Matice záhada – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Matice záhada – Java – Fórum – Programujte.comMatice záhada – Java – Fórum – Programujte.com

 

WhatsThiSs
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
23. 11. 2018   #1
-
0
-

Napíšte program, ktorý do dvojrozmerného poľa rozmeru m x n (maximálne 11x11) vloží čísla v podobe ako je na obrázku (identifikujte závislosti). Na záver maticu vypíšte (v podobe ako je na obrázku).

Vstup: 8 4 Výstup:   0 0 0 0 0 

                                0 1  2 4 7

                                0 2  4 8 14

                                0 3  6 12 21

Potrebujem len vedieť akým spôsobom by som mohol pracovať len s číslami od 1 do 10( druhý stplec 1, 2,3) bez toho aby som ovplyvnil ostatné lebo do tohto konkretneho radu potrebujem pripočitavať po 1 do dalsieho po 2 atd , dakujem za radu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.249.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
23. 11. 2018   #2
-
0
-

Nechápu dotaz. To co jsi napsal prostě v tom programu udělej.

for (int y = 1; y < m; y++) {
    matice[y][1] = y;
    for (int x = 2; x < n; x++) {
        int predchozi = matice[y][x-1];
        int pridat = (x - 1) * y;
        matice[y][x] = predchozi + pridat;
    }
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
23. 11. 2018   #3
-
0
-

Toto asi není správně (nevidím vztah mezi vstupem a výstupem) a určitě by to někdo napsal chytřeji. Jde jen o princip.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
MilanL+1
Grafoman
24. 11. 2018   #4
-
0
-

#3 gna,#1 WhatsThiSs
řekl bych že závislosti jsou (sloupec[n-1]+sloupec[n-2]+1) x (řádek-1)

vstup určuje myslím limit ve 2. řádku tzn 1 x (sloupec[n-1]+sloupec[n-2]+1) <= 8 a druhý argument je počet řádků, ale možná se mýlím může to být i počet řádků a sloupců

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
WhatsThiSs
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
24. 11. 2018   #5
-
0
-

#4 MilanL
ja potrebujem to spraviť že do každého stĺpca potrebujem pripočítavať inú hodnotu prvý stlpec idú čísla pod sebou 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 pripočítavam hodnotu +1 druhý stĺpec idú čísla 2 4 6 8 10 12 14 16 18 tretí stĺpec 4 8 12 16 20 24 28 32 36 stvrtý stlpec 7 14 21 28 35 42 49 56 63 atd toto je asi najťahší príklad aký som zatiaľ mal , skúšal som spraviť cyklus aby som prechádzal a zvyšoval len určité polia napríklad ten prvý rad (nerátam ten nultý ) ide od pole[1][1]do pole[1][10] ale ked to napíšem takto tak to nejde ja potrebujem nejakým spôsobom zvyšovať len ten rozsah tých čísel v každom stĺpci s inou hodnotou... 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.255.–
MilanL+1
Grafoman
24. 11. 2018   #6
-
0
-

#5 WhatsThiSs
udělej si pomocný pole. kde budeš mít tu hodnotu o kterou to zvyšuješ, navíc ta kalkulace je jednoduchá máš hodnotu a v daždý tý řádce budeš mít odpovídající násobek to je přese to přičítání k hodnotě z předchozí řádky, tak v tom nic složitýho nehledej, případně lze v rámci sloupce do nového řádku vzít hodnotu z předchozího a přičíst hodnotu z prvního,

matice[řádek][sloupec] = matice[řádek-1][sloupec] + matice[1][sloupec]

nebo

matice[řádek][sloupec] = matice[1][sloupec] * řádek

omezení na počet řádků uděláš tím cyklem, samozřejmě pokud chceš vynechat indexy 0 tak rozměr pole musíš o 1 zvýšit

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Matice — založil nettinka

Matice — založil Frantisek

Matice — založil alda66

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý