Jak dostat proměnnou javascriptu do výpisu html ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak dostat proměnnou javascriptu do výpisu html ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comJak dostat proměnnou javascriptu do výpisu html ? – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
JTS0
Newbie
5. 9. 2018   #1
-
0
-

Chtěl bych vlevo vedle okna "Potvrď zadané číslo" mít vypsaný obsah hodnoty "priklad" , takto se mi vypisuje vždy nad to okno:

viz <button onclick="zadaniFunction()">Potvrď zadané číslo</button>    níže

Dík za radu

<!DOCTYPE html>
<html>
<body>
<meta charset="UTF-8">
<button onclick="myFunction()">Vyber příklad</button>

<p id="demo"></p>
<p id="demo2"></p>
<p id="demo3"></p>
<p id="demo4"></p>
<p id="demo5"></p>
<p id="demo6"></p>
<p id="demo7"></p>
<p id="demo8"></p>
<p id="demo9"></p>
<p id="demo10"></p>
<p id="demo11"></p>

<!-- <p>Počítadlo je nastaveno na 24, aby mi to ukázalo 23 příkladů.  </p> */  --> 

<!-- <input type="text" name="jmeno" size="12" placeholder="vložit proměnnou?" />   --> 

<div id="prazdny-element"></div>
<script>
  var el = document.getElementById("prazdny-element");
  el.innerHTML = "jak vedle okna dostat příklad?";
</script>

<input type="number" id="myNumber" value="">  
<button onclick="zadaniFunction()">Potvrď zadané číslo</button>

<script>

var pocitadlo = 0;
var y = 0;
var polozky = ["0 . 2 = ","1 . 2 = ","2 . 2 = ","3 . 2 = ","4 . 2 = ","5 . 2 = ","6 . 2 = ","7 . 2 = ","8 . 2 = ","9 . 2 = ","10 . 2 = ","0 : 2 = ","2 : 1 = ","2 : 2 = ","4 : 2 = ","6 : 2 = ","8 : 2 = ","10 : 2 = ","12 : 2 = ","14 : 2 = ","16 : 2 = ","18 : 2 = ","20 : 2 = "];
var priklad = [];
var vypocet = 0;


function myFunction() {
        pocitadlo = pocitadlo + 1;
        if (pocitadlo == 24) document.write("Zobrazili jste 23 příkladů"+", avšak počítadlo dosáhlo hodnoty: " + pocitadlo);
        else {
        
var nahodne = Math.floor(Math.random() * polozky.length);

       document.getElementById("demo").innerHTML = (polozky[nahodne]);
    /*   <input type="number" name="quantity" min="0" max="100">; */

       y=nahodne;
       priklad = polozky.splice(y,1); 
       var priklad_z=priklad; /* proměnná "priklad" by byla okamžitě rozcupována příkazy "parseInt" a .substr */
       var priklad_zz=polozky[nahodne];
       var priklad_zzz=polozky[nahodne];
       var int = parseInt(priklad_z, 10); 
      /* var znamenko = priklad_zz.strcharArt(3); */
      /* var str = "Hello Word"; */
       var res = priklad_zz.substr(2, 3);   /* zde se zjistí znaménko z příkladu, ale bude se muset ještě použít funkce na vymazání mezer */ 
       var pozice = res.indexOf(".");
      if (pozice == -1) var vypocet = int / 2; else var vypocet = int * 2;
      
       var posledni = priklad_zzz.substr(4,2);
       document.getElementById("demo2").innerHTML = (polozky);
       document.getElementById("demo3").innerHTML = (y);
       document.getElementById("demo4").innerHTML = (priklad);
       document.getElementById("demo5").innerHTML = ("První číslo je : " + int);
       document.getElementById("demo6").innerHTML = ("Na konci je : " + res);
       document.getElementById("demo7").innerHTML = ("poslední číslo je : " + posledni);
       document.getElementById("demo8").innerHTML = ("Pozice tečky je : " + pozice);
       document.getElementById("demo9").innerHTML = ("Správný výsledek je : " + vypocet);
       document.getElementById("demo10").innerHTML =      (priklad);
       }
    

function zadaniFunction() {
    var zadane_cislo = document.getElementById("myNumber").value;
    
    document.getElementById("demo11").innerHTML = ("Zadali jste výsledek: " + zadane_cislo);
    
}


</script>

</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
5. 9. 2018   #2
-
0
-

#1 JTS
https://www.w3schools.com/js/js_output.asp

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:9814:67bd:2861:c2c1...–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
5. 9. 2018   #3
-
0
-

Jako aby ten prazdny-element byl vedle toho inputu? Jednoduše třeba tak, že to místo divu bude span. Pak jsou samozřejmě čistější/složitější řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
JTS0
Newbie
5. 9. 2018   #4
-
0
-

#2 Jerry
Dík, ale ten document.getElementById  v javascriptu mi právě ten příklad vypíše nad to okno 

<input type="number" id="myNumber" value="">  

.......

document.getElementById("demo10").innerHTML =      (priklad);

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
JTS0
Newbie
5. 9. 2018   #5
-
0
-

#3 gna
Výborně, teď jen jak tam místo textu dostanu část pole "polozky[nahodne]" nebo proměnnou řetězec "priklad" ze scriptu v myFunction() ?   Dík

<span id="prazdny-element"></span>
<script>
  var el = document.getElementById("prazdny-element");
  el.innerHTML = "Jak vedle okna dostat místo tohoto textu příklad?";
</script>
</script>

.......

function myFunction() {
        pocitadlo = pocitadlo + 1;
        if (pocitadlo == 24) document.write("Zobrazili jste 23 příkladů"+", avšak počítadlo dosáhlo hodnoty: " + pocitadlo);
        else {
        
var nahodne = Math.floor(Math.random() * polozky.length);

       document.getElementById("demo").innerHTML = (polozky[nahodne]);
 

       y=nahodne;
       priklad = polozky.splice(y,1); 

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
5. 9. 2018   #6
-
0
-

#5 JTS
Asi nechápu dotaz. Úplně stejně jako všude jinde.

function myFunction() {
	...
	document.getElementById("prazdny-element").innerHTML = neco;
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Řešení
JTS0
Newbie
5. 9. 2018   #7
-
0
-
Vyřešeno Nejlepší odpověď

#6 gna
Dík, právě jsem na to přišel. Stačilo řádek   document.getElementById("element").innerHTML =      (priklad);

napsat až pod řádek s vložením hodnoty do proměnné příklad 

<span id="element"></span>  si ho pak odtud "vytáhne" a umístí před okénko. 

.....

var nahodne = Math.floor(Math.random() * polozky.length);

       document.getElementById("demo").innerHTML = (polozky[nahodne]);
       y=nahodne;

       priklad = polozky.splice(y,1); 

       document.getElementById("element").innerHTML =      (priklad);

......

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.117.139.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý