Prevod z malych pismen na velka – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prevod z malych pismen na velka – C / C++ – Fórum – Programujte.comPrevod z malych pismen na velka – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
nikola180
Newbie
20. 10. 2018   #1
-
0
-

ahoj,

mam tu tenhle program vypracovany podle ukolu z knihy. ale funguje jen napul.je to prevod z malych pismen na velka.

uz druhej den nad tim sedim a nevim kde je chyba.mam v nem 3 promene ale program se ukonci uz po zadani prvnich dvou. a zobrazi vystup takto. "prvni promena spravne -- druha se zobrazi omega znak -- treti promena spravne". nevim proc mi to dovoli vlozit jen 2 promene,kdyz tam definuju 3. tu prostredni to zkratka nejak preskoci.alespon tak to vypada.

#include<stdio.h>

/*vstup mala pismena vystup velka*/

main()
{
    int a, y, x;

    scanf("%c\d", &a);
    scanf("%c\d", &y);
    scanf("%c\d", &x);

    printf("%c : %c : %c\n", a - 32, y - 32, x - 32);
}

muze mi s tim nekdo prosim pomoct?

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.148.174.–
Panda380
Newbie
20. 10. 2018   #2
-
+1
-
Zajímavé

Určitě tam bude místo těch "\d" něco jiného, to je neznámý escape kód. Např. takhle by to fungovalo, ale v knížce to bude asi ještě nějak jinak:

scanf("%c\n", &a);
scanf("%c\n", &y);
scanf("%c", &x);
Nahlásit jako SPAM
IP: 95.129.243.–
nikola180
Newbie
20. 10. 2018   #3
-
0
-

#2 Panda38
no . to je presne ono.

ted to funguje.

tohle je zachrana dne.

tisicere diky!

patri tam ten escape "\n" samozrejme. to byla teda mega chyba. a navic v knizce neni napsano ze se musi v kazdym vstupu zadat.proto mi to tam vypisovalo tu omegu u ty prostredni promeny namisto toho vysledku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.148.174.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 35 hostů

Podobná vlákna

Převod na velká písmena — založil lukasik

Převod písmen — založil pazdy

Převod písmen na čísla — založil Merlin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý