Podminka pri nacteni znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Podminka pri nacteni znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.comPodminka pri nacteni znaku – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

crash400
Duch
15. 10. 2011   #1
-
0
-

cau jak udelam podminku u scanf aby nacteny zna byl jenom :   if ( scanf ("%c", &x) x == 58);

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
street punk+1
Návštěvník
15. 10. 2011   #2
-
0
-

#1 crash40
Keď som správne pochopil, tak vymaž to x za zátvorkou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.112.70.–
m->29+6
Super člen
15. 10. 2011   #3
-
0
-

#1 crash40
 

if(scanf("%c", &x) == 1 && x == 58) {
  ...
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.51.–
crash400
Duch
16. 10. 2011   #4
-
0
-

a jeste jeden dotaz kdyz se chci nacis dva znaku if (scanf(%c, &x) !=1 || x!= 58 || x != 34){

                                                                         .....

                                                                         }

tak to takhel nefunguje:(

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 10. 2011   #5
-
0
-

#4 crash40
no scanf ocekava retezec jako format vstupu.. takze minimalne musis opravit to,

+ podminka je blbe z logickeho hlediska...  tak jak to mas je vzdy splnena...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
david
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
16. 10. 2011   #6
-
0
-

#5 KIIV
a jak by se to dalo opravit prosim dekuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 10. 2011   #7
-
0
-

sice to za tebe muzu vyresit ale ... bude lepsi kdyz si udelas pravdivostni tabulku a vyresis to sam...

1. sloupec "byla nactena 1 hodnota?" (jako promenna A)

2. sloupec "je x ruzne od 58?" (jako promenna B)

3. sloupec "je x ruzne od 34?" (jako promenna C)

4. sloupec "Ma se v tomto pripade vykonat obsah podminky?"

5. sloupec co mas ty v podmince:  A || B || C

ukoly:  srovnat jestli se 4. a 5. sloupec rovnaji (napoveda: NE)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
david
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
16. 10. 2011   #8
-
0
-

no ma se nacis znak z klavesnice a kdyz to nebude " (34) a ani to nebude : (54) tak za tim 

if (scanf("%c", &x) != 1 || x != 34 || x!= 54){

printf ("spatne");

}

takhel sem to myslel

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
david
~ Anonymní uživatel
175 příspěvků
16. 10. 2011   #9
-
0
-

jako promnenou mam char x;

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 10. 2011   #10
-
0
-

no tak kdyz ses prilis linej na tabulku rekni si to takhle:

co se stane kdyz uspesne nactes dejme tomu  20, co se stane kdyz nactes 34, co se stane kdyz nactes 54?

kdyz nactes 20 tak vyjde   0 || 1 || 1   =>  vysledek: vykona se vnitrek podminky -> vypise se spatne

kdyz nactes 34 tak vyjde   0 || 0 || 1   =>  vysledek: vykona se vnitrek podminky -> vypise se spatne

kdyz nactes 54 tak vyjde   0 || 1 || 0   =>  vysledek: vykona se vnitrek podminky -> vypise se spatne

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crash400
Duch
16. 10. 2011   #11
-
0
-

dekuji za pomoc ja zacinam progrmovat tak sem nepochopil co je to pravdivosti tabulka:(

a jak by toto slo vyresit? nejakou napovedu prosim?

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 10. 2011   #12
-
0
-

tak pro lidi:    kdyz neni nic nactene  NEBO ( kdyz x neni 34 A ZAROVEN kdyz neni x 54 )

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.32.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
crash400
Duch
16. 10. 2011   #13
-
0
-

dekuji moc za pomoc to jsem si to spatne uvedomil:)

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.71.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 31 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý