Obrázková Captcha je hrozná – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Obrázková Captcha je hrozná – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.comObrázková Captcha je hrozná – Návrhy na vylepšení – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
RomanZ
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
7. 8. 2018   #1
-
0
-

Mám velký problémy dostat se přes tu obrázkovou capcha.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.121.–
gna
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
7. 8. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Normálně je na jeden klik. Pokud se ti zobrazuje obrázková, tak ti asi Google nevěří.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Věrný člen
7. 8. 2018   #3
-
0
-

#1 RomanZ
Obrázková je někdy svině, blbý rozlišení neostrý rozmazaný obrázky a člověk pak neví kde co je. Víc se mi líbí ty, kde je třeba výpočet nebo odpověď na nějakou jednoduchou otázku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
7. 8. 2018   #4
-
0
-

Registrovaným uživatelům s dobrým hodnocením se captcha nezobrazuje.
Nemám problém s tím vytvořit zde něco jednoduchého jako "ověření uživatelé", ale dotyční by museli být registrováni, ať to mám s čím spárovat.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.130.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
RomanZ
~ Anonymní uživatel
267 příspěvků
8. 8. 2018   #5
-
0
-

#4 Curo
Koukám že na jeden klik to je v Chrome. Ale jen někdy, někdy taky musím přes obrázky. V MSIE je to peklo vždy. Navíc i když tou Captchou projdu a píšu příspěvek, tak mne to po chvíli prudí znova.

Tohle už není jen ochrana proti spamu (za kterou jsem vděčný). To už je docela dobrá ochrana i proti neregistrovaným uživatelům. A předpokládám, že i kdybych se teď zaregistroval, budu se s tou srágorou muset trápit, než získám dobré hodnocení. Škoda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.142.121.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
8. 8. 2018   #6
-
0
-

Ja v nekterych programech mam js, ktere skryje a predvyplni input. Bez js se zobrazi input a treba textova otazka typu kolik je dva plus pet a pod. Zatim jsem nemel problem se spamem.
Jestli chces komplikovanejsi, tak vygenerovat base64 hash z casoveho razitka a ip, ktery se meni kazdych 5 min.

Mam FF, nejsem registrovany. Ted tady captcha funguje tak, ze se objevi zaskrtavatko, staci na nej kliknout. Zadne obrazky ani nic se neobjevuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.141.–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
8. 8. 2018   #7
-
0
-

#5 RomanZ
Z nějakého důvodu Vám Google (IP, počítač, ...) zobrazuje druhý stupeň ochrany, který se používá v případě, že často vkládáte obsah na stránky, kde recaptcha je nasazená (jako ochranu proti spamu).

Jak jsem psal v úvodu, nemám osobně problém udělat něco jako "ověřené uživatele".
Pak by se stačilo registrovat a takové uživatele bych osobně schvaloval (a nečekalo by se na "karmu").

Bez registrace ovšem něco takového (a jednoduchého) možného není.

Btw: reCaptchu potvrzujte až po napsání příspěvku, jinak Vám, jak píšete, vyprší její platnost a musíte ji znovu potvrdit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.60.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
13. 8. 2018   #8
-
0
-

Fiha, tak ta obrazkova captcha je uplne marna :)
Na osobnim nb se zobrazil jen checkbox. Ted mam pracovni pc a ve FF se nezobrazi vubec nic a pinda, ze nemam vyplnena pole. V Edge se mi zobrazil checkbox a po pokusu na kliknuti obrazky. Oznac, co je most. Oznacil jsem i sloupek mostu a to mu asi vadilo, tak dal dalsi. Pro dalsi prispevek uz s obrazky neotravuje. Ale, ja nechci pouzivat criticky nezabezpecene Edge! Ve FF vubec nic, myslim, ze je tam uplne prazdny prostor., jako by tam neco melo byt, ale je tam bilo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2c84:a2...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
13. 8. 2018   #9
-
0
-

   

Připojen obrázek.

http://mlich.zam.slu.cz/x/forum-screen.png
A ted jsem mel v Edge obrazky s anglickou otazkou :)

Mimochodem, nejak spatne to nahrava obrazek, png. Mam 15k screenshoot v png. Mozna by prosel 120k jpg, ale to mi prijde dost hloupe.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2c84:a2...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
13. 8. 2018   #10
-
0
-

fiha, tak jen v editoru to neukazuje obrazek. Jen ikonku s krizkem :) At uz pouziji nahrani z disku nebo link z url.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:2c84:a2...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
24. 8. 2018   #11
-
0
-

Ve FF stale pridavani prispevku nefunguje. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:d03c:f3...–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
25. 8. 2018   #12
-
0
-

Na Firefoxu jede cca 30 % diskutujících a vše by tedy běžet mělo.
I nahrávání obrázku funguje (viz obrázek dole).

Zapnutý blokovač reklam nebo něco podobného?

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.130.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
25. 8. 2018   #13
-
0
-

#11 peter
Registruj se a já ti tam dám výjimku na reCaptchu a budeš mít klid :-)
Víc nabídnout nemůžu - a tobě to zabere minutu :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.60.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
28. 8. 2018   #14
-
0
-

Ne, dik, raci zmenim forko nez byt vyjimecny :)
Blokovac reklam mam samozrejme zapnuty. Reklamy jsou fujka, kterou je treba vymitit. Udelam pro to vse.

Mimochodem, minule mi to prestalo fungovat I v Edge, kde zadne blokovani nemam. Zobrazili se obrazky, treba, zaskrtal jsem, zaskrtla se fajecka, ale dal to uz neproslo. Po odeslat se fajecka odskrtla  a skoncilo to hlaskou, ze nemam neco vyplnene.
Proc nemuzes pouzit javascriptem pridany hidden input s nejakym textem?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:210d:ae...–
weroro0
Návštěvník
28. 8. 2018   #15
-
0
-

#14 peter
"Reklamy jsou fujka, kterou je treba vymitit. Udelam pro to vse."

Napríklad môžeš finančne prispieť na chod programujte.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.98.7.–
Front-end web developer at Azet, a.s. & Ringier Axel Springer Slovakia.
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
28. 8. 2018   #16
-
0
-

#14 peter
Protože to už asi 10 let nefunguje. A když se podíváš do zdrojáků Programujte, máme to tady asi 15 let :-)

Bohužel už nestačí a nepomůže nic jiného, a ani ReCaptcha není vše spásná. Ale nic lepšího není.
Znefunkčnění webu tedy vypadá primárně na AdBlock, no... To mě mrzí, ale holt tak to už je.

Já řešení nabídl, a jednoduché :-)
Více nedokážu technicky udělat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.130.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
30. 8. 2018   #17
-
0
-

Zvlastni, na vsech mych webech, kde jsem to pouzil, tak neviditelny input funguje. Asi to mas spatne udelane.
Staci treba 10x odeslat formular, kde vyplnim 25 a vzdycky to aspon 1x projde.
Spravne bys to mel mit tak, ze php generujes prazdny input. K nemu otazku. Odpoved nesmi byt 0 ani 1 a nebo se opakovat treba po 25 pokusech.

Zkoukni ulozto Maji 4 mistny pismenkovy captcha kod pro pomale stahovani. Zatim se mi nestalo, z 500 pokusu za posl. 5 let, ze bych videl stejny kod 2x. Je mozne, ze to nastalo, ze si to jen nepamatuji. Ale vetsinou si jejich kody podvedomne pamatuji, cili takovych min 30 urcite. Kdybych psal ten samy, urcite mozek rekne blik, to uz jsi psal.
Normalne bych to generoval hash z casoveho razitka kombinovaneho s ip, rekneme 5-10 min interval. Plus, ukladal bych do session pocet odeslanych zprav, ktery bych take zamontoval do toho hash. Aby po odeslani zpravy mel vzdy unikatni hash a nemohl odesilat na jeden a ten samy celych 10 minut. Jestli chces, muzu zkusit tu funkci vytvorit. Sice jsem hash takhle jeste nedelal, ale vsechno je jednou poprv

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
11. 9. 2018   #18
-
0
-

Njn, na zalozeni noveho vlakna neni google captcha, tak je cele c++ zaspamovane.
Spis, hlavni potiz, ze tam je stale stejny text. takze, neni problem takoveho robota udelat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Curo
~ Šéfredaktor
+8
Hero
11. 9. 2018   #19
-
0
-

#18 peter
"na zalozeni noveho vlakna neni google captcha"

Je tam, ty recaptchu nevidíš při zakládání nového vlákna?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.60.–
Guitar Hero Master, Project führer & zdejší čaroděj.
Sleduj mě na twitteru – @lukaschury.
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
11. 9. 2018   #20
-
0
-

Ted jo. Mozna kesovani Edge. Jeden z duvodu, proc bych Edge nebo Explorer pouzival nerad :)
Mrknu jeste v praci.
Kazdopadne dik za cistku spamu :) ze to ty lidi bavi, fakt :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.203.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
12. 9. 2018   #21
-
0
-

http://programujte.com/forum/diskuze/178-regularni-vyrazy/nove/

Ve FF mam stary form
Ochrana proti spamu: * / Kolik je pět na druhou?

V Edge novy.
Schvalne testnu pridat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
12. 9. 2018   #22
-
0
-

Aha, jo, tam je ten novy form taky, ale mezitim je bile misto, tak jsem si nevsiml.

Ale po kliku na odeslat ho schova. Ale nejde odeslat form.

Tak nevim, jak to, ze ti to spamuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
13. 11. 2018   #23
-
0
-

Podle mne forko dost upada. Nikdo moc nepise, protoze to ani moc nejde.
Resis tedy nejak ten problem s captchou?

FF - stale captchu nijak nezobrazuje. (ale mam ruzne adblocky, tak mozna je to tim, ale jinde mi google captcha normalne jede)
Ms Edge - sice captcha funguje, ale editace je nepratelska. Strasne pomalinku zobrazuje pismenko po pismenku. Kdyz das enter, tak se radek neodradkuje. Ono ho tam nekdy prida, nekdy ne, ale musis se posunout sipkou dolu. A kazdou chvili skace kurzor jinam nez na editovany text, vetsinou na vrch prispevku. Takove celkem fascinujici veci. Jestli treba pouzivas cizi editor, tohle by mohlo byt chovani v kombinaci s nejakym virem. Bud v editoru nebo v necem jinem na strance. Mozna nejakou reklamou s parazitnim js.

A nezvazis treba prihlasovani pres facebook api, jak to ma zive.cz a tusim idnes.cz a jini? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Captcha — založil 7raul

Captcha a UTF-8 — založil liborb

Obijdete CAPTCHA pri formulari — založil dartanan

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý