Potřeboval bych poradit s algoritmem... – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Potřeboval bych poradit s algoritmem... – C / C++ – Fórum – Programujte.comPotřeboval bych poradit s algoritmem... – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mory0
Newbie
19. 10. 2011   #1
-
0
-

Zdravím mam takovej problém. Potřeboval bych jestli mi někdo poradí jak na tato:

Napište program, který setřídí řádku textu
zadanou na vstupu
? Nejprve program vypíše písmena setříděné podle
abecedy, v rámci jednoho znaku zachová pořadí
velkých a malých písmen podle jejich umístění       
ve vstupním textu (znaky s diakritikou neuvažujte)
? Poté vypíše číslice uspořádané podle velikosti
? Na závěr vypíše ostatní znaky nesetříděně tak, jak
byly ve vstupním textu
? Příklad:
? Vstup:   Toto je ukazkovy TEXT !?_ k uloze 2 a 5.
? Výstup: aaeEejkkklooooTtTTuuvXyzz25    !?_

Problem je spis ze nevím jak vytáhnout to písmeno ze slova a zařadit tam kam patři... s číslama by to bylo hned ale jak jde o písmena tak nějak na to nemuzu prijit...

Kazda rada pomůže, díky moc...

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
Reklama
Reklama
liborb
~ Redaktor
+18
Guru
19. 10. 2011   #2
-
0
-

Řádka textu -> pole znaků -> porovnání jejich ordinálních hodnot.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.80.52.–
KIIV+42
God of flame
19. 10. 2011   #3
-
+2
-
Zajímavé

na todle se bude hodit select sort... pole znaku se chova jako pole 8b cisel... musis akorat davat bacha na specialni znak '\0', ktery znaci konec pole... (a nezapomenout si prevadet male a velke pismena aby se dalo porovnavat + cislice sou v ASCII tabulce pred jakejmakoliv pismenama)

Mozna bude snadnejsi a i rychlejsi mapovaci tabulka

Kazdopadne nechapu jak se dostalo v ukazce TTTt ,.,,, melo by to byt spis TtTT  pokud ma platit i  eEe

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Mory0
Newbie
19. 10. 2011   #4
-
0
-

Jo díky moc uz se chytám... Jo jinak tam ma byt TtTT.

Nahlásit jako SPAM
IP: 92.62.229.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 108 hostů

Podobná vlákna

Potřeboval bych poradit — založil selkir

Potreboval bych sluzbicku — založil roman

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý