Kde mám chybu v kódu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Kde mám chybu v kódu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKde mám chybu v kódu? – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
tosik0
Duch
12. 11. 2018   #1
-
0
-

~~Zdravím.

Začínám s Javascriptem. Zkouším si vytvořit jednoduché stránky, kde kliknu na odkaz a otevře se mi okno s přehrávačem rádia, které má určitou velikost a je vystředěné. Zdá se mi, jako by mi to nenačítalo hodnotu pro height u windows.open...


<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>Dokument bez názvu</title>

<script type= "text/javascript">
 
 function otevriAVycentrujOkno (adresa_URL, vyska_okna, sirka_okna)
 {
 
  var parametry_okna ='"height=' + vyska_okna + ',' + ' width=' + sirka_okna + '"';
 
  var okno = window.open (adresa_URL, 'okno', parametry_okna);
  var screen_vyska = window.screen.availHeight;
  var screen_sirka = window.screen.availWidth;
  var levy_bod = parseInt(screen_sirka/2)- parseInt(sirka_okna/2);
  var horni_bod = parseInt(screen_vyska/2)- parseInt(vyska_okna/2);
  okno.moveTo(levy_bod, horni_bod);
 
 }
 
</script>
</head>

<body>

<a rel="nofollow" href="#" onClick='otevriAVycentrujOkno ("http://www.impuls.cz/prehravac", "500", "500"); return false;'>Otevřít malé okno</a>

</body>
</html>

Pokud místo proměnné parametry_okna dám přímo height a width, tak to funguje. Jenže já bych chtěl mít na té stránce více odkazů na rádia, a nechce se mi vytvářet pokaždé novou funkci ( a i si myslím, že je to blbost). Proto jsem chtěl vytvořit jednoduchou fci, které u každého odkazu zadám url a rozměry okna.


Taky bych chtěl, aby se po kliknutí na odkaz otevřelo nové malé okno s rádiem a to původní s odkazy na rádia aby se zavřelo... K tomu jsem se ještě ale nedostal...

Poradí mi prosím někdo, co je v tom kódu špatně?


Díky za odpověď.
Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.70.–
gna
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 11. 2018   #2
-
0
-

Z parametry_okna vyhoď ty uvozovky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
13. 11. 2018   #3
-
0
-

 https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Window/open

window.open(
    "http://www.domainname.ext/path/ImageFile.png",
    "DescriptiveWindowName",
    "resizable,scrollbars,status"
  );
var windowObjectReference;
var strWindowFeatures = "menubar=yes,location=yes,resizable=yes,scrollbars=yes,status=yes";

function openRequestedPopup() {
  windowObjectReference = window.open("http://www.cnn.com/", "CNN_WindowName", strWindowFeatures);
}

Pokud to takhle napsat neumis pomoci promennych do stringu, muzes pouzit system s replace. 

str = "menubar={0},location={1},resizable={2},scrollbars=yes,status=yes"
str = str.replace('{0}', mywidth);
str = str.replace('{1}', myheight);
// nebo
str = s.replace('{0}', mywidth).replace('{1}', myheigh)
// nebo
for (i in params) str = str.replace('{'+i+'}', params[i])


//function xxx(params)
//xxx({'0':123})
//xxx({width:123, height:456}) pro str = "menubar={width},location={height}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
tosik0
Duch
15. 11. 2018   #4
-
0
-

 Zdar chlapi.

Díky za pomoc. Nakonec opravdu stačilo odstranit ty uvozovky... :-)

var parametry_okna ='height=' + vyska_okna + ',' + ' width=' + sirka_okna;

Mohli by jste mi ještě někdo pomoci s tím zavřením? Potřeboval bych vytvořit fci, která po stisknutí odkazu (obrázku) otevře nové okno a to původní za sebou zavře...

Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.66.–
gna
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
15. 11. 2018   #5
-
0
-

Další open se stejným jménem "použije" to původní okno, takže není potřeba ho zavírat. Ale pokud to potřebuješ, tak můžeš použít metodu close.

okno.close();
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
tosik0
Duch
16. 11. 2018   #6
-
0
-

#5 gna
Díky za odpověď, na to už jsem taky došel :-), že se mi to otevře v tom samém okně, což není dobře, budu to muset otvírat úplně v novém okně, jelikož se mi to teď středí podle nového okna. Takže problém je v pojmenování oken? Vyzkouším. Díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.180.–
tosik0
Duch
30. 11. 2018   #7
-
0
-

Tak opravdu to bylo tím pojmenováním. To jsem vyřešil. Díky moc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.92.–
tosik0
Duch
7. 12. 2018   #8
-
0
-

Zdar.

Potřeboval bych ještě pomoc.

Tady je odkaz na stránku, se kterou si nevím rady:

http://www.poznavamsvet.cz/Tady_pokracuj_2.html

Na stránce je obdélník, který se má v určitém čase přesunout na určitou pozici. To už jsem udělal (zatím je to cvičně). Je tam taky vedle datumu šipka. Když na ní kliknu, stránka se zobrazí ve fullscreenu a zároveň se skryje ta šipka a spodní řádek s ikonami. 

Když kliknu kdekoliv v tom čeveném obdélníku, tak se fullscreen zruší. Až sem mi to jakštakš funguje. Bohužel už se nezobrazí znova ta šipka a ten spodní řádek s ikonami.

Ten fullscreen mám jako takový šetřič obrazovky.

Kde mám chybu? Odkazuji se špatně s voláním na "visibility"?

Díky moc.

PS: v IE se mi to do fullscreenu nepřepíná, ještě nevím proč.

tosik

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.85.180.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Podobná vlákna

Kde mám chybu? — založil takinoo

Kde mám chybu? — založil tomáš polz

Kde mám chybu? — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý