_asm (funguje v konzoli, ve WinAPI ne) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

_asm (funguje v konzoli, ve WinAPI ne) – C / C++ – Fórum – Programujte.com_asm (funguje v konzoli, ve WinAPI ne) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
13. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

na netu jsem hledal, jak získat nějaká data o procesoru. Potřebuji nějaké 20B ID, jen pro kontrolu licence. Něco jsem našel a překopal jsem to podle svých potřeb. V konzoli mi normálně b[20] naplní (pokaždé stejně, samozřejmě) . Ve WinAPI mi to padá. Programuji v C (ne c++) (PellesC). Tomu asemblerovskému kódu vůbec nerozumím, máte nápady, co mám nastavit, změnit či tak? Fakt nic mi to neříká...


char VendorID[13];
    unsigned char Brand;
    unsigned long VersionInfo;
    unsigned long FeatureInfo;
    _asm
    {
        mov eax,0
        cpuid                           //CPUID Instruction
        mov dword ptr [VendorID],ebx
        mov dword ptr [VendorID+4],edx
        mov dword ptr [VendorID+8],ecx
        mov byte ptr [VendorID+12],0
    }
    _asm
    {
        mov eax,1
        cpuid                           //CPUID Instruction
        mov VersionInfo,eax             //Store Version Information
        mov FeatureInfo,edx             //Store Feature Information
        mov Brand,bl                    //Store Brand Information
    }
BYTE b[20];

memcpy(b,&VersionInfo,4);
memcpy(b+4,VendorID,11);
b[15]=Brand;
memcpy(b+16,&FeatureInfo,4);

Díky za nápady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.41.138.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
13. 10. 2011   #2
-
0
-

nastavis  EAX na 0  a zavolas  CPUID ->  cpuid pro eax=0 vraci vendor id - 12B retezec rosekanej v EBX ECX a EDX

to potom pomoci instrukce mov prekopirujes do retezce

dalsi je  nastaveni EAX na 1, zavolani CPUID a vytazeni version a feature info

(vice info na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/CPUID)

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
13. 10. 2011   #3
-
0
-

aha, už tomu rozumím, co ty řádky dělají. Jaký ale může být důvod, že ten kód funguje jen v konzolové aplikaci a ve WinAPI ne? Je tam něco, co musím ošetřit? Mohu vůbec používat asembler ve WinAPI aplikaci?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.41.138.–
Štěpán
~ Anonymní uživatel
126 příspěvků
13. 10. 2011   #4
-
0
-

#3 Štěpán
Vyřešeno, stačilo odstranit optimalizace

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.41.138.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 87 hostů

Podobná vlákna

Kolize v konzoli — založil :D

Znaky v konzoli — založil code

Barva v konzoli. — založil DeathHumanCZ

VB Sudoku v konzoli — založil Vili

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý