Wysivyg editor s php kódem – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Wysivyg editor s php kódem – PHP – Fórum – Programujte.comWysivyg editor s php kódem – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
12. 10. 2011   #1
-
0
-

Dobrý den,

nevím kam přesně toto téma zařadit, ale pravděpodobně zde do sekce PHP. Zkoušel jsem vytvořit wysiwyg editor, který vytahuje data z databáze, ve wysivyg editoru jej upravím a zase odešlu zpět do databáze. Problém je ten, že po úpravě se upravená data neodešlou zpět do databáze. Na ukázku zasílam PHP kód včetně Js. Nemůžu přijít na to, kde je chyba proto se obracím na Vás s radou o pomoc.

Kód záměrně neobsahuje kód pro připojení do DB.

     <script language='JavaScript'> 
function tucne()  
{
  document.getElementById("editor").focus();
  document.execCommand("bold", false, null);
}
function italic()  
{
  document.getElementById("editor").focus();
  document.execCommand("italic", false, null);
}
function center()  
{
  document.getElementById("editor").focus();
  document.execCommand("justifycenter", false, null);
}
function left()  
{
  document.getElementById("editor").focus();
  document.execCommand("justifyleft", false, null);
}
    function kopiruj(){
   var co = document.getElementById('editor').innerHTML;
   var kam = document.getElementById('textarea');
   kam.value = co;
  }
  
  function addtext() {
var newtext1 = document.form1.editor.value;
document.form1.textarea.value += newtext1;
}
  

</script><?php
             

  
  
if(isset($_POST["sent"])) {

  $textarea=$_POST['textarea'];
  $id=$_POST['id'];
    
  $sql="UPDATE stranky SET obsah='$textarea' WHERE id='$id'";

  }
  

  $id=$_GET['id'];
  $sql="SELECT * FROM stranky WHERE id='$id'";
  $result=mysql_query($sql);
  while($rows=mysql_fetch_array($result)) {
  
 

echo '<form name="form1" method="post" action="admin.php" >
<div id="editor" name="editor" style="width: ; height: ; border: 1px solid gray;" contenteditable>'.$rows['obsah'].'</div>
<textarea id="textarea" name="textarea" value="" style=""></textarea>
<input type="button" onclick="tucne();" value="B">
<input type="button" onclick="italic();" value="I">
<input type="button" onclick="center();" value="vycentruj">
<input type="button" onclick="left();" value="left">
<input name="id" type="" id="id" value="'.$rows['id'].'"><br/>
<input type="hidden" name="sent">
<input type="button" name="test" onclick="kopiruj()" value="kopiruj">

<input type="submit" name="Submit" value="Submit"></form>';  }
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.163.–
Reklama
Reklama
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
12. 10. 2011   #2
-
0
-

#1 Honza
Dotaz by měl obsahovat ochranu:

// ošetření vstupních dat při dotazech nad DB
function escape_string($txt)
{
	return(get_magic_quotes_gpc()?mysql_real_escape_string(stripslashes($txt)):mysql_real_escape_string($txt));
}

$sql="UPDATE stranky SET obsah='".escape_string($textarea)."' WHERE id='".escape_string($id)."'";
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.158.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Řešení
yetty
~ Redaktor
+5
Super člen
12. 10. 2011   #3
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

A kromě té ochrany ti tam samozřejmě chybí vykonání toho sql příkazu: 

$sql="UPDATE ...";
mysql_query($sql);
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.203.–
Honza
~ Anonymní uživatel
393 příspěvků
12. 10. 2011   #4
-
0
-

Děkuji moc za opravu, že mě to hned netrklo. Každopádně, ochranu budu dělat jakmile se mi podaří dokončit tu funkčnost toho editoru i s Js. DĚKUJI VÁM ZA RADU K ŘEŠENÍ :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.175.163.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

PHP editor s našeptávačem — založil beachboy

PHP EDITOR Eclipse PDT 103 — založil netman92

Pomoc s kodem — založil ask@t

Problem s kodem — založil Jidnra

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý