Vstup +znak a prevod do ACII – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vstup +znak a prevod do ACII – C / C++ – Fórum – Programujte.comVstup +znak a prevod do ACII – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
nikola180
Newbie
16. 10. 2018   #1
-
0
-

AHOJ,

mám trochu problém . učím se. podle knihy pavla herouta.mám napsaný tenhle program podle cvičení.funguje tak jak má ale nevím proč musím zadat znak 2krát.zkrátka .. znak--enter--znak a potom to proběhne.

může mi prosím vás někdo napsat kde je chybička.

#include<stdio.h>

main()
{

    char z;
    int a;

    scanf("%c ", &z);
    a = ++z;
    printf("%c je v ascii %d \n", z, a);
    
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.137.–
Panda380
Newbie
16. 10. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 nikola18
Za tím %c máš navíc mezeru a to bere jako vstup dalšího parametru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.242.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
16. 10. 2018   #3
-
+2
-
Zajímavé

#2 Panda38
Technicky vzato to znamena to, ze ceka libovolny pocet bilych znaku (mezery, enter, taby, ...). Tj. nemuze skoncit nacitani, dokud se tam neobjevi neco jineho - napriklad alfanumericky znak.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.98.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
nikola180
Newbie
16. 10. 2018   #4
-
0
-

super.díky .tak na to bych nikdy nepřišel.

teď to je ono.nejlepší škola je praxe. tý se nic nevyrovná.

ještě jednou dík za pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

C# a znak &quot; — založil Pert Sýkora

Neznamy Znak — založil Minko

Znak vo VB6? — založil kotlas6667

RichEdit a prvni znak — založil Remder

Výměna pismena za znak — založil Mutagen

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý