Kódování při výpisu proměnné je jiné než při výpisu textu v " " – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kódování při výpisu proměnné je jiné než při výpisu textu v " " – Java – Fórum – Programujte.comKódování při výpisu proměnné je jiné než při výpisu textu v " " – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
JTS0
Newbie
12. 9. 2018   #1
-
0
-

Zkouším dle návodu https://www.itnetwork.cz/java/zaklady/java-tutorial-promenne-typovy-system-a-parsovani

první programování v Javě s využitím NetBeans IDE 9.0 , spuštěno v Linux Mageia 6 32 bit (nevím zda je to relevantní).  Výstup řetězce zadaného mezi " " je OK, výstup proměnné, která se načte z klávesnice (při zadání z klávesnice se znaky zobrazují korektně) však nikoli. Kde mohu to kódování nastavit, popř, jde to nějak přimo zadat do programu?  Uvádím ještě Výstup a Program

Výstup:

run:
Vložený text se zopakuje.
Napište nějakou větu :
Komolí to češtinu při výpisu proměnné.
Komolí to češtinu při výpisu proměnné., Komolí to češtinu při výpisu proměnné.!
Tady mi to češtinu vypíše správně?, pokud ano, Tak proč? Jak toho dosáhnu i při výpisu proměné?
BUILD SUCCESSFUL (total time: 31 seconds)

Program:

/*
 * To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
 * To change this template file, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package papousek;
import java.util.Scanner;

/**
 *
 * @author navsteva
 */
public class Papousek {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        Scanner sc = new Scanner(System.in, "Windows-1250");
        System.out.println("Vložený text se zopakuje.");
        System.out.println("Napište nějakou větu :");
        String vstup = sc.nextLine();
        String vystup = vstup + ", " + vstup + "!";
        System.out.println(vystup);
        System.out.println("Tady mi to češtinu vypíše správně?, pokud ano, Tak proč? Jak toho dosáhnu i při výpisu proměné?");
        
                              // TODO code application logic here
    }
    
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Darwin10
Duch
12. 9. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

#1 JTS
Ahoj,

žekl bych, že tam je problém s tím Windows-1250.

HTH

J.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:919a:14ca:18e0:95da:5e4a:a36b...–
Kit+15
Guru
12. 9. 2018   #3
-
0
-

#1 JTS
Vyhoď ten parametr "Windows-1250" a mělo by to jet na všech platformách, protože v tom případě si to bere znakovou sadu z konfigurace běhového prostředí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:e95c:4036:b9e7:4206...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
MilanL+1
Grafoman
13. 9. 2018   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Kit+15
Guru
13. 9. 2018   #5
-
0
-

#4 MilanL
ISO8859-2 se používala v minulém století, ze kterého pochází i zmíněný článek. Dnes se v linuxových systémech používá Unicode, nejčastěji ve formě UTF-8.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:e95c:4036:b9e7:4206...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JTS0
Newbie
13. 9. 2018   #6
-
0
-

#4 MilanL
Dík moc, ale musel jsem použít UTF8 a je to OK.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
MilanL+1
Grafoman
13. 9. 2018   #7
-
0
-

#5 Kit
ano článek je starší - novějších odkazů na kódování češtiny v JAVĚ je jako šafránu, a kódování se dnes používá jiné, ale pro uvedení do problematiky pro začátečníka stále aktuální, neboť se to vztahuje i na soubory a může se dostat do situace, kdy bude potřebovat pracovat se starým souborem v jiném kodování.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý