Začátky v ajaxu - vyvolání hlášky ihned – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Začátky v ajaxu - vyvolání hlášky ihned – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comZačátky v ajaxu - vyvolání hlášky ihned – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
12. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím, rád bych se zeptal, jak řešíte v AJAXu vyvolání hlášky ihned. Uvedu-li příklad v php má podobnou konstrukci:

<?php

	if(isset($_GET['kliknuti']) && $_GET['kliknuti']=="ano") {
	
	$trueReport = "Zpráva o kliknutí.";	

		print $trueReport;
	
	}

?>

A odkaz na tuto zprávu pochopitelně:  

<a href="neconekde.php?kliknuti=ano">Kliknutí</a>

A já bych chtěl docílit toho, aby se stránka nemusela znova generovat, ale pouze vypsala pomocí ajaxu zpráva. Vezmu řešení klidně v javascriptu. Díky


Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
m->29+6
Super člen
13. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé

   

document.body.addEventListener('click', function(evt) {
  if(!evt.target.tagName || evt.target.tagName.toLowerCase() !== "a") {
    return;
  }

  var xhr = new XMLHttpRequest();
  xhr.open("GET", evt.target.href, true);
  xhr.onreadystatechange = function() {
    if(xhr.readyState === 4 && xhr.status === 200) {
      alert(xhr.responseText);
    }
  };
  xhr.send();

  evt.preventDefault();
  return false;
}, false);

Samozrejme to používa API od W3C, takže pre IE to bude chcieť nejaký FW, alebo si to trochu upraviť. Princíp je ale hádam jasný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
13. 10. 2011   #3
-
+1
-
Zajímavé

Pokud neurazí jQuery, tak:

$(document).ready(function() {
  $('a#link1').click(function() {
    var src = $(this).serialize();
    $.ajax({
      type: "GET",
      url: "page.php",
      data: src,
      success: function(result){
        $('div.nejakyDiv').append(result);
      }
    });
    return false;
  });
});

Kde page.php je soubor s tím PHP kódem, pak je potřeba přidat nějaký identifikátor tomu odkazu, aby šel vybrat a ještě nějaký div, do kterého se zobrazí výsledek. V PHP kódu bude pak ještě return místo printu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.4.–
null_while
~ Moderátor
+6
Věrný člen
13. 10. 2011   #4
-
0
-

Paráda, oboje mi přijde jednoduché a hodící se. Ideální. Díky :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.16.103.–
WEBNIA.cz - tvorba webových stránek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý