Intel syntax vs att syntax – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Intel syntax vs att syntax – Assembler – Fórum – Programujte.comIntel syntax vs att syntax – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
4. 10. 2018   #1
-
0
-

Dobry den ,

potrebuji napsat program, ktery by akceptoval obe syntaxe ( att neni problem ), avsak intelacky zapis nejde rozchodit, ( prepinani prefixe samozrejmne znam ), nemuzu nacist promennou z int do registru v intel syntaxi, je to inline assembler v code::blocks Linux( Ubuntu studio 15.04) jsem zacatecnik, jde mi o muziku, nejsem programator ( mozna tak Arduino :-) ), pokud nekdo pomuze dekuji predem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.250.57.–
kripl
gna
~ Anonymní uživatel
747 příspěvků
4. 10. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ani jeden řádek nedává smysl. Napiš pořádně, co chceš a co ti nejde.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
jozinzbazin
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
4. 10. 2018   #3
-
0
-

#2 gna
Dobry den, a dekuji,

potrebuji v jednom programu v C nacitat promenne v obou syntaxich ( att a i intel ) jde o prenos ze stareho pocitace do jineho. Je trba to napsat v assembleru nebot Cecko to nebere, vychazi z toho nesmysly, myslim ze je to tou  syntaxi, nebot ten stary je x86 a ten druhy x64, prenasime to kablem prez COM, no vazne nevim, chcete kod ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.250.57.–
gna
~ Anonymní uživatel
747 příspěvků
5. 10. 2018   #4
-
0
-

#3 jozinzbazin
Tak ukaž ten kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Věrný člen
5. 10. 2018   #5
-
0
-

#3 jozinzbazin
podle mě je to blbost, když napíšu stejnou věc pomocí obou syntaxí výsledný kód by mi měl vyjít stejný.

X86 a X64 bych řešil na úrovni překladu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
MilanL+1
Věrný člen
5. 10. 2018   #6
-
0
-

#3 jozinzbazin
jinou věcí je způsob uložení čísel v paměti BigEndian vs LittleEndian

pro testování je lepší zkusit nejdřív přenést něco jednoduchého třeba nějaký krátký text a po sledovat  co vyleze na straně příjmu podle toho se pak dají odhalit rozdíly/chyby mezi vysílacím a příjímacím algoritmem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.139.9.–
Jerry
~ Anonymní uživatel
259 příspěvků
5. 10. 2018   #7
-
0
-

#1 jozinzbazin
žádný rozdíl v assembleru x86 pro AMD a Intel neni. To máš asi špatně něco jiného. Pokud posílaš data po COM portu tak možná děláš něco blbě... asi před rokem tady jeden kluk sháněl nějakej program na lokalizaci bóji na moři a trvalo mu rok než sem dal pořádnej popis toho co chce :) takže rok utek a nemá skoro nic .. teprve po roce sem dal nějkej lepší popis s datama a tak sem mu dal hotovej kod na to co dělá.. byl z toho asi divnej protože to má 60tis řádků v c++.

kdybys sem hodil pořádnej popis tak to bude lepší ... např na přetahování souborů ze starýho PC do novýho přes COM port existoval program LYNX a fungoval moc dobře ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:f1e6:7ff0:ae02:46f6...–
5. 10. 2018   #8
-
0
-

#3 jozinzbazin

Dobry den, dekuji za odpoved,
Ne to neni x86 ale Commodore Amiga a posila to prez ( myslim ze MiDi ) na COM ( tam problem neni nebot, tam mame bici a ty jedou bez problemu ). Fakt nevim, proberu to s kamaradem, mozna bude vedet vic, doopravdy jsem totalni neznalec, tak mne omluvte, patrne se ptam spatne, ale kdyz ja nevim kde ziskat informace, ja mam elektrotechnu s pajkou v ruce a osciloskop, to je pak tezke, ale i tak dekuji.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.175.199.–
kripl
5. 10. 2018   #9
-
0
-

#7 Jerry
Dobry den, dekuji za odpoved,

Bohuzel jsem to napsal doopravdy spatne, jedna se o Commodore Amiga a PC x64 ten prenos je (myslim z MiDi na COM ) text se nam podarilo prenaset bez problemu ( asi to bude ze jeden je 16bit a druhy 32 ci co ? ), opravdu nevim, jsem totalni osel, proberu to vsak s kamaradem ( je na tom podobne jako ja, bohuzel ), a snad to budu schopen vysvetlit lepe, nicmene dekuji za odpoved.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.175.199.–
kripl
5. 10. 2018   #10
-
0
-

#6 MilanL
Dobry den, a dekuji za odpoved,

text nam to prenaselo v 8-i bitech bez problemu, avsak uvedl, jsem jednu dulezitou nepresnost, jedna se o Commodore Amiga ( pripojeni na MiDi do COM ) PC x86, doopravdy nevim, mozna to ani neni mozne, bohuzel, nicmene dekuji za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.175.199.–
kripl
5. 10. 2018   #11
-
0
-

#4 gna
Dobry den, dekuji za odpoved,

nejak to nechce vzit ten kod, pouze text, ale s tim jsou i jine dalsi programy, jinak taktez jsem se velmi spatne vyjadril nebot se jedna o Commodore Amiga ( port MiDi na COM v PC x64 ), mam v tom chaos, omluvte mne prosim, prez weekend to proberu s kamaradem snad bude vedet vice ( i kdyz dost pochybuji ), avsak dekuji s uctou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.175.199.–
kripl
gna
~ Anonymní uživatel
747 příspěvků
5. 10. 2018   #12
-
0
-

#11 jozinzbazin
Jaký text a jaké další programy? Koho zajímá, že je na druhé straně Amiga?

Ukaž ten kousek kódu, který neumíš rozchodit!

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
6. 10. 2018   #13
-
0
-

#12 gna
Dobry den, 

proc tak agresivne, sam nevim co vlastne vyslat, ten program v C ? , komplet to se neda je to +150MB s temi obsluznymi programy, no budu se snazit ( vlastne jde o mne ) avsak mejte trpelivost prosim, ted jiz jsem uplne v ... , ja opravdu nevim ?, snad to nejak vyresim, necekal jsem jsem reakci typu ( koho zajima ze na druhe strane je Amiga ), nevim doopravdy, pracuji na tom, dejte mi trochu casu, ten C to je zbesile plne // a /* veci co nesly pokusim se to upravit do srozumitelne formy, dost se za to stydim je to ( jak se rika ) bastl, no - nicmene dekuji, mejte trpelivost prosim, nejsou vsichni elita bohudik !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.175.199.–
kripl
gna
~ Anonymní uživatel
747 příspěvků
6. 10. 2018   #14
-
0
-

#13 jozinzbazin
Božínku, ten kousek inline assembleru, který ti nedělá to, co potřebuješ, abysme ti mohli říct, co je v něm blbě.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Věrný člen
7. 10. 2018   #15
-
0
-

#13 jozinzbazin
hele jde o to že nemůžeš po COM chtít aby to z MIDI snímalo hudbu,protokoly pro COM přenos dat a MIDI hudby jsou 2 naprosto odlišné věci.

Navíc měl jsem dojem, že mladší Amigi už měli i sériový port a program pro komunikaci,

Pokud ti funguje přenos textu, doplnil bych si do komunikačních funkcí na obou stranách zobrazení co se posílá/příjímá a zkusil přenést nějaký menší úsek. třeba 16Bajtů a koukl na pořadí, podle mě tam může být několik chyb nastavení protokolu, převod přijatých bitů na Bajty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 201 hostů

Podobná vlákna

Syntax — založil RePRO

Syntax error — založil Slim

Syntax highlighter — založil djanosik

Syntax Pascalu — založil yaqwsx

Syntax Highlighter... — založil Mega.Lama

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý