Infinity hodnota při výpočtu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Infinity hodnota při výpočtu – Java – Fórum – Programujte.comInfinity hodnota při výpočtu – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
avalagne0
Newbie
18. 10. 2011   #1
-
0
-

Ahoj,

zkouším si napsat program na průměrnou spotřebu, ale pořád mi to dává hodnotu Infinity... Přikládám kód:

private void btnVypoctiActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) {
        float pocetLitru = 0;
        float pocetKilometru = 0;
        float cenaPHM = 0;
        float spotreba = Float.NaN;
       
        try {
            pocetLitru = Float.parseFloat(txtPocetLitru.getText());
        } catch (Exception e) {
            JOptionPane.showMessageDialog(this, "Nezadali jste číslo!", "Chyba", 0);
            txtPocetLitru.requestFocus();
            return;
        }
       
        try {
            pocetLitru = Float.parseFloat(txtPocetKilometru.getText());
        } catch (Exception e) {
            JOptionPane.showMessageDialog(this, "Nezadali jste číslo!", "Chyba", 0);
            txtPocetKilometru.requestFocus();
            return;
        }
       
        /*try {
            pocetLitru = Float.parseFloat(txtCenaPHM.getText());
        } catch (Exception e) {
            JOptionPane.showMessageDialog(this, "Nezadali jste číslo!", "Chyba", 0);
            txtCenaPHM.requestFocus();
            return;
        }*/
       
       
        spotreba = (pocetLitru / pocetKilometru) * 100;
        lblPrumSpotrebaVypocet.setText(Float.toString(spotreba));
    }

Díky moc za jakékoli rady!

avalagne

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
Reklama
Reklama
Řešení
zlz
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
18. 10. 2011   #2
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Kilometry načítáš do pocetLitru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
avalagne0
Newbie
18. 10. 2011   #3
-
0
-

#2 zlz
Moc ti děkuji    Takovou chybu jsem ani nehledal...

Dávám vyřešeno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.13.126.–
Oliver
~ Anonymní uživatel
9 příspěvků
19. 10. 2011   #4
-
+2
-
Zajímavé

#1 avalagne

Mozna se z tohoto neco naucis :) - cim mene kodu tim lepe
 

public class spotreba {

	// Pustis staticou (bezobjektovou) metodu classy spotreba - spotrebaKolik s
	// parametry (1.) pocet KM (2.) pocet litru a vrati ti to double
	static public double spotrebaKolik(double pocetKM, double pocetLitru) {

		return pocetLitru / pocetKM * 100;
	}

	// Priklad:
	public static void main(String[] args) {

		// Bratislava - Zilina
		double kilometry = 203;

		// Som tankoval :)
		double litry = 15;

		System.out.print("Priemerna spotreba na " + kilometry
				+ " kilometrov, ked sme tankovali " + litry
				+ " litru nafte, je: ");
		// A ted vypicu cislo prumerne spotreby tim ze pustim tu staticou metodu
		// Staticke metody se pousteji MENOKLASSY.MENOMETODY(DATA, DATA);
		System.out.print(spotreba.spotrebaKolik(kilometry, litry)
				+ " litru na 100KM.");

	}

}
Nahlásit jako SPAM
IP: 217.23.248.–
avalagne0
Newbie
21. 10. 2011   #5
-
0
-

#4 Oliver
Díky šéfe    Určitě se hodí...

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.184.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý