Třídění textového souboru v Pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Třídění textového souboru v Pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.comTřídění textového souboru v Pascalu – Pascal – Fórum – Programujte.com

 
Hledat
Moderní platforma pro vytvoření vašeho nového webu – Wix.com.
Nyní už můžete mít web zdarma.
Vybavení pro Laser Game
Spuštěn Filmový magazín
Laser Game Brno

Spuštěný nový filmový web Filmožrouti.cz — vše o Avengers, Pacific Rim, Thor, Star Wars…
Markéta
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
30. 11. 2018   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jak zjistím počet různých čísel v textovém souboru, jehož velikost je příliš velká na to, aby se všechna čísla dala uložit do pole, nebo spojového seznamu, a který obsahu je čísla v rozsahu typu integer?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.11.–
jerry
~ Anonymní uživatel
258 příspěvků
30. 11. 2018   #2
-
0
-

#1 Markéta
pokud uvažuješ soubor o velikosti třeba 10000 TB tak asi těžko ... :)))

jak je ten soubor velkej ??? 1GB ? nebo tak nějak ? jde o to, že v starým pascalu je limit 64KB pro statický proměnný a necelej 1MB pro dynamický

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:7c9a:7cd9:106d:90be...–
Markéta
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
30. 11. 2018   #3
-
0
-

#2 jerry

rozhodně není 10000 TB ))) 

velikost souboru není známa, ale může být tak velký, že se nevejde do pole, avšak měl by mít rozumnou velikost (jakože úloha je proveditelná)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.17.11.–
gna
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
30. 11. 2018   #4
-
0
-

To samozřejmě nespočítáš bez toho, že by sis ty výskyty nějak pamatoval(a). Když se to nevejde do paměti, tak třeba do souboru. Pokud prostě není možnost si to pamatovat, tak se to dá jen odhadovat, ale kdybyste řešili takové algoritmy, tak nepřijdeš s tímhle dotazem.

Tady možná půjde o to, že ti na každé číslo stačí jeden bit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
JerryM0
Newbie
1. 12. 2018   #5
-
0
-

#1 Markéta
....no existuje možnost, že nebudeš používat paměť RAM pro ukládání mezivýsledků ale všechno budeš zapisovat do souboru na disku - použiješ disk místo paměti, ale počítej s tim, že magnetickej disk má seek cca 12ms. Navíc mám takovej pocit, že starej pascal měl limit pro velikost souborů 128MB a později 2GB. Nezapomeň si vynásobit (2GB^2)x12ms a to je nejhorší časový odhad JEN pro čtení. V reálu budeš někde níže .... Takže asi budeš muset použít nějakou rychlou M.2 s přístupem 3000MB zápis/2500MB čtení. Tvuj dotaz je ale stejně divnej ...  

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:f9ea:343d:da2d:5303...–
MilanL+1
Věrný člen
1. 12. 2018   #6
-
0
-

#5 JerryM

to bych asi řešil jinak rozdělením rozsahu, zdrojový soubor projít na rozsah to ukládat do pole v paměti, poté uložit a stejným způsobem projít soubor na další rozsahy. případně možná jako řídkou mapu hodnota-counter

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Třídění dat v souboru — založil griddlecake

Matice z textového souboru ? — založil Robin93

Procházení textového souboru — založil dragon124

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032018 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý