Jak správně využít fci v DLL třetí strany – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama

Jak správně využít fci v DLL třetí strany – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak správně využít fci v DLL třetí strany – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno
Laser Game Ostrava

TomyB
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
27. 11. 2018   #1
-
0
-

Rád bych využil fci v DLL třetí strany.
Mám k dispozici DLL a jeho map, kde vím jaké fce obsahuje
 

  Address         Publics by Value              Rva+Base
 0001:00000008       CRT_SearchCharTable        10001008 f
 0001:000005e4       CRT_SearchRdsTable         100015e4 f

žel nevím jaké jsou vstupní parametry a výstup, ale z exe který knihovnu používá a jeho mapy vím, že volá tyto fce

0001:00000920       ?SearchRdsTable@@YAPA_WG@Z 00011920 f
0003:000340ec       ?CRT_SearchRdsTable@@3P6APA_WG@ZA 000a00ec

když provedu undecorate, zjsitim, že

@@YAPA_WG@Z = wchar_t * __cdecl a(unsigned short);

@@3P6APA_WG@ZA = wchar_t * (__cdecl* a)(unsigned short)

Vytvořil jsem si malý testik, ale nebude to to správné, nedostávám žádnou informaci.
Nemám s tím někdo zkušenost, jak fci z knihovny správně zavolat z těchto dostupných informací

HINSTANCE g_pRdsTable = LoadLibrary(L"RdsTable.dll");
if (g_pRdsTable) {
	typedef wchar_t * (__cdecl* fce)(unsigned short a);
	fce CRT_SearchRdsTable = (fce) GetProcAddress(g_pRdsTable, _T("CRT_SearchRdsTable"));
	if (CRT_SearchRdsTable) {
		LPTSTR Res = CRT_SearchRdsTable(0);
		MessageBox(Res,_T("RDS"), MB_OK);
	}
}

Díky

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.168.–
jerry
~ Anonymní uživatel
358 příspěvků
27. 11. 2018   #2
-
0
-

#1 TomyB
k DLL třetí strany logicky potřebuješ manuál :) pokud ho nemáš tak nemá smysl DLL používat protože nevíš jaké jsou vstupní ani výstupní parametry a ani jak se dané funkce chovají a jaké sou chybové kody/stavy .... další možností je, že seženeš někde ukázkou kodu v němž je daná DLL používá... ujišťuji tě, že pouhým výpisem funkcí z DLL nejsi schopen dosáhnout ničeho ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:2c8e:782f:5b2c:5d74...–
27. 11. 2018   #3
-
0
-

Dobré je mít alespoň .lib a .h soubory. .h soubor obsahuje prototypy funkcí a hodnoty maker jako jsou např. chybové kódy. Pokud je dobře okomentovaný, dá se obejít i bez manuálu. Je to ale vyjímečný případ. Často to bývá bez manuálu věštění z křišťálové koule a metoda pokus - omyl, nakonec pak fiasko a rezignace.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
TomyB
~ Anonymní uživatel
57 příspěvků
27. 11. 2018   #4
-
0
-

#3 hlucheucho
Jo rezignace už přichází. Napadá mě taková věc, co vytvořit dll se stejnou fci a pro test ji nahradit za orginální a ve fci si logovat vše co do ní přichází, bych aspoň mohl zjsitit jaké parametry se do ní posílají. mělo by to význam, nebo je to ztráta času?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.168.–
27. 11. 2018   #5
-
0
-

#4 TomyB
...a nakonec se dopracuješ k vlastní DLL s vlastními funkcemi kde původní DLL 3 strany nebude potřeba. Šel bych jednou ze tří cest:
1. získat k DLL třetí strany vše potřebné - manuál, .lib, .h
2. vytvořit svou vlastní DLL
3. obejít se bez DLL

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
894 příspěvků
27. 11. 2018   #6
-
0
-

Proč chceš použít funkci, o které netušíš, co dělá? Takovou funkci k ničemu nepotřebuješ.

Pokud je to čistá funkce bez vedlejších efektů, tak stačí zkusit všechny hodnoty parametru (0..65535) a dostaneš všechny možné výsledky. Logování samozřejmě zkusit můžeš. Nejjistější je prostě se podívat na její kód.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 57 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032019 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý