Kodování češtiny – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kodování češtiny – Java – Fórum – Programujte.comKodování češtiny – Java – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
26. 12. 2018   #1
-
0
-

Zdravím, vím že takové vlákna už tu jsou. Dost dlouhou dobu jsem to všude hledal a snažil se to udělat, ale nepovedlo se mi přijít na to jak to zkonstruovat, aby to fungovalo, proto prosím o pomoc. Pomocí XML načítám xph soubor. Je to faktura ve které jsou háčky a čárky, zkoušel sem to různýma kodovacíma způsobama a nešlo mi to.

Tady je můj kod. Kdyby někdo věděl jakou metodu použít a kam ji dát tak budu vděčný.,

JFileChooser vyber = new JFileChooser();
        vyber.setDialogTitle("Vyberte soubor");
        vyber.setCurrentDirectory(new File(System.getProperty("user.dir")));
        vyber.setFileFilter(new FileNameExtensionFilter("XPH soubory", "XPH"));
        vyber.removeChoosableFileFilter(vyber.getAcceptAllFileFilter());

        if (vyber.showOpenDialog(this) == JFileChooser.APPROVE_OPTION) {
            File inputFile = vyber.getSelectedFile();
            if (inputFile.exists() && inputFile.canRead()) {

                try {
                    DocumentBuilderFactory dbFactory = DocumentBuilderFactory.newInstance();

                    DocumentBuilder dBuilder = dbFactory.newDocumentBuilder();

                    Document doc = dBuilder.parse(inputFile);

                    doc.getDocumentElement().normalize();

                    String vysledek = "Název: " + "\n";

                    NodeList list = doc.getElementsByTagName("invoiceItem");

                    for (int temp = 0; temp < list.getLength(); temp++) {

                        Node node = list.item(temp);

                        if (node.getNodeType() == Node.ELEMENT_NODE) {

                            Element elm = (Element) node;

                            vysledek += elm.getTextContent() + ", " + elm.getAttribute("priceSum") + "\n";
                        }

                    }
                    jVysledek.setText(vysledek);

                } catch (Exception e) {
                    e.printStackTrace();
                }
            } else {
                JOptionPane.showMessageDialog(this, "Soubor neexistuje nebo se nedá číst. ", "Chyba! ", JOptionPane.ERROR_MESSAGE);
            }
        } else {
            JOptionPane.showMessageDialog(this, "Soubor nebyl vybrán. ", "Chyba! ", JOptionPane.ERROR_MESSAGE);
        }
    }         

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.148.–
Kit+15
Guru
26. 12. 2018   #2
-
0
-

#1 davidklimek
Tam bude problém v tom, že to XML čteš v jiné znakové sadě, než ve které je zapsáno. Nemáš náhodou chybnou deklaraci v tom XML?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
26. 12. 2018   #3
-
0
-

#2 Kit
A kde nebo jak to mám přepsat tu znakovou sadu? 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.148.–
Kit+15
Guru
26. 12. 2018   #4
-
0
-

#3 davidklimek
Přímo v tom XML, které tady nemáš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
26. 12. 2018   #5
-
0
-

#4 Kit
Ajo takhle. Přišel jsem na to, stačilo to změnit v tom xml na utf-8. Ale zajímá mě, jestli to jde udělat i naopak, že si to přebere netbeans

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.148.–
Kit+15
Guru
26. 12. 2018   #6
-
0
-

#5 davidklimek
Mělo by to jít, ale nedoporučuji to. Přijde ti XML v jiném kódování a zase to budeš řešit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.174.34.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
26. 12. 2018   #7
-
0
-

#6 Kit
Dobře, díky za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.48.148.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Češtiny — založil Racak94

češtiny do programou — založil lolik

C++ implentace cestiny.. — založil blaztar

Překlad kodu do češtiny — založil Robbie

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý