Jak nejrychleji vyvíjet aplikaci s GUI pro Windows? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak nejrychleji vyvíjet aplikaci s GUI pro Windows? – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak nejrychleji vyvíjet aplikaci s GUI pro Windows? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
yaqwsx+9
Posthunter
12. 10. 2011   #1
-
0
-

Doposud jsem si jenom "hrál" - vesměs všechny programy s GUI, které jsem vytvořil byly malé vychytávky napsané přímo ve WinAPI, popř. to byly fullsceen DirectX aplikace, kde se GUI řešilo jinak.

Nyní však potřebuji vytvořit rozsáhlejší aplikaci, kterou nechci psát v čistém API. Jaký framework/technologii byste doporučili pro co nejrychlejší a nejpohodlnější vývoj GUI pro Windows? Rád bych pokud možno zachoval look'n'feel této platformy. Žádné speciální požadavky nemám - snad jen, že potřebuji použít Direct3D okno.

Předem děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.114.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
crazy
~ Moderátor
+10
Grafoman
12. 10. 2011   #2
-
0
-

#1 yaqwsx
no, pokud bys nechtěl look'n'feel dané platformy, tak bych ti doporučil Qt. Vyvíjet v něm je velice pohodlné (a rychlé, při použití QML a QtQuick). Ale jinak myslím, že lidé dobře hodnotí wxWidgets (ale osobní zkušenost nemám)

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.32.113.–
All you need is vision and time.
Peppy0
Stálý člen
12. 10. 2011   #3
-
0
-

Ja, keďže robím už niekoľko rokov v Qt-e, môžem odporúčať len a len tento framework. (s ostatnými som chválabohu/bohužiaľ neprišiel do kontaktu :D). Čistý, priehľadný, rýchly, čo viac dodať? Má to všetko, ešte to má aj plug-in systém. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.180.–
Qt, QML, C++
m->29+6
Super člen
13. 10. 2011   #4
-
+2
-
Zajímavé

Ja som pracoval S Qt aj wxWidgets a tiež odporúčam Qt. Oveľa lahšie sa s ním pracuje a hlavne s ním nie sú kompatibilné problémy ako s wxWidgets. Na menších aplikáciách to poznať nie je, ale stačí robiť niečo stredne veľké a už to dobre lezie na nervy. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
yaqwsx+9
Posthunter
17. 10. 2011   #5
-
0
-

Děkuji za odpovědi. Asi přece jenom půjdu do wxWidgets (hlavně díky zachování look'n'feel) i přes výše zmíněné problémy. Už jsem si v něm dnes večer zkusil pár příkladů a vypadá použitelně.

#4 m->29
Jaké problém s kompatibilou máš na mysli? Pokud jde o nekompatibilitu mezi platformami, tak ta mě netrápí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.80.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
m->29+6
Super člen
17. 10. 2011   #6
-
0
-

#5 yaqwsx
Hej, ja som pracoval na nejakých veciach do Code::Blocks a tam bolo nefungovanie a hackovanie naprieč Linux/MacOS vs. Windows na dennom poriadku. A to som len chcel spraviť nejaké chovanie pri kliknutí na položku zoznamu, scrollbaroch pri ploche na kreslenie presahujúcej monitor, popup oknách, atď.

V Qt som síce nepracoval na takom veľkom projekte, ale nikdy som s takými vecami nemal problém. Mal som pocit, že Qt je skoro ako Java. Žiadne úpravy pri prenose na inú platformu. Teda, čo sa týka Linux vs. Windows.

Navyše wx má podľa mňa dosť na nič API. To je dané asi tým, že sa nejak postupne vyvíjalo a je to dosť vidieť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
yaqwsx+9
Posthunter
19. 10. 2011   #7
-
0
-

Díky za všechny informace. Jak jsem psal výše, zkusím wxWidgets - kompatibilita mezi platformami mě pro tento projekt skutečně netrápí (bude to Windows only) a má současná priorita je zachovat look'n'feel. QT však budoucnu určitě neopomenu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.67.–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý