Přebarvení textu z HTML a jeho načtení ze souboru – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přebarvení textu z HTML a jeho načtení ze souboru – .NET – Fórum – Programujte.comPřebarvení textu z HTML a jeho načtení ze souboru – .NET – Fórum – Programujte.com

 

mrlee0
Duch
7. 1. 2019   #1
-
0
-

ahoj, chtěl bych se zeptat, jak mám udělat tento program? Trávím u toho už hodiny a nevím, jak mám postupovat. Visual Studio (Community '17) mám, ale co s tím dál, to nevím.... 

prosím, poraďte mi někdo :) 

(ještě bych chtěl upřesnit, že program musí být udělaný v #C)

'Načtení textového souboru a vypsat na obrazovku s barevně odlišenou syntaxí dle specifikace HTML (základní značky)'.

Nahlásit jako SPAM
IP: 113.160.93.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
7. 1. 2019   #2
-
0
-

To zadani mas od koho? Neni to nahodou ucitel? A neni nahodou placeny prave za to, aby vam pomohl?

VS nemam. C# mne nezajima.

V php nacteni souboru se provede pres (C# to ma podobne, zkus vygooglovat google = file read example c#)

$str = file_get_contents(path);
echo $str; // vypis na obrazovku

Na obarveni kodu se vetsinou pouzivaji nastroje, treba v js. Ale vas ucitel chce nejspis neco pomoci cyklu a c# nebo nastroj se c#. Precist znak ze souboru, zjistit, co to je a podle toho se rozhodnout, zda barvis nebo ukoncujes barveni a tak.
google = code hightlight syntax example c#

Jestli do ted vubec netusis, jak to funguje, cele, tak takhle
file c# -> c# server -> vygeneruje html -> posle pc uzivateli -> prevezne web browser -> zobrazi
Ve VS si muzes vyrobit c# file nebo html stranku, css a pod. Tento soubor musis nahrat na server, ktery umi c# zpracovat a prelozit ho do html kodu.
Chci rici, ze netusim, zda ti na preklad staci samotne c# nebo budes muset nekde spustit jeste server.
Na serveru preklad toho souboru spustis pak pres url v browseru, napr
localhost/mujweb/soubor.asp
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.207.–
7. 1. 2019   #3
-
0
-

Zadání chápu tak, že má html soubor vypsat jako textový editor a barevně zobrazit syntaxi = udělat lepší Notepad. Je otázka, zda to má být do konzole nebo do "wokna".

Pro otevření a práci se souborem hledej File Class. Pro výpis do konzole potřebuješ třídu Console, umí nejen vypsat text, ale i měnit barvy pozadí a písma. Pokud by aplikace měla být WinForms, pak bych zvolil výpis do komponenty Memo a pro písmo by u vlastnosti Font měla být vlastnost Color. Zbývá vyhodnotit, co má být jakou barvou - procházím soubor a podle pravidel rozlišuji, co je tag, co prostý text ....

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
gna
~ Anonymní uživatel
1851 příspěvků
7. 1. 2019   #4
-
0
-

Různě formátovaný text umí třeba RichTextBox. Text prostě projdeš a tagy (asi stačí řešit jako první slovo za otevírací závorkou) označíš a obarvíš pomocí vlastností SelectionStart, SelectionLenght a SelectionColor. V příkladech v dokumentaci je všechno, co potřebuješ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
jerry
~ Anonymní uživatel
504 příspěvků
7. 1. 2019   #5
-
0
-

#1 mrlee
nehledáš náhodou tohle ?

https://www.itnetwork.cz/csharp/formulare/wpf/html-syntax-highlighter

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83be:235a:fcb8:dafe:83e2:48a5...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý