Chyba v kode, neviem si rady – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chyba v kode, neviem si rady – PHP – Fórum – Programujte.comChyba v kode, neviem si rady – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Rastislav
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
19. 12. 2018   #1
-
0
-

Dobry den,

potreboval by som najst chybu v kode PHP. Stale mi to vypisuje tuto chybu :

Warning: mysqli_error() expects exactly 1 parameter, 0 given in C:\xampp\htdocs\newSZM\admin\editxxx.php on line 102

Riadok 102 v kode je tučny a podtrhnuty.

Ked si dam vypisat udaje pomocou echo pred pouzitim UPDATE tak ich vidim ale v tabulke nedojde k zmene.

Zdrojový kod :


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>2 Column - fw-12-2-col</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" rel="nofollow" href="styles.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" rel="nofollow" href="style.css" />
</head>
<body>
<!-- Begin Wrapper -->
<div id="wrapper">
  <!-- Begin Header -->
  <div id="header"><h1>Objednávkový systém ŠZM</h1></div>
  <!-- End Header -->
  <!-- Begin Left Column -->
  <div id="leftcolumn"> Menu Administrátor
  
  <div class="container">
  
  <ul>
    <li class="dropdown">
      <input type="checkbox" />
      <a rel="nofollow" href="#" data-toggle="dropdown">Materiál</a>
      <ul class="dropdown-menu">
        <li><a rel="nofollow" href="index.php">Pridanie materiálu</a></li>
<li><a rel="nofollow" href="edituj.php">Editovanie materiálu</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="tab/index2.php">Vymazanie materiálu</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="index1.php">Výpis všetkého mat.</a></li>
  </ul>
    </li>
    <li class="dropdown">
      <input type="checkbox" />
      <a rel="nofollow" href="#" data-toggle="dropdown">Objednávky</a>
      <ul class="dropdown-menu">
        <li><a rel="nofollow" href="zam/index1.php">Vytvorenie objednávky</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="zam/index2.html">Editácia objednávky</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="zam/index3.html">Vymazanie objednávky</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="zam/index4.php">Prehľad objednávok mes.</a></li>
<li><a rel="nofollow" href="zam/index5.html">Prehľad objednávok rok</a></li>
  </ul>
    </li>
    <li class="dropdown">
      <input type="checkbox" />
      <a rel="nofollow" href="#" data-toggle="dropdown">Žiadanky</a>
      <ul class="dropdown-menu">
        <li><a rel="nofollow" href="#">Vytvorenie žiadanky</a></li>
        <li><a rel="nofollow" href="#">Vytvorenie všetkých žiadaniek</a></li>
  </ul>
    </li>
  </ul>
</div>
  
  </div>
  <!-- End Left Column -->
  <!-- Begin Right Column -->
  <div id="rightcolumn"> ... 
 
  <?php
  $idx =$_REQUEST['ID'];
// Prepisanie dat pomocou UPDATE
$con=mysqli_connect("localhost","root","","mat_szm");


mysqli_query($con, "SET NAMES 'utf8'");

$result = mysqli_query($con, "SELECT * FROM material WHERE ID = '$idx' ");
$test = mysqli_fetch_array($result);
if (!$result) 
{
die("Error: Data not found..");
}
        $s1=$test['Kod CPV'] ;
$s2=$test['Nazov'] ;
$s3=$test['Cena'] ;
$s4=$test['Merná jednotka'] ;
$s5=$test['Skladom'] ;
if(isset($_POST['save']))
{
    
$s1_save = $_POST['x1'];
$s2_save = $_POST['x2'];
$s3_save = $_POST['x3'];
$s4_save = $_POST['x4']; 
$s5_save = $_POST['x5'];
mysqli_query($con,"UPDATE material SET 
Kod CPV = '$s1_save' ,
Nazov = '$s2_save' ,
Cena = '$s3_save' ,
Merná jednotka = '$s4_save' ,
Skladom = '$s5_save' 
WHERE ID = '$idx'")
or die(mysqli_error());  // Toto je riadok 102 a neviemco je zle ?
echo "Uložené !";
mysqli_close($con);
 
}
// Koniec UPDATE
?>
 
 <form  method="POST">
 <label>Nahrať opravenú objednávku :  
  <input type="submit" name="save" value="save">
  </label>
<table width="837" border="3" bordercolor="#000000" bgcolor="#CCCCCC">
    <tr>
      <th width="124" scope="col"><span class="style12">*<span class="style13"> Kod CPV </span></span></th>
      <th width="374" scope="col"><span class="style12">*<span class="style13"> Nazov </span></span></th>
      <th width="134" scope="col"><span class="style12">*<span class="style13"> Cena </span></span></th>
      <th width="173" scope="col"><span class="style12">*<span class="style13"> Merná jednotka </span></span></th>
  <th width="173" scope="col"><span class="style12">*<span class="style13"> Skladom </span></span></th>
    </tr>
<td><label>
        <div align="center">
          <input type="text" name="x1" value="<?php echo $s1 ?>"/>
          </div>
      </label></td>
<td><label>
        <div align="center">
          <input type="text" name="x2" value="<?php echo $s2 ?>"/>
          </div>
      </label></td>
 <td><label>
        <div align="center">
          <input type="number" name="x3" value="<?php echo $s3 ?>"/>
          </div>
      </label></td>
<td><label>
        <div align="center">
          <input type="text" name="x4" value="<?php echo $s4 ?>"/>
          </div>
      </label></td>
<td><label>
        <div align="center">
          <input type="number" name="x5" value="<?php echo $s5 ?>"/>
          </div>
      </label></td>   
  </div>
  <!-- End Right Column -->
  <!-- Begin Footer -->
  <!-- <div id="footer">Nemocnica s poliklinikou n.o. Revúca copyright 2019 </div>-->
  <!-- End Footer -->
 </div>
<!-- End Wrapper -->
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.10.–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
19. 12. 2018   #2
-
0
-

1. pouzivej pdo a ne MySQL
2. jmena sloupcu tabulky je lepsi ohranicovat v sql prikazu do zpetnych apostrofu " `sloupec` "
3. pro jmena sloupcu pouzivej znaky az_

Kdyz si ten sql prikaz zkusis dat pomoci phpmyadmina, take ti bude psat errory. Pokud nemas, zkus si phpmyadmina zprovoznit. Sikovna vec. Treba xamp server pro testovani na win ho ma predinstalovany. Na pracovni server se to da take pouzit, ale musis mu zrusit automaticke prihlasovani na roota, aby uzivatel musel zadat vlastni prihlaseni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
peter
~ Anonymní uživatel
4002 příspěvků
19. 12. 2018   #3
-
0
-

4. php kod zkus davit na zacatek stranky. Uloz si vysledky do php promnenych a v html pak pouzij jen echo.
Takhle prerusovat html kod dalsim zpracovanim neni moc dobre reseni. Proste oddel cast zpracovani od casti vypisuji vysledek

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:258:4dbc:3838:5a25:f2e0...–
Kit+15
Guru
19. 12. 2018   #4
-
0
-

#1 Rastislav
V chybovém hlášení je napsáno, že funkce mysqli_error() vyžaduje jeden parametr, ale nedal jsi jí žádný.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Rastislav
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
19. 12. 2018   #5
-
0
-

#2 peter
Premenoval jsem sloupce v tabulke a uz to funguje diky moc za radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.10.–
Kit+15
Guru
19. 12. 2018   #6
-
0
-

#5 Rastislav
Neplaš se, do funkčnosti to má daleko. Zkus do názvu materiálu napsat třeba apostrof a uvidíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý