  

IF NOT EXISTS(SELECT * FROM nieco WHERE ...)
BEGIN
	INSERT .... 
ELSE

potrebujem ale v kode zistit, ci sa udaj vlozil alebo nie. Neviem ale ako na to. No a nechcem(nemozem) pouzit ulozenu proceduru ... 

Je mozne nejaky sposobom pouzit napr ExecuteScalar() ktory vrati cislo podla toho ci sa udaj vlozil alebo nie ?

Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.193.87.–
Reklama
Reklama
Bambulka
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 10. 2011   #2
-
0
-

1/ Ak sa jedna o konkretny field, v DB vies navrhnut to, aby dany stlpec obsahoval UNIQUE index. Potom kazde vlozenie vies osetrit cez try ... catch kde v catch chytis chybu (lebo zaznam existuje) - inac to zbehne bez toho, aby si vosiel do catch.

2/ Lepsim riesenim by bolo pouzit transakciu (vratane READ). V takejto transakcii by si si najprv selectol existenciu zaznamu (napr. cez LINQ) a potom urobil samotne vlozenie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.36.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 64 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý