Dekompilace jar – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dekompilace jar – Java – Fórum – Programujte.comDekompilace jar – Java – Fórum – Programujte.com

mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 7. 2018   #1
-
0
-

Ahoj je možné dekompilovat i soubor .jar nebo jde dekompilovat pouze .class ? dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.236.–
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
30. 7. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

jar je v podstatě zip obsahující ty classy, takže na jaru jako takovém není co dekompilovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Grafoman
30. 7. 2018   #3
-
0
-

#1 mlaticka
existuje i decompiler na class, asi před 8 lety jsem ho na něco potřeboval. stačí pohledat s googlem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
JiVi0
Newbie
30. 7. 2018   #4
-
0
-

třeba JD-Eclipse

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
30. 7. 2018   #5
-
0
-

#3 MilanL
Dík za odpověď , že je dekompiler na classy to vím , to jsem vygooglil , ale jde mi o to jestli se nedá vytáhnout zdrojový kód i z jARU, chci si ochránit kód , a nechci používat obfuskátory ,

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.206.–
JiVi0
Newbie
31. 7. 2018   #6
-
0
-

smím vědět, co ten kód tak zázračnýho dělá? :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
MilanL+1
Grafoman
31. 7. 2018   #7
-
0
-

#5 mlaticka

no úplná ochrana u javy asi nejde, používá se tam především tzv Obfuskace zatemnění kodu viz

https://www.itnetwork.cz/java/pokrocile/java-obfuskace-zdrojoveho-kodu

v podstatě jde o ztížení analýzy, viděl jsem to použít např u Minecraftu.

Po provedení pak máš pod správným názvem jen hlavní class kvůli spuštění všechny ostatní se přejmenujou na a, b, c .. aa..aaa...zzz atd, též proměnné uvnitř tříd se přejmenují podobně, zruší se veškeré poznámky a část formátování, takže celá třída je pak např v jedné dlouhé řádce.

Nahlásit jako SPAM
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
1. 8. 2018   #8
-
0
-

#7 MilanL
jj  dík, to jsem se už dočetl, ovšem algoritmy a další věci si z toho obfuskovaného kódu vytáhnu, a ty jsou pro mě nejdůležitější, stejně tak , ochrana proti zneužití cdkey apod, bohužel se asi budu muset spolehnout na online overovani instalace, jestli je nainstalovana na jednom pc nebo na vice, ale dik všem

Nahlásit jako SPAM
MilanL+1
Grafoman
2. 8. 2018   #9
-
0
-

#8 mlaticka
obfuskator se používá až na konci při distribuci, algoritmus lze ochránit rozsekáním na dílčí výpočty na různých místech, u ochrany licence hlavně tam nemít přímé texty jako "licence, cdkey apod" já nedávno četl 5 dílný seriál o zajištění kódu.

U javy je menší problémek, že se nepřekládá do strojového kódu, ale jede přes interpreter, takže je ta ochrana těžší, ono ani online ověřování ti nemusí pomoct, bo když to hacker najde, tak není problém tam vložit přeskočení.

Jediné co mě napadá by bylo mít lokálně část algoritmu nebo hodnoty proměnných chybnou a překrývat jí částí která se načte online po ověření licence, stačí např. nějaké hodnoty konstant nebo hodnoty proměnné pro skokovou tabulku do funkcí.

EDIT: Pokud si chceš ochránit primární algoritmus, tak je v dnešních podmínkách, kdy jsou téměř všechny PC online, ještě možnost nedávat ho do programu, ale poskytovat ho přes server jako serverový výpočet.

Nahlásit jako SPAM
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
2. 8. 2018   #10
-
0
-

#9 MilanL
super dik za dobrou myšlenku

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 71 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý