PostgreSQL - zobrazení databáze v php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PostgreSQL - zobrazení databáze v php – PHP – Fórum – Programujte.comPostgreSQL - zobrazení databáze v php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

pazdy0
Návštěvník
31. 8. 2018   #1
-
0
-

Dobrý den,

Jsem docela začátečník v PHP jazyce a chtěl bych se zeptat. Když mám na serveru postgreSQL databázi, tak si ji jako tabulku dokáži zobrazit na webové stránce. 

Tohle se mi ovšem nedaří nikde najít návod, jak zobrazit soubor, kde je postgreSQL databáze. Upřesním na linux serveru mám umístěn soubor databaze.sql (typu postgreSQL) a chtěl bych její obsah zobrazit na webu v jazyce PHP. 

Je to vůbec možné? Na netu jsem nenašel nikde takovou situaci.

Děkuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
Kit+15
Guru
31. 8. 2018   #2
-
0
-

#1 pazdy
Ten soubor databaze.sql musíš nejprve do PostgreSQL importovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8915:4e55:fcfd:a0fa...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
pazdy0
Návštěvník
31. 8. 2018   #3
-
0
-

#2 Kit
Na serveru jsou ale bohužel skripty, které z toho souboru čtou data a pracují s těmi daty.

Na webové stránce bych ty data chtěl spravovat (jedná se o seznam členů nějaké skupiny), chci je přes webové rozhraní přidávat a odebírat. 

Nešlo by to naimportovat přímo z toho adresáře, kde je teď ten soubor umístěn? Jinak bych musle vymyslet skript, který bude potom následně automaticky po změně ten soubor exportovat to určité složky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 8. 2018   #4
-
0
-

??? Tvuj dotaz nedava smysl.
"Když mám na serveru postgreSQL databázi, tak si ji jako tabulku dokáži zobrazit na webové stránce. "
Takze dokazes z database zobrazit tabulku?

"na linux serveru mám umístěn soubor databaze.sql"
To je co za soubor, kde je ulozen? A co je uvnitr?

a) Totiz, pokud mas tabulku v databazi, ta se da exportovat na serii INSERT prikazu a ulozit do souboru. Obvykle se mu dava pripona *.sql. Je to textovy soubor. Jedine, k cemu slouzi, aby jsi ho pres nejaky import naimportoval do tabulky v databazi. Co jineho bys s INSERT prikazy chtel delat?

b) Muze to byt datovy soubor PostgreSQL programu, kam si uklada database. A tady bacha, nejsem si jisty, zda by ho postgre bez dalsich souboru, ktere si k db vede, dokazal otevrit? Vim, ze kdysi nekde v nejakem tematu nekdo resil neco takoveho s MySQL a tusim mu vsichni rekli, ze nee. Ze, pokud nema ty ostatni soubory, tak to nerozklicuje.

c) Kdo vi, co je to zac. Pokud chces pracovat primo s sql, tak, proc nepouzijes tu databazi, co uz v sql mas a nepracujes pomoci sql prikazu?
Slo by z database udelat export tabulky do csv souboru. Csv se da otevrit v excelu, napr. Nebo muzes z excelu csv exportovat. Je to textovy soubor, ma jista pravidla zapisu. Ten excelovy:
cislo = 123
string = aaa
string+" nebo ; = "aa""aa;aa" // escapujes uvozovku, strednik tusim nee, ale kdyz tam je, musis pridat kolem stringu uvozovky
oddelovac sloupcu = ;
oddelovac radku = \n (novy radek)
Takovyto textovy soubor lze editovat i v notepadu.
Cili, dal by se pouzit misto databazove tabulky.
Bacha, hacker muze dat primou url k souboru! Takze zabezpecit pomoci htaccess a prav k souboru pristupy!
tvujserver.cz/slozka/uzivatele.csv -> blik a ma vsechny uzivatele :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:3184:e4ee:15ba:6271...–
pazdy0
Návštěvník
31. 8. 2018   #5
-
0
-

#4 peter

Ano tabulku dokáži zobrazit na webové stránce.

Já mám právě na centosu ve složce /opt sobour databaze.sql. Tenhle jediný soubor bych chtěl zobrazit na té webové stránce. V databázi (databaze.sql) je seznam členu a nejaké údaje o nich.

Jakmile bude tenhle soubor (databaze.sql) zobrazen na webu, tak k tomu chci přidat možnost, aby uživatel, co se přihlásí mohl členy mazat / přidávat. Po editaci se změna samozřejmě projeví v tom souboru (databaze.sql).

Na webu jsem právě nikde nenašel jak zobrazit soubor přípony sql (u mě dabataze.sql) na webové stránce. Vždy se musí připojit do celé databáze a odtud číst.

Na tom centosu mi z té databáze (databaze.sql) čtou sh soubory a provádí akci, jako je volání a posílání sms zpráv přes GSM bránu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.180.158.–
pazdy0
Návštěvník
4. 9. 2018   #6
-
0
-

Tak už se mi to podařilo. Potřeboval bych ovšem ještě tabulku rozdělit na několik bloků. Mám například v databázi sloupec "role" zde jsou 3 hodnoty. Potřebuji, aby se tabulka, která se vypíše v php jazyce rozdělali na 3 části podlé těchto rolí. Uvedu příklad.

if ($row['role_group'] == '1staff')
{

 // vypiš členy, co mají v role_group roli 1staff
} 

elseif ($row['role_group'] == '2staff') 

// vypiš členy, co mají v role_group roli 2staff.



Děkuji za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.171.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 9. 2018   #7
-
0
-

Hledas serazovani pole?
php.net/sort
php.net/usort

Vis, mozna se nechapeme. Ja tu mam windows, xamp (php mysql phpmyadmin). Zadny soubor na centosu nemam. Mam nekolik rucne vytvorenych souboru s priponou sql. V nich mam ulozene sql prikazy. Ale podobne, kdyz udelam export z phpmyadmina, tak mi vytvori soubor s priponou sql s sql prikazy.

Jakoze bys mohl ukazat obsah souboru?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
5. 9. 2018   #8
-
0
-

Jako, pokud to nepotrebujes nutne tridit do ruznych tabulek tak by ti stacilo serazovani.

"Mám například v databázi sloupec "role" zde jsou 3 hodnoty."
Tohle uplne nechapu. Zkus uvest priklad tabulky k jake jsi dospel?
Bud mas string, ktery potrebujes explodovat (php.net/explode). Nebo mas 3 radky, kazdy s jinou roli. Na ty ale ifka funguji, jak chces. takze to nedava prilis smysl, ze ti to nejde. Nebo nevim.

Na obrazovku se da pole vypsat pres 

echo '<pre>'; // pre tag, aby text preformatoval na odradkovane html
var_dump($array); // vypis pole
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý