Kde je chyba u vytvořené třídy ... – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kde je chyba u vytvořené třídy ... – Java – Fórum – Programujte.comKde je chyba u vytvořené třídy ... – Java – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
JTS0
Newbie
16. 9. 2018   #1
-
0
-

Snažím se pochopit objektově orientované programování, ale zatím se mi to nedaří...,

kde je v následujícím kódu chyba? Netbeans mi to už zobrazuje bez chyby (formálně je to asi správně), nicméně po spuštění:             +   Dolů dám kód a pod něj třídu:


run:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: kalkulacka/object/Pocetni_operace
at kalkulacka.object.KalkulackaObject.main(KalkulackaObject.java:21)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: kalkulacka.object.Pocetni_operace
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:349)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
... 1 more
/home/navsteva/.cache/netbeans/9.0/executor-snippets/run.xml:111: The following error occurred while executing this line:
/home/navsteva/.cache/netbeans/9.0/executor-snippets/run.xml:94: Java returned: 1
BUILD FAILED (total time: 2 seconds)

Kód:

/*
 * To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
 * To change this template file, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package kalkulacka.object;

   import java.util.Scanner;

/**
 *
 * @author navsteva
 */
public class KalkulackaObject {

    /**
     * @param args the command line arguments
     */
    public static void main(String[] args) {
        float cislo1; float cislo2;
        Pocetni_operace pocetni_operace = new Pocetni_operace();
        Scanner sc = new Scanner(System.in, "UTF8");
        System.out.println("Zadejte první číslo:");
cislo1 = Float.parseFloat(sc.nextLine());
System.out.println("Zadejte druhé číslo:");
cislo2 = Float.parseFloat(sc.nextLine());// TODO code application logic here
pocetni_operace.scitani(cislo1, cislo2);

  }

   
    }
    

Třída:

/*
 * To change this license header, choose License Headers in Project Properties.
 * To change this template file, choose Tools | Templates
 * and open the template in the editor.
 */
package kalkulacka.object;

/**
 *
 * @author navsteva
 */
public class Pocetni_operace {
    public void scitani(float cislo1,float cislo2) 
    {float vysledek_scitani = cislo1 + cislo2;
    System.out.println("Součet: " + vysledek_scitani);}
    
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Kit+14
Guru
16. 9. 2018   #2
-
0
-

#1 JTS
Třída Pocetni_operace musí být v samostatném souboru. Dodržuj konvence, podtržítko se do názvu třídy nedává.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:29cc:768e:b3d4:3a1b...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
JTS0
Newbie
16. 9. 2018   #3
-
0
-

#1 JTS
Podtržítka jsem zrušil. Třída je v samotném souboru, vytvořeném pomocí Netbeans jako Java-class. Souboru zůstal název Pocetni_operace.java, Tam taky vadí podtržítko? Jinak tam není žádná zásadní chyba??

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
JTS0
Newbie
16. 9. 2018   #4
-
0
-

#3 JTS
Fakticky, stačilo odstranit to podtržítko v názvu a běží to. To fakt koukám.... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.212.–
Kit+14
Guru
16. 9. 2018   #5
-
0
-

#3 JTS
Soubor se musí jmenovat stejně jako veřejná třída, která je v něm umístěna. Konvence říká, že by se tato třída měla jmenovat "PocetniOperace" a soubor "PocetniOperace.java".

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:8d84:c576:70d5:4bce...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

Podobná vlákna

Kde je chyba ? — založil sipeer

Kde je chyba? — založil DooFy93

Kde je chyba??? — založil Mau

Kde je chyba?? — založil Af_k

Kde je chyba? — založil Tom@sQo

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý