Rozpor mezi počítadlem a reálným počtem kroků – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Rozpor mezi počítadlem a reálným počtem kroků – Java – Fórum – Programujte.comRozpor mezi počítadlem a reálným počtem kroků – Java – Fórum – Programujte.com

JTS0
Newbie
31. 8. 2018   #1
-
0
-

Pokouším se poprvé vytvořit něco, co dokáže spustit prohlížeč. Jde nějak v následujícím kódu použít "document.write" aniž by zmizelo tlačítko? Příkaz "document.getElementById("demo").innerHTML" jsem z toho důvodu převzal z jedné ukázky na webu, ale v podstatě nevím, k čemu vlastně slouží. Je tam vůbec nutné " <p id="demo"></p> a následné "("demo")" uvnitř příkazu? Díky za vysvětlení

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<button onclick="myFunction()">Vyber příklad</button>

<p id="demo"></p>

<p>Počítadlo je nastaveno na 24, aby mi to ukázalo 23 příkladů.  </p>

<script>

var pocitadlo = 0;

function myFunction() {
        pocitadlo = pocitadlo + 1;
        if (pocitadlo == 24) document.write("Zobrazili jste 23 příkladů"+", avšak počítadlo dosáhlo hodnoty: " + pocitadlo);
        else {
        var polozky = ["0 . 2 = ","1 . 2 = ","2 . 2 = ","3 . 2 = ","4 . 2 = ","5 . 2 = ","6 . 2 = ","7 . 2 = ","8 . 2 = ","9 . 2 = ","10 . 2 = ","0 : 2 = ","2 : 1 = ","2 : 2 = ","4 : 2 = ","6 : 2 = ","8 : 2 = ","10 : 2 = ","12 : 2 = ","14 : 2 = ","16 : 2 = ","18 : 2 = ","20 : 2 = "];
var nahodne = Math.floor(Math.random() * polozky.length);
    document.getElementById("demo").innerHTML = (polozky[nahodne]);}

</script>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
gna
~ Anonymní uživatel
1891 příspěvků
1. 9. 2018   #2
-
0
-

Document má metodu getElementById, která dělá přesně to, jak se jmenuje - vrací element s požadovaným id. Element pak má vlastnost/atribut innertHTML obsahující jeho vnitřní HTML.

Takže ano, té metodě musíš říct jaké id chceš. Ano, ten element musí existovat. Ano, je to čistý způsob jak měnit obsah dokumentu. Document.write prostě nepoužívej.

V počitadle žádný rozpor není.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Grafoman
1. 9. 2018   #3
-
0
-

#1 JTS
co se týče počítadla, tak jak to máš, že nejdříve zvýšíš počítadlo, tak v okamžiku kdy dojde na 24. krok tak se splní podmínka (pocitadlo == 24), máš 2 možnosti bud dát do podmínky 25, nebo přehodit umístění počítadlo+1 na konec, je celkem jedno jestli do části else nebo na konec funkce, rozdíl bude v tom , jestli při dalším stisknutí tlačítka bude počítadlo stále 24 nebo jestli dál poroste.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
JTS0
Newbie
3. 9. 2018   #4
-
0
-

#3 MilanL
Dík moc, s tím počítadlem je to můj renonc, zapomněl jsem nakonec změnit předmět, když jsem se rozhodl, že se vlastně potřebuju jen zeptat na tu metodu změny obsahu dokumentu. Původně mi to totiž dosáhlo podmínky 23 příkladů při počítadle 43, a vůbec reagovalo to jen na liché číslo, při sudém nikdy nebyla podmínka splněna. Tato záhada se objasnila, jakmile jsem chtěl zprávu odeslat, teprve tehdy jsem si všiml, že jsem tam přičítání 1 k pocitadlo napsal omylem 2x jednou na začátek a podruhé na konec funkce a bylo po záhadě ..... 

Dík i za info k metodě pro změnu obsahu.

Nahlásit jako SPAM
JTS0
Newbie
3. 9. 2018   #5
-
0
-

#4 JTS
Tak mě napadá, co hlavně nevím, kde tohle mohu spouštět tak, aby mi to ukázalo i chybu ve skriptu? Python jsem spouštěl v konzoli, tady nevím a prohlížeč mi asi nic neukáže.

Dík

Nahlásit jako SPAM
3. 9. 2018   #6
-
0
-

U Chrome je volba Možnosti - další nástroje - nástroje pro vývojáře. Tam můžeš vidět zdrojový kód stránky, krokovat javascript atd. U Firefoxu máš volbu Vývoj webu, na záložce se ti pak zobrazí možnosti

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 46 hostů

Moderátoři diskuze

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý