C++ knihovny pro praci s okny GUI – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C++ knihovny pro praci s okny GUI – C / C++ – Fórum – Programujte.comC++ knihovny pro praci s okny GUI – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
14. 8. 2018   #1
-
0
-

potřebuji si napsat neco v c++ , protože to bude i s 3d tak to nechci psat v Jve , bylo by to pomaly, ale nenasel jsem nikde zakladni knihovny pro praci s oknama a buttonama atd ? něco jako je v Jvě javafx apod? asi jsem špatně hledal. dík za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.177.–
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
14. 8. 2018   #2
-
0
-

#1 mlaticka
zapomněl jsem ještě na druhou otázku, jde v c++ tvořit snadno v návrhovém vzoru MVC?

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.177.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
14. 8. 2018   #3
-
0
-

#1 mlaticka
přiznám se že vubec nechápu co chceš .. nechci používat sprostá slova ale když se ptáš měl bys specifikovat co vlastně chceš ... chci si napsat něco v c++ ... ale v jakým ? v linuxu ? a s jakou knihovnou?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:2c3f:...–
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
15. 8. 2018   #4
-
0
-

#3 Jerry
 co jsi nepochopil na tom , když se ptám jestli je součástí c++ i knihovna(standard) která to umí s buttonama ...  , na linuxu nebo win ... ? nechci být sprostý , ale čti otázku celou, mimochodem jsem přidal i druhou tázku  o MVC ? předpokládám že tuto otázku jsi též nepochopil, to že jsem něco o 3d bylo proto aby mě tu nikdo neodkazoval na javu, což jsem zmínil, když se ptám na součást c++ , tak nemyslím cokoli co se týká qt , wxwidgets ... , pokud jsi nepochopil nic z toho co jsem napsal, tak se neobtěžuj odpovídat sprostě ani slušně, z kontextu otázky je vše jasné , jen pro tebe to upřesnuji aby jsi neměl za klávesnicí křeč

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.138.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
15. 8. 2018   #5
-
0
-

Standard C++ tohle neresi. Nic standardniho pro GUI ani 3D neexistuje, protoze by to bylo peklo, davat to nejak dohromady. Hlavne se to furt vyviji, takze je to vylozene nesmysl. Krome toho zalezi na platforme, spravci oken a dalsich tisici vecech. Proto nektere gui libky vypadaji uplne jinak, nez zbytek systemu - proste to vsechno vykresluji samy, aby to bylo "univerzalni" a jen se prispusobi "zobrazeni okna" a par veci pro vykreslovani.

Na MVC mozna nejaka libka bude, ale to bude asi spis zalezet na libce, kterou zvolis pro GUI. Opet, v zakladu C++ se takhle high level zalezitosti vubec neresi.

C++ muze byt rado za standard, ktery uz obsahuje regularni vyrazy, thready a spoustu dalsich veci puvodne z boostu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.24.57.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
16. 8. 2018   #6
-
0
-

#1 mlaticka
těch možností je hrozně moc .. mužeš si vybrat technologicky starší native C++/MFC nebo native C++/WinAPI32-GDI+ nebo  C++/Qt  (poslední jmenovaný je moc dobrý) , a spoustu dalších ... nebo absolutně nejnovější technologie od MS pro W10  je MS VS 2017 C++/Cx + DirectX12. Otázka je jestli na to máš .. ono to neni tak jednoduchý .. víš... je to dřina .. Taky si mužeš vzít starý Watcom C++ a grafiku (DirectX2.0/3.0) v něm nebo OpenWatcom a pod. těch možností jsou tisíce. Ale kdybys věděl o co de mluvil bys jinak ..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:ad79:...–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
16. 8. 2018   #7
-
0
-

#1 mlaticka
něco z toho sou grafické 3D enginy pro C++ ... (Delta Engine .NET 2D/3D  je dobrej), jiné jsou 3Dfx fyzikální enginy .... musíš si ti projít nechtělo se mi to třídit

ty to asi nevíš, ale .. ty free projekty typu OpenTK nejsou podporovaný to znamená, že když se tam objeví chyba a je jich tam dost tak ti ji nikdo neopraví a ty budeš v prdeli ...

FARSEER PHYSICS  2D engine .NET

https://farseerphysics.codeplex.com/

Box 2D C/C++ Win32

http://box2d.org/

Unity 2D/3D .NET

http://unity3d.com/

Bullet Engine 3D C++ Win32

http://bulletphysics.org/wordpress/

Bullet Sharp 3D .NET

https://code.google.com/p/bulletsharp/

CSGL Graphics Library .NET C#

http://csgl.sourceforge.net/

Delta Engine .NET 2D/3D

http://deltaengine.net/

Digital Rune 3D .NET Profi

http://www.digitalrune.com/

HAVOC Physics 3D Win32 Profi

http://www.havok.com/products/physics

Henge 3D XNA Physics .NET 

https://henge3d.codeplex.com/

Chipmunk 2D .NET Profi

https://chipmunk-physics.net/

Jitter Physics 2D /3D

http://jitter-physics.com/wordpress/

Matali 3D Physics .NET, Win32, Android

http://www.mataliphysics.com/

Ogre Physics 3D

http://www.ogre3d.org/

Ogre Bullet 3D .NET

http://www.ogre3d.org/tikiwiki/OgreBullet

Paradox 3D Engine

http://paradox3d.net/

Physics 2D .NET

https://code.google.com/p/physics2d/

Microsoft XNA 4.0

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=23714

Bepu Physics

https://bepuphysics.codeplex.com/

Box2D XNA

http://box2dxna.codeplex.com/

SlimDX 2D/3D Graphics Engine .NET

http://slimdx.org/

SharpDX 2D/3D Graphics Engine .NET

http://sharpdx.org/

XNA 4.0 Refresh 2014

http://msxna.codeplex.com/releases

MS Managed DirectX

http://en.wikipedia.org/wiki/Managed_DirectX

OpenGL Graphics Library

http://www.opengl.org/

OpenTK 3D Graphics Library .NET

http://www.opentk.com/

Geometric Tools

www.geometrictools.com

Citrus Engine 2D/3D + Physics

http://citrusengine.com/

Haxe Physics 2D

http://old.haxe.org/com/libs/physaxe

Box2D WEB

https://code.google.com/p/box2dweb/

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:ad79:...–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
16. 8. 2018   #8
-
0
-

#7 Jerry
eště sem zapomněl na ty relativně nejznámější UnrealEngine a CrytecEngine ... GUI maj v sobě, jinak každá firma třeba jako BohemiaInteractive ma svuj 3D engine a v něm možnost vytvářet GUI .. a těch sou hromady ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:ad79:...–
mlaticka
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
17. 8. 2018   #9
-
0
-

To je právě problém těch buď open source nebo lgpl , gpl apod. knihoven, od přírody  nevěřím, že tyhle projekty závisející na jedné firmě nebo jednom nadšenci vydrží na trhu dlouho a budou svůj projekt rozvíjet, proto je lepší spoléhat se na standardy jazyka, jediné co mi v tuto chvíli připadá dlouhodobě nejlepší je qt, za ním pokulhává wxwidgets, ale ten jak jsem se dozvěděl vyvíjí spíše nadšenec nebo malá skupinka nadšenců , nechci znovu vynalézat kolo, takže se teď rozhoduji mezi QT a VS, v QT jsem si už neco napsal a jde to opravdu rychle, teď to chci zkusit ve VS abych to porovnal, ovšem vím , že ať se mi bude VS zdát sebekrkolomnější , tak u něj budu muset zůstat . Jinak dík za seznam, některé projekty poznávám, jiné jsou pro mě noname, pro mě je trochu výhoda že to potřebuji jen na win, na jiných platformách pro mou app nikdy konkurence nebude, aledík za úvod zodpovězení dotazu , odpověď je tedy standard + lib. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.158.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Knihovny pro MS VS 2008 — založil remmidemmi

Jazyk pro práci na internetu — založil dragon124

Nefunguji funkce pro praci s db — založil tribalcz

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý