Jak odoslat tabulku nacitanu s sql s pridanym polickom do inej tabulky v sql – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak odoslat tabulku nacitanu s sql s pridanym polickom do inej tabulky v sql – PHP – Fórum – Programujte.comJak odoslat tabulku nacitanu s sql s pridanym polickom do inej tabulky v sql – PHP – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Rastislav
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 11. 2018   #1
-
0
-

Poprosil by som o pomoc. Nacitam tabulku s SQL a pridam policko input. Ako vsetky udaje dostat do inej tabulky. prikladam kod na vypis tabulky. Udaje odosielam skriptom send.php

Kod :


mysqli_query($con, "SET NAMES 'utf8'");
 
$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM 1_roztoky");
echo " <table border='1' align='center'>
<tr>
<th>Názov tovaru :</th>
<th>Popis položky :</th>
<th>Rozmer :</th>
<th>Počet ks v bal. :</th>
<th>Cena za ks :</th>
<th>Cena s DPH za ks :</th>
<th>Katalogové číslo :</th>
<th>Dodávateľ :</th>
<th>Obj. množstvo :</th>
</tr>" ;
while($row = mysqli_fetch_array($result))
{
$id = $row['ID'];
echo "<tr>";
echo "<td bgcolor=#CCCCCC> <b>". $row['Nazov_tovaru'] ."</b> </td> ";
echo "<td>" . $row['Popis_polozky'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['Rozmer'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['p_ks_bal'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['cena_ks'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['cena_s_DPH'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['katalogove_cislo'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['dodavatel'] . "</td>";
echo "<td>" .'<input type="number" name="s".[$id] value="0">' ."</td>";


echo "</tr>";
}
echo "</table></div>";
mysqli_close($con);
?>
Ako vystup dostanem nieco take :

Připojen obrázek.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
15. 11. 2018   #2
-
0
-

 google = zkopirovat tabulku sql
http://www.kutac.cz/…ky-do-druhe/

INSERT INTO `table_backup`
SELECT *
FROM `table`
ON DUPLICATE KEY UPDATE `id` = `id`

Update konkretnich radku 

INSERT INTO `table_backup`(`id`, `name`, `surname`, `created`) VALUES
(123, 'Pavel', 'Kutac', '2010-01-03'),
(456, 'Franta', 'Novak', '2014-11-17'),
(789, 'Lenka', 'Strelenka', '2012-09-28')
ON DUPLICATE KEY UPDATE `name` = VALUES(`name`), `surname` = VALUES(`surname`);

A pres phpmyadmina jde importovat vsechna data treba z csv format, ktery umi otevrit excel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:e5a0:5b8b:7b21:489f...–
Rastislav
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
15. 11. 2018   #3
-
0
-

#2 peter
toto viem ale ja potrebujem v tej vytvorenej tabulke pridat mnozstvo a potom to cele poslat do inej tabulky s mnozstvom na konci kazdeho riadku je moznost zmenit mnozstvo v povodnej tabulke su vsetky udaje okrem mnozstva.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
15. 11. 2018   #4
-
0
-

Jo takhle.
Ty vytahnes celou tabulku a zobrazis. Pridas input pro novy sloupec. A potrebujes celou tu tabulku ulozit jinam.

Zalezi na tom, jak to mas provedene. Proste tam pridas id. Pokud tam id nemas, tak by bylo mozna lepsi, aby vsechna policka byla input a abys odesilal celou tabulku.
Ono by se totiz mohlo stat, ze mezitim nekdo provede v tabulce zmeny nez tam dana osoba prida mnozstvi.

input name=mnozstvi[5] // 5 je id radku
input name=radek[5][mnozstvi]

V php z toho pak vyrobis sql dotaz typu  

INSERT INTO `table_backup`(`id`, `mnozstvi`) VALUES
(123, 'Pavel' ),
(456, 'Franta'),
(789, 'Lenka')
ON DUPLICATE KEY UPDATE `id` = VALUES(`id`);
foreach( $radek as $key=>$value) {str .= "($key, $value),\n";} // a na konci smazes posl. 3 znaky
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:e5a0:5b8b:7b21:489f...–
peter
~ Anonymní uživatel
3414 příspěvků
15. 11. 2018   #5
-
0
-

// oprava
$radek = $_POST['radek'];
foreach ($radek as $key=>$value) {str .= "($key, $value['mnozstvi']),\n";}  // input name=radek[5][mnozstvi]

$radek = $_POST['mnozstvi'];
foreach ($mnozstvi as $key=>$value) {str .= "($key, $value),\n";}  // input name=mnozstvi[5]

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:e5a0:5b8b:7b21:489f...–
Rastislav
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 11. 2018   #6
-
0
-

#5 peter
ID tam mam ako autoincrement v prvej tabulke. Mohol by som poprosit ako by mal vyzerat ten php subor na odosielanie udajov cez ID ked pouzivam tieto identifikatory pre vytvorenie tabulky su oznacene BOLD. Udaje by som chcel poslat do tabulky form1. Do form1 chcem poslat vsetky udaje aj s nulovým mnozstvom cez subor send.php Velmi dakujem za pomoc pochopil som to co ste napisal aj som to skusil no odosielanie mi nefunguje asi niekde robim chybu. Precital som vela vselijakych clankov, ale neviem sa k tomu kodu dopracovat. Cez FORMULAR mi to funguje avsak k tomuto pristupujem kvoli tomu ze v tabulke je skoro 30000 riadkov a vypisovanie cez form by bolo na velmi dlho. A este sortiment v prvej tabulke sa meni kazdy mesiac a v tom form1 by som chcel drzat objednavky ktore sa robia raz do mesiaca uzivatelov mam osetrenych cez session takze user1 uklada objednavky do form1 user2 do form2 atd. Uvazoval som aj nad nejakym frameworkom ale OOP je zatial nad moje sily mozno raz..... Este raz dakujem za pomoc.

mysqli_query($con, "SET NAMES 'utf8'");
 
$result = mysqli_query($con,"SELECT * FROM 1_roztoky");
echo " <table border='1' align='center'>
<tr>
<th>Názov tovaru :</th>
<th>Popis položky :</th>
<th>Rozmer :</th>
<th>Počet ks v bal. :</th>
<th>Cena za ks :</th>
<th>Cena s DPH za ks :</th>
<th>Katalogové číslo :</th>
<th>Dodávateľ :</th>
<th>Obj. množstvo :</th>
</tr>" ;
while($row = mysqli_fetch_array($result))
{
$id = $row['ID'];
echo "<tr>";
echo "<td bgcolor=#CCCCCC> <b>". $row['Nazov_tovaru'] ."</b> </td> ";
echo "<td>" . $row['Popis_polozky'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['Rozmer'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['p_ks_bal'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['cena_ks'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['cena_s_DPH'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['katalogove_cislo'] . "</td>";
echo "<td>" . $row['dodavatel'] . "</td>";
echo "<td>" .'<input type="number" name="mnozstvi".[$id] value="0">' ."</td>";


echo "</tr>";
}
echo "</table></div>";
mysqli_close($con);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.149.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 27 hostů

Podobná vlákna

SQL, systemove tabulky — založil staf

Jak escapovat SQL? — založil motorcb

Sql dotaz, jak ho složit? — založil Country

Jak upravit SQL dotaz — založil šnek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý