Ahoj je možné dekompilovat i soubor .jar nebo jde dekompilovat pouze .class ? dík
Fórum › Java
Dekompilace jar
#5 mlaticka
no úplná ochrana u javy asi nejde, používá se tam především tzv Obfuskace zatemnění kodu viz
https://www.itnetwork.cz/java/pokrocile/java-obfuskace-zdrojoveho-kodu
v podstatě jde o ztížení analýzy, viděl jsem to použít např u Minecraftu.
Po provedení pak máš pod správným názvem jen hlavní class kvůli spuštění všechny ostatní se přejmenujou na a, b, c .. aa..aaa...zzz atd, též proměnné uvnitř tříd se přejmenují podobně, zruší se veškeré poznámky a část formátování, takže celá třída je pak např v jedné dlouhé řádce.
#7 MilanL
jj dík, to jsem se už dočetl, ovšem algoritmy a další věci si z toho obfuskovaného kódu vytáhnu, a ty jsou pro mě nejdůležitější, stejně tak , ochrana proti zneužití cdkey apod, bohužel se asi budu muset spolehnout na online overovani instalace, jestli je nainstalovana na jednom pc nebo na vice, ale dik všem
#8 mlaticka
obfuskator se používá až na konci při distribuci, algoritmus lze ochránit rozsekáním na dílčí výpočty na různých místech, u ochrany licence hlavně tam nemít přímé texty jako "licence, cdkey apod" já nedávno četl 5 dílný seriál o zajištění kódu.
U javy je menší problémek, že se nepřekládá do strojového kódu, ale jede přes interpreter, takže je ta ochrana těžší, ono ani online ověřování ti nemusí pomoct, bo když to hacker najde, tak není problém tam vložit přeskočení.
Jediné co mě napadá by bylo mít lokálně část algoritmu nebo hodnoty proměnných chybnou a překrývat jí částí která se načte online po ověření licence, stačí např. nějaké hodnoty konstant nebo hodnoty proměnné pro skokovou tabulku do funkcí.
EDIT: Pokud si chceš ochránit primární algoritmus, tak je v dnešních podmínkách, kdy jsou téměř všechny PC online, ještě možnost nedávat ho do programu, ale poskytovat ho přes server jako serverový výpočet.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Kompilace jar souboru s dalšími jar soubory — založil S.
Dekompilace exe — založil Tonda
VS C++ Cli - Dekompilace — založil CodeHustla
Záhada dekompilace CIL v SharpDevelop — založil AttilaA
Dekompilace třídy -> Změna -> Kompilace zpět — založil eximenFDL
Moderátoři diskuze