Php script na smazáni souborů na Raspberry Pi – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Php script na smazáni souborů na Raspberry Pi – PHP – Fórum – Programujte.comPhp script na smazáni souborů na Raspberry Pi – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
26. 11. 2018   #1
-
0
-

Zdravíčko,
chtěl bych se zeptat, zda tu někdo nemá zkušenosti, nebo neřešil, jak pomocí tlačítka na webu smazat soubory ze složky na Raspberry Pi (konkrétně z /var/www/html­/cidla).

Mám čidlo co přes wifi odesílá naměřené veličiny na webové stránky. Všechno funguje pomocí wifi a PHP script na webu prochází adresář čidel a vypisuje na webu. Na RPi je plně funkční LAMP a web je přímo tam.

Nyní chci vyřešit, že pomocí tlačítka na webu se odstranit soubory ve složce "cidla".

Můj kód:

<form method="post">
 <input type="submit" value="Smazat" name="smazat">
 </form>
<?php
	if(isset($_POST['smazat'])){
			 $dir="/var/www/html/cidla/";
			 $fileList = glob($dir . '*');

			 foreach($fileList as $fileName){
			 		if (unlink($dir . $fileName)) {
						echo "ok";
					} else {
					 	echo "fail";
			 }					 }
     }
?>

Na webu se vše zobrazí, ale po stisknutí tlačítka to napíše fail..

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
Kit+15
Guru
26. 11. 2018   #2
-
0
-

#1 jklindera
Vypsání formuláře musí být až pod zpracováním vstupu, jinak to bude zlobit.

Z funkce `unlink()` vyhoď `$dir` - nemá tam co pohledávat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
26. 11. 2018   #3
-
0
-

#2 Kit

Děkuji za odpověď, ale stále to vypisuje fail.

<?php
	if(isset($_POST['smazat'])){
			 $dir="/var/www/html/cidla/";
			 $fileList = glob($dir . '*');

			 foreach($fileList as $fileName){
			 		if (unlink($fileName)) {
						echo "ok";
					} else {
					 	echo "fail";
			 }
		 }
  }
?>
<form method="post">
   <input type="submit" value="Smazat" name="smazat">
</form>


Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
Kit+15
Guru
26. 11. 2018   #4
-
0
-

#3 jklindera
Zřejmě ti chybí oprávnění k tomu souboru - Apache totiž běží pod jiným uživatelem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
26. 11. 2018   #5
-
0
-

#4 Kit
Právě, že nechybí :/

Oprávnění do /var/www/html/cidla/

root@raspberrypi:/home/pi# -rwxrwxrwx 1 root root 14 Mar 12 22:18 Čidlo

A adresář výš /var/www/html/

-rw-r--r-- 1 pi   pi   1665 Oct 11  2018 admin.php
drwxrwxrwt 2 root root 4096 Mar 12 18:38 cidla
-rw-r--r-- 1 pi   pi    305 Oct 11  2018 config.php
drwxr-xr-x 2 pi   pi   4096 Mar 12 19:03 images
-rw-r--r-- 1 pi   pi   1902 Nov 26  2018 index.php
-rw-r--r-- 1 pi   pi   2145 Oct 11  2018 login.php
-rw-r--r-- 1 pi   pi     97 Oct  9  2018 logout.php
-rw-r--r-- 1 pi   pi    379 Oct 11  2018 session.php
-rw-r--r-- 1 pi   pi    197 Nov 26  2018 start.php
-rw-r--r-- 1 pi   pi   2267 Nov 26  2018 style.css

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
gna
~ Anonymní uživatel
1850 příspěvků
26. 11. 2018   #6
-
0
-

   

drwxrwxrwt 2 root root 4096 Mar 12 18:38 cidla

Ten antribut 't' znamená "restricted deletion". Pokud ho tam nemáš záměrně, tak ho můžeš odstranit pomocí

chmod -t cidla
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
27. 11. 2018   #7
-
0
-

#6 gna
Ten tam mám záměrně, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.155.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Smazani souboru — založil Jirka

Smazání obsahu souboru — založil roman.jaros

Smazání záznamu php+mysql — založil prema

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý