Nefunkčný <div> – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nefunkčný <div> – PHP – Fórum – Programujte.comNefunkčný <div> – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Erdon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
11. 7. 2018   #1
-
0
-

Dobrý deň,

S programovaním som začiatočník.

Chcel by som vás poprosiť o pomoc. Zoznamujem sa pomáličky s html,css,php pomocou tvorby "osobného blogu" učím sa priamo pri veciach ktoré by som rád do "blogu" pridal.

Práve som spustil pridávanie noviniek zatiaľ všetko funguje. Bohužial keď som chcel pridať orámovanie cez css pridaným novinkám nezobrazuje mi to žiadny výsledok.
 
CSS:

#main {
        margin: auto;
	border: 1px solid #cccccc;
	width: 600px;
	background: #F1F3F5;
	padding:10px;
}

body {
     font-family:Arial, Sans-Serif;
}
.clearfix:before, .clearfix:after{
     content: "";
     display: table;
}
.clearfix:after{
     clear: both;
}
a{
     color:#0067ab;
     text-decoration:none;
}
a:hover{
     text-decoration:underline;
}
.form{
     width: 500px;
     margin: 0 auto;
	 border: 5px solid #CCC;
	 padding: 10px;
}
input[type='text'], input[type='email'],
input[type='password'] {
     width: 200px;
     border-radius: 2px;
     border: 1px solid #CCC;
     padding: 10px;
     color: #333;
     font-size: 14px;
     margin-top: 10px;
}
input[type='submit']{
     padding: 10px 25px 8px;
     color: #fff;
     background-color: #0067ab;
     text-shadow: rgba(0,0,0,0.24) 0 1px 0;
     font-size: 16px;
     box-shadow: rgba(255,255,255,0.24) 0 2px 0 0 inset,#fff 0 1px 0 0;
     border: 1px solid #0164a5;
     border-radius: 2px;
     margin-top: 10px;
     cursor:pointer;
}
input[type='submit']:hover {
     background-color: #024978;
}
news {
   font-family:Arial, Sans-Serif;
   font-size: 10px;	
}   

subject {
   font-family:Arial, Sans-Serif;
   font-size: 20px;	
}

index.php

 

<?php
//include auth.php file on all secure pages
include("auth.php");
?>
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Welcome Home</title>
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />
</head>
<body>
<div class="form">
<p>Welcome <?php echo $_SESSION['username']; ?>!</p>
This is secure area.
<a href="dashboard.php">Dashboard</a>
<a href="add.php">Add news</a>
<a href="logout.php">Logout</a>
</div>

<div id="main">
<table width="100%">
     <?php 
     mysql_connect('localhost','Erdon','123456789');
     mysql_select_db('CMS');
     $query = mysql_query('SELECT * FROM news ORDER BY id DESC');
     while($output = mysql_fetch_assoc($query))
    {
	echo $output['subject'].'<br />';
	echo $output['news'].'<br / >';
	echo date('D-M-Y', $output['date']).'<br / >';
	echo 'Posted by '.$output['postedby'];
	echo '<hr />'; 
    }
    ?>
</table>
</div>

</body>
</html>

Budem vďačný za každú radu.

Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.177.–
MilanL+1
Grafoman
12. 7. 2018   #2
-
0
-

#1 Erdon
Tím orámováním máš na mysli "Table"¨?, to takhle asi nebude fungovat.

Udělal bych to, každý příspěvek vnořený div, tam by pak šlo udělat v CCS přes ID nebo class např. i odlišení novinek od poslední návštěvy.

<div id="main">
     <?php 
     mysql_connect('localhost','*******','********');
     mysql_select_db('CMS');
     $query = mysql_query('SELECT * FROM news ORDER BY id DESC');
     while($output = mysql_fetch_assoc($query))
    {

zde vytvořit DIV, případně přidat ID nebo Class dle podmínky na aktuálnost/novinku
v CCS pak dle ID nebo Class vytvořit formátování

	echo $output['subject'].'<br />';
	echo $output['news'].'<br / >';
	echo date('D-M-Y', $output['date']).'<br / >';
	echo 'Posted by '.$output['postedby'];
	echo '<hr />';

konec DIVu

    }
    ?>
</div>
Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Erdon
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
12. 7. 2018   #3
-
0
-

#2 MilanL

Dobrý deň, ďakujem za radu. Ak správne rozumiem kód by mal vyzerať:

<div id="main">
     <?php 
     mysql_connect('localhost','*******','********');
     mysql_select_db('CMS');
     $query = mysql_query('SELECT * FROM news ORDER BY id DESC');
     while($output = mysql_fetch_assoc($query))
    {
<div class="main>

	echo $output['subject'].'<br />';
	echo $output['news'].'<br / >';
	echo date('D-M-Y', $output['date']).'<br / >';
	echo 'Posted by '.$output['postedby'];
	echo '<hr />';
</div>

    }
    ?>
</div>


V tomto prípade to nefunguje. 

Ďakujem za ďalšiu radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.169.177.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
13. 7. 2018   #4
-
0
-

'keď som chcel pridať orámovanie cez css pridaným novinkám'
Co to znamena? V css news {} nemaji zadny border, oramovani. Navic, v html kodu nemas tag news.

spravny zapis

html: <form> <span> <div>
css: form, span, div

html: <form id=a> <span id=b> <div id=c> <!-- pozor, idecka se nesmi opakovat! -->
css: #a, #b, #c

html: <form class=a> <span class=b> <div class=c> <!-- classy se v html kodu opakovat muzou, proto se take vic pouzivaji -->
css: .a, .b, .c

html: <form name=a> <input name=b> <textarea name=c></textarea>
css: form[name=a], input[name=b], textarea[name=c] /* tohle nemusi fungovat ve vsech, prevazne starsich, prohlizecich */

atd...

Www prohlizec ma moznost zobrazit si html kod. Firefox napr.kod soucasne validuje, doplnuje o schazejici tagy. Tam vidis, co ti to vyplodi. Tvuj php kod to vygeneruje uplne spatne. Takze, pak se to ani spravne neoramuje, jestli slo o ten tag table. Struktura tabulky je v html presne dana.
<table> text </table> je spatne (to delaji tve echa)
<table> <tr> <td> text </td> </tr> </table> je povolena varianta
Zkus si html zapisy zkouknout zde:
https://www.jakpsatweb.cz/…tabulky.html

U tabulky je jeste problem, ze ten ramecek nemusi projit. Ona ma vlastni rameckovat.
Misto toho vych tam dal spis
<div class="prispevek"> text </div>
a do css: .prispevek {border: 2px solid #F00;}
https://www.jakpsatweb.cz/css/border.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
13. 7. 2018   #5
-
0
-

Doplneni

html: <form id=a> <span id=b> <div id=c>
css: #a, #b, #c
css: form#a, span#b, div#c /* jeste by to slo psat takhle */

html: <form class=a> <span class=b> <div class=c>
css: .a, .b, .c
css: form.a, span.b, div.c

a kdyz mas vic tagu, tak muzes pracovat se zanorenym, pokud je nad nim konretni tag nebo class nebo id

html: <form class=a> <span class=b> <div class=c>
css: .a, .b, .c {}
css: .a .b {} .a .c {} .b .c {}
css: form.a span.b {} ...
css: form .b {} ...
...

To muzes ruzne kombinovat. Bacha, ale jsou tam urcite priority pri prepisovani. tag, id ma prednost pred class, ... Osobne se snazim pouzivat pro hlavni layout class. Pokud s tim pracuji pres js, tak i id. Pro vsechny dalsi malickosti uz jen class. Jakoze mam na strance blok zpravy
<div id=zpravy class=zpravy> a pak mam jednotlive zpravicky uz jen jako
<div class=zpavicka><div class=nadpis> text </div> ... </div> (css: .zpravy .zpravicka {} .zpravy .zpravicka .nadpis {})
Navic, se snazim maximalne vyuzit prednastavene vlastnosti tagu, abych nemusel pouzivat classy
<div class=zpavicka><h1> text </h1> ... </div> (css: .zpravy .zpravicka {} .zpravy .zpravicka h1 {})
Ale, to je na tobe, jakou si zvolis cestu.

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý