Vytvorte program, ktorý umožní zadanie výšky a váhy 10 osôb. Následne zistí najvyššiu zadanú váhu a vypíše aj výšku tejto osoby.
Potreboval poradit ako priradit k danej osobe vysku ked zistim najvyssiu zadanu vahu. Cecku.
Vytvorte program, ktorý umožní zadanie výšky a váhy 10 osôb. Následne zistí najvyššiu zadanú váhu a vypíše aj výšku tejto osoby.
Potreboval poradit ako priradit k danej osobe vysku ked zistim najvyssiu zadanu vahu. Cecku.
Pole struktur
hu
#1 Juraj
te´d mě napadlo že vubec nemusíš nikde ty hodnoty uchovávat do nějaké struktury protože stačí když je budeš jenom načítat a zrovna zjistíš jestli nově zadaná hodnota je větší než dosud nejvyšší/největší zjištěná ...
#3 JerryM
Som spravil cez polia kde mi zisti najvassiu vahu ale som sa zasekol pri tom ako pridelim vysku ktora bola pri vahe zadana..
#include <stdio.h>
#define N 10
#define M 10 // pocet cisel posloupnosti
int main(void){
int i, j=0, pole[N], pole2[N];
for(i=0; i < N; i++){
printf("Zadej %d. vysku", i+1);
scanf("%d", &pole[j]);
printf("Zadej %d. vahu", i+1);
scanf("%d", &pole2[i]);
}
int max, min;
max=pole2[i]; min=pole[j];
for(i =0 ; i<N; i++){
if(max <pole2[i])
max=pole2[i];
}
printf("Najvysia vaha je %d a vyska %d.\n", max, min);
return 0;
Buď mám 2 pole - váha a výška a hodnoty ukládám pod stejným indexem. Pak stačí vědět index prvku s největší váhou a přečíst prvek výška se stejným indexem. Z tohoto důvodu jsem radil pole struktur - jedno pole kde jeden prvek reprezentuje pár váha - výška. Pak najdeš prvek kde položka struktury váha je největší a vypíšeš obě položky. Způsob navržený v #3 zase ukládá jen údaje nejtěžšího ze zadaných a ty se pak na konci vypíšou.
hu
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku