Properties nahrání windows cesty s diakritikou – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Properties nahrání windows cesty s diakritikou – Java – Fórum – Programujte.comProperties nahrání windows cesty s diakritikou – Java – Fórum – Programujte.com

 

Apostol
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 10. 2018   #1
-
0
-

Ahoj,

potřeboval bych poradit. Mám soubor config.properties a v tuhle chvíli mám pouze jeden záznam a to cestu:

path = "C:\users\Dvořák\Dokumenty\složka"

Řeším 2 problémy:

1. Při načtení cesty do proměnný, se nenaštou zpětké lomítka. Vím, že se dá obejít tím, že je vyescapuju už v configu, ale rád bych věděl, jestli je i jiná možnost.

            Properties appSettings = new Properties();
            FileInputStream config = new FileInputStream("cesta");
            appSettings.load(config);
            path = (String)appSettings.getProperty("path");

2. Druhý problém je, že se nenačítají české znaky. A s tím už nevím co dělat. Poradíte?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.66.–
Kit+15
Guru
28. 10. 2018   #2
-
0
-

#1 Apostol
Dej si tam 

appSettings.put("path", "C:\\users\\Dvořák\\Dokumenty\\složka");
appSettings.store(System.out, "Demo of Properties class");

ať víš, jak má správně vypadat formát toho configu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:1db4:2760:db3a:f55c...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Apostol
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
28. 10. 2018   #3
-
0
-

#2 Kit
Děkuju. Dobrý vědět jak si zobrazit, ale mít path=C\:\\users\\Dvo\u0159\u00E1k\\Dokumenty\\slo\u017Eka se mi moc nechce :-) not friendly. Jiné řešení není?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.66.–
Kit+15
Guru
28. 10. 2018   #4
-
0
-

#3 Apostol
To víš, že je i přívětivější řešení. Zkus se podívat na znakové sady souborů a jak s nimi pracovat. Pokud bys měl vstup v UTF-8, tak by to mělo zvládat normálně česky. Tedy pokud máš JRE nastaveno na UTF-8...

Ve Windows je prostě práce s kódováním o něco komplikovanější. Přijdeš na to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:1db4:2760:db3a:f55c...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Apostol
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
1. 11. 2018   #5
-
0
-

#4 Kit
Kdybych na to přišel, tak bych tady nepsal, ale ok.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
Jozef
~ Anonymní uživatel
61 příspěvků
2. 11. 2018   #6
-
0
-

#5 Apostol
Treba použiť správny encoding. Niečo ako tu:


byte[] bytes = Encoding.Default.GetBytes(myString);

myString = Encoding.UTF8.GetString(bytes);

Implicitne to má default encoding,...

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.105.147.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý