Vypršení platnosti session a AJAX – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypršení platnosti session a AJAX – PHP – Fórum – Programujte.comVypršení platnosti session a AJAX – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Figa0
Super člen
11. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj, na webu držím přihlášení klasicky pomocí $_SESSION['id'] Problém je v tom, že komentáře vkládám pomocí AJAXu a když stránka zůstane dlouho neaktivní a pak chce někdo přidat komentář, tak už nemá planou session. Máte nějaký nápad jak to ošetřit? Předem děkuji za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
m->29+6
Super člen
11. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Figa
Čo ošetriť?
Aby ti nevypršala session?
Aby AJAX zobrazil hlášku, že je užívateľ odhlásený?
Aby sa nedal odoslať komentár, ak je užívateľ odhlásený?
...

Prvé vygoogliš, a na ostatné by sa zišlo ukázať trochu kódu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Figa0
Super člen
11. 10. 2011   #3
-
0
-

Děkuji za reakci. Co kdybych AJAXem volal každých x minut. session_start(); Obnovilo by to $SESSION?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
m->29+6
Super člen
11. 10. 2011   #4
-
+1
-
Zajímavé

Takže chceš aby nevypršala session ak som si správne domyslel. Na to stačí volať funkciu session_set_cookie_params. Tej predáš ako 1. argument číslo 0 a session ti vyprší až po zatvorení prehliadača.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Figa0
Super člen
11. 10. 2011   #5
-
0
-

#4 m->29
Tak jsem zkusil a nepomohlo. Ta session stejně vypršela. Co to obnoveni s AJAX a session_start?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
m->29+6
Super člen
11. 10. 2011   #6
-
0
-

#5 Figa
Tak pýtaš sa ma ako keby ja som to skúšal. Veď to skús a uvidíš. Podľa mňa by s tým nemal byť problém. Ale to si myslím aj o použití funkcie session_set_cookie_params. Ak ti nefunguje tak jednoducho niečo robíš zle.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
CZechBoY+4
Věrný člen
12. 10. 2011   #7
-
0
-

pokud ti vyprší session tak přidej ještě COOKIEs

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.192.10.–
Figa0
Super člen
16. 10. 2011   #8
-
0
-

#7 CZechBoY
Ano to je řešení, jenže když přidám cookie pro toto sezení, uložím do ní ID uživatele, což je nebezpečné. Kdokoliv to může přepsat a být za jiného uživatele. Je nějaký způsob jak chránit takovouto cookie? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.38.–
Tomas
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
16. 10. 2011   #9
-
+1
-
Zajímavé
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.219.240.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Nastavení platnosti session — založil MareX

Vypršení Session — založil schimpanze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý